U bevindt zich hier: Israel

Zondagochtend 15 Juni 2008

We gaan naar een kerkdienst in de Augusta Victoriakerk op de berg Scopus. Dat hadden we rustig kunnen laten schieten. Dankzij een volslagen verkeerd gekozen locatie voor zo’n dienst was er totaal niets van te volgen. Bij mij draait een kerkdienst om de woordverkondiging, maar het enige wat te ontwarren was uit de brij van galm was telkens het laatste deel van het laatste woord van een zin. Nou begreep ik wel uit de opmerkingen van de anderen dat ik er niets aan gemist had, maar ik ben wel zo eigenwijs dat ik dat graag zelf had geconstateerd.
Daarnaast was het ook nog eens één van die kenmerkende kerken, die bol staan van allerlei afbeeldingen die alleen maar afleiden van de werkelijke dienst, waar Israël mee vol staat. We hadden dus spijt dat we hiervoor gekozen hadden.
Tja, ik heb dan ook een iets andere keuze voor de zondagmorgen.
Sunday Morning door Charlie Daniels [1.483 KB]

Eenmaal buiten de kerk werd de beproeving rijkelijk beloond door het prachtige uitzicht op de stad Jeruzalem. We stonden daar tussen de rijkelijk uit de kluiten gewassen kamerplanten, die wij als de San Severia kennen. Ze waren daar tot bomen uitgegroeid. Onvoorstelbaar.
Daar stonden we op de Olijfberg. Onze blik was gericht naar de oude stad, die achter de gouden poort lag. Die poort is dichtgemetseld, maar zal opengaan als de Heer zal komen en zijn voeten op de olijfberg zet. Dwars door al die kerken met hun vrome godsdienst zal een scheuring plaatsvinden. Er zal een dal komen dwars door de Olijfberg, waardoor voor dit volk Israël eindelijk ontkoming zal zijn.
Wat zal het voor Gods beminde volk Israel betekenen als hun Messias, die ook ons leven is, zal verschijnen op de Olijfberg. Ze zullen Hem zien die ze doorstoken hebben. Dat zal het moment zijn dat er voor het hele volk redding zal zijn in Zijn naam. De berg zal middendoor splijten er zij kunnen door het dal dat ontstaat de woestijn in kunnen vluchten.

Daar zal volgens Jeremia 31: 31 de Heer Zijn nieuwe verbond sluiten met zijn volk. Zij zullen met Hem trekken uit de woestijn naar het herstelde land Israël. Dan zal er eindelijk een tijd van werkelijke vrede en rust voor hen aanbreken. God zal Zijn Geest uitstorten op allen en dit volk zal een koninkrijk van priesters worden dat de boodschap van het Koninkrijk aan alle volkeren zal brengen. Dan wordt eindelijk de opdracht een realiteit dat ze de volkeren tot discipelen zullen maken. Een nog nooit vertoond groot werk van Gods Heilige Geest. Wat een tijd zal dat zijn!
De kerkdienst had dan misschien weinig om het lijf gehad, wij hadden onze eigen eredienst voor de volle honderd procent te pakken dankzij dit uitzicht.
When He Comes door Johnny & Joanne Cash [4.108 KB]

De Gouden Poort wordt ook wel de genadepoort (Bab elRahma) genoemd. Het is één van de originele poorten uit de tijd van Herodus. Volgens de Joodse traditie zal de Messias Jeruzalem door deze poort binnentreden. Daarom sloten de moslims deze poort in de zevende eeuw af. Het huidige bouwwerk stamt uit de tijd van de Omaijaden en is het best te bezichtigen van buiten de stadsmuren. Omdat men denkt dat een jood zich niet zal willen verontreinigen heeft men Islamitische graven gelegd voor de ingang van de poort. De Heer wordt nooit verontreinigd, integendeel reinigt Hij juist. Hij zal die poort binnentreden met genade. Die Dag komt!
There Will Come A Day door Faith Hill [4.026 KB]

Die middag stond de Israël Toogdag met het Holland Koor op het programma. Hoewel de ons geliefde vrienden van de Country Trail Band ook op het programma stonden vonden we een hele dag binnen zitten, terwijl de oude stad zo aantrekkelijk lonkte, wel een heel stuk teveel beproeving. Wij zijn dus gaan spijbelen.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende