U bevindt zich hier: Ufo's

'Elohim' In Vliegende Schotels (deel 5)

Van de evangelische kringen zijn we langzaam aan terecht gekomen in de meer esoterische kringen. Zouden we denken dat men daar helemaal afstand gedaan heeft van bijbelse termen, dan hebben we het helemaal mis. Ook zij gebruiken termen of titels als ‘elohim’, ‘yahweh’, ‘lucifer’ en ‘christus’. Bedoelen ze echter wat wij denken dat ze bedoelen? Volgen zij de Bijbel of leggen ze een rookgordijn aan? We gaan nog naar één stroming.

De buitenaardsen bij de Theosofie zijn feilbaar
Hier zijn de ‘elohim’ nog wel steeds de scheppers van de mens. Voor hen is ‘elohim’ niet de allergrootste God, maar zijn het wezens uit de rangorde van de ‘exousia’ (machten). Yahweh is dan slechts de naam van één zo’n ‘Eloha’. Bij hen zien we al de duidelijke overeenkomsten met de lijnen, die UFO onderzoekers trekken.
In hun visie zijn de ‘elohim’ feilbare wezens, die ook weer door andere wezens uit de ‘exousia’, zoals Lucifer, worden dwars gezeten. (We zullen zeker ook nog op Lucifer terugkomen vanuit de Bijbel en neem van mij aan: dat is verrassend!)
Ook UFO onderzoekers tekenen telkens feilbare scheppers. Een andere overeenkomst is dat ze nooit zover teruggaan als de Bijbel, die de ‘Elohim’ tekent als de Schepper van de hemelen en de aarde. Bij hen start het genetisch geknutsel, zoals zij het noemen, bij de schepping van de mens.

Dezelfde verwarring bij de Theosofen als bij de Ufo onderzoekers
Bij de Theosofen vind je dezelfde verdeeldheid over het ontstaan van de mens die je ook weer terugvind bij de Ufo onderzoekers. Er is een groep die de mens ziet als een kloon van de ‘elohim’, terwijl een andere groep meer ziet in de genetische manipulatie van een al aanwezige menselijke soort op aarde.
Volgens de Theosofie zijn er in hun ‘yahweh’, die zij zien als één van de scheppende ‘eloha’, nog niet de eigenschappen van liefde en vrijheid. Zij zien dan ook het nemen van de verboden vrucht als een eerste stap in de menselijke ontwikkeling hiernaartoe. De UFO onderzoekers volgen opnieuw precies dezelfde weg. De mens ontwikkelt zich in hun visie hierdoor naar een begrip van liefde. Toen dit ontwikkelingsproces voldoende gerijpt was kon een geïncarneerde ‘eloha’, onder de naam van ‘christus’, deze kiem verder doen ontluiken.

Overeenkomst tussen de Ufo beweging en de Theosofie
We zien dat de Ufo onderzoekers feitelijk geen nieuwe dingen leren, maar de oude esoterische paden bewandelen. Evenals de Theosofie zien zij de ; elohim’ als wezens, die voortdurend in het evolutieproces van de mens ingrijpen. Evenals zij dat vroeger als de ‘elohim’ deden, doen zij dat nu als de buitenaardsen of aliëns.

Kritisch op zoek in de Bijbel naar de ware Elohim
De ware ‘Elohim’, die de Bijbel tekent is voor hen totaal onbekend. Zo worden de zoekers naar antwoorden op hun ervaringen steeds verder het moeras in gezogen. Willen we antwoorden? Dan moeten we onze ervaringen niet negeren, maar wel kritisch onderzoek doen bij de bron. Die heb ik gevonden in de Bijbel.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.
Startpagina // Volgende