U bevindt zich hier: Ufo's

Het Ufo Geloof

Allerlei theoriën over Ufo's en buitenaardsen
Erich von Däniken, die beweert, dat wij als menselijk ras afkomstig zijn van de goden, toen duizenden jaren geleden buitenaardse wezens naar de aarde kwamen, gemeenschap hadden met onze voormoeders, en een ras produceerde waarvan wij de nakomelingen zijn. Zij leerden hen wetenschap of op zijn minst de beginselen van wetenschappelijk denken. Ze toonden hen technologische wonderen en verlieten hen toen. De evolutie die de mensheid aldus maakte, dankt zij aan buitenaardse wezens
Door een schrijver als W. Raymond Drake ( ‘Gods and spacemen of the ancient past’ , 1974) wordt de vraag gesteld of de ster van Bethlehem misschien een UFO was, en of Jezus een hogere intelligentie was afkomstig van een hogere planeet om de menselijke evolutie te inspireren. Was de engel Gabriël een buitenaardse? Was de vernietiging van Sodom en Gomorra veroorzaakt door een nucleaire aanval? Kortom de wildste veronderstellingen.

Scepsis over Ufo's
Het is gezond om kritisch en achterdochtig te zijn voor alles wat maar beweerd wordt, doch anderzijds hebben sceptici een probleem, namelijk de vraag dat als we uiteindelijk niet te maken hebben met fysieke fenomenen, hoe kunnen ze dan überhaupt fenomenen zijn? Als ze niet voldoen aan de natuurwetten, wat is dan de waarheid? Zijn de wetten dan niet correct? Zijn de UFO’s een illusie? Zo ja, hoe kunnen we dan onze zintuigen vertrouwen? Is onze kennis van de ware fysieke wetten ontoereikend? Wat moeten we geloven? Kortom: de critici weigeren de feiten van UFO’s onder ogen te zien. Zo worden de gevallen waar bewijs is van gelijktijdige waarnemingen door honderden mensen met opzet gemeden.

Wetenschappelijke moeite met vliegende schotels
In vergelijking met andere occulte verschijnselen is er echter één groot verschil. Vliegende schotels kunnen gemeten worden, technisch. Ze kunnen worden gefotografeerd, en ze zijn gefotografeerd, door professionelen en door amateurs. Steeds opnieuw beïnvloeden zij radarschermen. Professionele piloten, luchtmacht officieren, piloten van privé-vliegtuigjes en vliegtuig personeel hebben allemaal waarnemingen gerapporteerd over vliegende schotels en andere Ongeïdentificeerde Vliegende Objecten. Van de waarnemingen blijven nog altijd 10 tot 20% wetenschappelijk onverklaarbaar, hetgeen een grote discrepantie is.

Vliegende schotels technologische wonderen?
Zodoende kunnen gewone mensen die noch een specifiek Bijbels inzicht hebben, noch het New Age humanisme aanhangen of een andere vorm van mysticisme toch overtuigd raken dat er zulke fenomenen zijn als vliegende schotels. Ze worden beschouwd als fenomenen, niet als geestelijke wezens. Ze worden uitgelegd als technologische wonderen van wezens die technologisch gezien verder ontwikkeld zijn dan onze mensheid. De basis van dit geloof in de technologische realiteit van vliegende schotels is dat er andere wezens buiten deze wereld kunnen zijn die niettemin onderworpen zijn aan de natuurlijke en wetenschappelijke wetten van de wereld.
Er wordt m.a.w. aangenomen dat schepsels buiten de atmosfeer van de aarde toegang hebben gekregen tot een specifieke kennis die hen in staat stelde de aarde te bezoeken. Dit soort kennis, echter, is kennis die in principe door de wetenschappelijke mens kan worden begrepen. Zij zijn betere wetenschappers dan wij, maar zij zijn geen occulte magiërs. Zij zijn betere bouwers dan wij, maar als we genoeg geld en genoeg formules en bekwaamheden verwerven, zullen wij op den duur in principe ook in staat zijn om interstellaire ruimteschepen te produceren. Dus de wetenschappers die geïnteresseerd zijn in UFO’s zijn bereid het onderwerp te bespreken, doch alleen volgens de standaard van Newton’s wetenschapleer waarin fenomenen meetbaar, wetenschappelijk en herhaalbaar zijn.

Redding door buitenaardsen?
Andere ufo-onderzoekers zijn echter wel op zoek naar een nieuwe evolutie. Zij zoeken naar een vervanging van God. Edward J. Ruppelt van het Project BlueBook beschreef deze mensen als: Bewust of onbewust willen deze mensen dat UFO’s reëel zijn en buitenaards. Deze individuen, mogelijk beangstigd door de dreiging van atoombommen of minder dan dat, reageren alsof niets wat de mens doet, de aarde kan redden. In plaats daarvan zoeken zij buitenaardse redding in de hoop dat ufonauten door hun bestaan alleen al, wijzer en meer geavanceerd zijn. Zij redeneren dat een ras dat in staat is interplanetair te reizen een atoomcatastrofe hebben overleefd. En dat zij ons hun geheim van overleving kunnen vertellen. Zij zoeken dus troost en assistentie buiten het heelal. Zij keren zich niet tot God; zij keren zich tot kleine grijze mannetjes.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.
Startpagina // Volgende