mei 24, 2024

Waarom moet je motorkleding kopen?

motorkleding

Je wilt gaan motorrijden en daarom ga je het motorrijbewijs halen en je bent al geld aan het sparen om een mooie motor te kunnen kopen. Als je eenmaal je rijbewijs A hebt en een motor voor de deur hebt staan, ben je ongeveer € 16.000,- verder en dan ben je er nog niet! Ja, je weet al dat je ook een helm moet kopen en dragen, maar je bent ook verplicht om motorkleding te dragen. Maar waarom moet je motorkleding kopen? In onze blog vertellen we er meer over.

Wat heb je nodig als je motor wilt rijden?

Als je motor wilt rijden heb je dus een rijbewijs, motor en helm nodig, maar je hebt ook motorkleding nodig. Een outfit bestaat doorgaans uit een goede motorjas, die zowel comfortabel zit als optimale bescherming biedt als je valt, een motorbroek, handschoenen en laarzen. Je kunt ook kiezen voor een volledig motorpak met bijhorende motorhandschoenen en -laarzen. De keuze is een beetje afhankelijk van welk soort rijder je bent en welke stijl je jezelf wilt aanmeten. Na motorkleding kopen ben je klaar voor je eerste rit, maar je kunt ook nog even verder gaan met shoppen, want wellicht heb je nog andere dingen nodig, zoals een beschermhoes voor je motor, een goed slot, een motorhelm headset en andere accessoires, zoals een airbag waarmee je jezelf nog beter kunt beschermen als je motor rijdt.

Motorkleding kopen? Koop kleding met CE-gecertificeerde protectoren

Ga je motorkleding kopen? Kijk dan niet alleen naar prijskaartjes en kleuren, maar ook naar hoe veilig de kleding daadwerkelijk is. Kies daarom ook altijd voor motorkleding met CE-gecertificeerde protectoren. De protectoren zitten op strategische plekken, zoals de knieën, schouders, armen en benen en bieden voldoende bescherming als je per ongeluk ten val komt. In combinatie met slijtvast materiaal zorg je ervoor dat je geen schaafwonden, snijwonden en brandwonden oploopt, maar dat je ook na een val weer terug moet naar de winkel om nieuwe motorkleding te kopen.

Motorkleding kopen: hoe doe je dat?

Motorkleding kopen doe je eigenlijk op precies dezelfde manier als dat je jouw dagelijkse outfit koopt, alleen ben je nu wat meer alert op hoe veilig en comfortabel de kleding is. Motorkleding mag namelijk niet te strak, maar ook niet te los zitten en moeten dus, zoals eerder gezegd, ook voldoen aan belangrijke veiligheidsvoorschriften. De eerste keuze die je moet maken is of je voor een outfit of een motorpak kiest. Vanuit daar kun je de rest van je outfit makkelijk samenstellen. Begin bijvoorbeeld met het uitzoeken van je jas, omdat de motorjas het meest in het oog springende kledingstuk is. Hiermee leg je een goede basis voor je look en kun je de rest van je outfit makkelijker samenstellen. Bij een motorpak is het juist weer belangrijk dat je kiest voor matchende motorhandschoenen en motorlaarzen. Ook je helm moet in sync zijn met de vormgeving en de kleuren van het motorpak. Dan weet je zeker dat je goed voor de dag komt als je op de motor zit.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.