Dagboek 2

Introductie

Dit is mijn tweede dagboek, die ik hier op mijn website plaats. De eerste is blijkbaar vol en daar kan ik verder niks bij plaatsen.
Vandaar dat ik hier opnieuw begin.
14 juli 2017 Autisme
12 Juli 2017 Update mijn gesteldheid:
6 Juli 2017 Hoe het ermee gaat:


Autisme

Sinds ik zo´n negen jaren geleden mijn diagnose “Asperger” als aandoening binnen het autistisch spectrum kreeg ben ik voortdurend op zoek naar wat de Bijbel daarover zegt. Sowieso of de Bijbel daar iets over zegt. Ieder die mij kent weet dat ik niet snel genoegen neem met zaken die met een beetje fantasie er wel iets van weg hebben. Tot nu toe ben ik er dan ook steeds meer van overtuigd aan het raken dat de Bijbel hier niet over spreekt.

Internet geeft echter enorm veel hits als je zoekt op “autisme/Bijbel”. Je kan denk ik wel jaren achter elkaar door blijven lezen over wat volgens jan en alleman in de Bijbel te lezen is over autisme. De meest populaire zogenaamd Bijbelse verklaring voor autisme op het internet is bezetenheid. Je moet echt het onmenselijke verlangen hebben om dit in de diverse Bijbelse voorbeelden ook daadwerkelijk in te lezen. Er wordt ondanks dat echter heel wat door gelovigen uitgeworpen zonder dat je van een daadwerkelijke bevrijding van autisme kan spreken.

Valt er Bijbels gezien echt helemaal niks over autisme te zeggen? Ik denk dat we daarover net zoveel kunnen schrijven of spreken als over elke andere ontwikkeling in deze wereld. God laat alles samenwerken (goed en kwaad) tot in Zijn perfecte einddoel van liefde. Vanmorgen stuitte ik op een hele mooie beschrijving van hoe een vader met zijn autistische zoon David hiermee omgaat:
Gods weg in het autisme van mijn zoon


Update mijn gesteldheid:

12 Juli 2017

Enorm dankbaar voor het eerste half jaar (Januari t/m Juni 2017). In tegenstelling tot voorgaande jaren heb ik doorlopend geen periodes van overprikkelingen gehad, wat eigenlijk gewoon bij mijn aandoening hoort. Dat terwijl vanaf eind 2016 onze omstandigheden zodanig zijn dat ik dit rustig de rotste tijd van mijn leven kan noemen (kan ik niet over uitweiden).

Vanaf vorige week is mijn overprikkeling weer in alle heftigheid terug. Het lukt me daardoor niet om mijn gewone bezigheden door te zetten. Vanzelfsprekend zijn ingrepen als de nastaaroperatie, die ik vorige week had, en de plaatsing van een pacemaker volgende week woensdag wel vervelend, maar volgens mij staat dat erbuiten. Overprikkeling is in mijn beleving altijd het moeilijkst.

Ik schrijf dit om iedereen op de hoogte te houden, niet ter verontrusting. Ik weet mijn positie in Christus. Die staat vast in God zelf, die liefde is, en is gelukkig niet afhankelijk van mijn omstandigheden.


Hoe het ermee gaat:

6 Juli 2017

De laatste tijd stapelt het ene lichamelijk ongemak zich op het andere.

Overprikkeling maakt het nogal eens onmogelijk om in alle rust mijn studies te doen.
Gisteren ben ik naar de oogarts geweest voor de behandeling van nastaar (ik zal nog maar 65 %, als door matglas) aan mijn rechteroog. Gisteren leek alles eerst alleen nog maar erger, maar nu is het gezichtsvermogen weer aan het terugkomen. Alleen gaat met intens gebruik het beeld tollen, wat lezen en schrijven ook uitsluit.
Mijn knieën protesteren de laatste maanden, waardoor wandelingen haast onmogelijk zijn. De oorzaak lijkt voorlopig onvindbaar.
Opgezette benen en voeten vragen om steunkousen, die ik dan ook maar besteld heb.
Mijn hart geeft regelmatig een knijpend pijnlijk gevoel en het lijkt mijn inspanningen, als ik dat toch doe, niet bij te kunnen houden. Binnenkort krijg ik een oproep om een pacemaker te laten zetten.
Alles bij elkaar zegt mijn lijf dat ik ouder word, wat met gebreken komt.

Wat is het geweldig dat naarmate de uiterlijke mens steeds verder vervalt, de innerlijk elke dag een stuk jonger wordt. We hoeven gelukkig voor de echte werkelijkheid niet de dingen te bedenken, die op de aarde, maar die in de hemelen zijn. Daar is ons thuis! Daar zijn onze zegeningen! Daar is ons Leven, verborgen met Christus in God. Wat hebben we veel reden om God te loven en te prijzen!


(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken