Zondeprobleem 3

Met Christus Gekruisigd

In het vorig artikel vroegen we onszelf af of we nu maar eenvoudig moeten accepteren dat we nu eenmaal zondigen. Nee, genade heeft een antwoord.

Keurig Varkentje
Je komt bij een varkensfokker en je ziet daar die kleine, schattige, lieve biggetjes. Je krijgt je vrouw zover dat je er één mee naar huis kan nemen. Er is echter wel één voorwaarde: Dat biggetje moet wel aan onze regels voldoen. Je neemt het biggetje mee naar huis. Je voedt hem keurig netjes op. Elke ochtend gaat hij keurig in bad. Daar wordt die grondig geschrobd en krijgt die zijn kleren aan. Hij krijgt een driedelig pak en krijgt ook nog een stropdas om. Aan tafel eet hij keurig met mes en vork. Hij voldoet aan alle normen en waarden die jij in je huis gesteld hebt. Je hebt hem keurig opgevoed.

De Modderpoel
Nou heb je vandaag toch een verschrikkelijke stommiteit uitgehaald. Je hebt de deur naar de tuin open laten staan. Het heeft de hele nacht geplensd. Die plassen zijn tot grote modderpoelen uitgegroeid. Aan tafel zit dat varkentje keurig met mes en vork te eten en dan ruikt die ineens iets. Het is een nieuwe geur voor hem, een onbekende geur, maar o zo aantrekkelijk. Het staartje zwiept recht, strak naar achteren, en met een spurt schiet hij de tuin in. Dat driedelig pak ziet er niet meer uit in die modderpoel.

Hij Is Nou Eenmaal Zo
Kan je het hem kwalijk nemen? Hij is nou eenmaal een varken. Je had hem keurige regels gegeven. Tot op een bepaald punt kon hij zich daar ook nog aan houden. Toen kwam ineens de ware aard van het varkentje naar boven. Hij was nou eenmaal varken, verkocht onder die modderpoel. Hij moest wel. Hij kon niet anders. Wat is nou de oplossing?

De Oplossing
Je kan natuurlijk je varkentje wel weer mee naar binnen nemen. Je kan hem onder de douche zetten en hem opnieuw goed instrueren. Maar de volgende keer dat je de deur openlaat gebeurt weer precies hetzelfde. Wat is nou de oplossing? Die is er wel.
Er is een hele goede oplossing zodat hij dit nooit meer doet. Je pakt gewoon het slagersmes en die zet je in dat varkentje. Kop eraf! Eind goed, al goed. Dan zal hij echt nooit meer in die modder gaan rollen. Dat is de oplossing.

Gods Antwoord: Diezelfde Oplossing
Romeinen 6: 6 dit weten wij immers, dat onze oude mens mee gekruisigd is,
Hier zie je precies diezelfde oplossing. God zag dus geen enkele ander oplossing. Hij dacht niet: ‘Ik neem die mens en geef hem maar wat regeltjes. Ik zal hem precies zeggen hoe hij zich moet gedragen.’ Nee, God weet dat de mens vlees is, verkocht onder de zonde. Het zal de mens dus nooit lukken om zich aan die regeltjes te houden.

Ik Ben Gekruisigd
Dit is precies de reden waarom God in de Persoon van de Heer Jezus naar de aarde kwam en Zich helemaal één maakte met mij en met jou. Daar op het kruis kwam een eind aan jouw en mijn leven.
Galaten 2: 20 Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, dat is, niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij.

Ik ben met Christus gekruisigd. God heeft het slagersmes genomen en: Kop eraf! Dat is Gods definitieve oplossing op het zondeprobleem. Hoe dit verder uitwerkt zien we in de volgende artikelen.


Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken