U bevindt zich hier: Israel

Inleiding Tien Daagse Reis

Van dinsdag 10 t/m donderdag 19 juni 2008 o.l.v. Dick en Mary Wolbers naar het land Israel.
Land Of Israel door Johnny Cash [1.357 KB]
Veel mensen vroegen naar onze speciale ervaring die we ondergingen in dit land. Welke indruk heeft het gemaakt op ons geloofsleven? Is de Persoon van Christus meer gaan leven voor ons?
Ik denk dat onze ervaring in dit land het beste verwoord wordt door het getuigenis dat op de deur van de graftuin was aangebracht: ‘Hij is hier niet. Hij is opgestaan!’
He's Not Here door The Ruppes [2.655 KB]
Om de Heer te ontmoeten hoef je niet naar Israël toe te gaan. Hij is er niet. Alles getuigt daarvan. De soldaten die op straat rondlopen, De kerken die elkaar beconcurreren, het vreemde afgodisch christelijk getuigenis dat je in die diverse kerken tegenkwam. Ik bedoel dit niet als een oordeel, maar als een weergave van het droeve gevoel dat dit land mij meegaf.
Telkens kwam de volgende Bijbeltekst bij mij naar boven:
2 Corinthe 5: 16 Indien wij al Christus naar het vlees gekend hebben, thans niet meer.

Vroege Vlucht Dinsdagochtend Tien Juni

We stonden om 02.00 u. op. Dat was dus weinig slapen. Om 03.00 u. vertrokken we met de taxi naar Schiphol. Het was best even spannend omdat we de groep nog niet echt kenden en ook onbekend waren met hoe alles precies zou verlopen. Om 05.00 u. konden we inchecken en om 07.00 u. vertrokken we met Swiss Air.
The First Flight Out door The Country Trail Band [1.383 KB]
De eerste stop was in Zürich, waar we om 08.25 u. aankwamen. Om 09.45 u. vetrokken we vandaar naar Tel Aviv. Machtelt was al gelijk druk doende met foto’s schieten van het vliegtuig en de vlucht. Het was onze tweede keer vliegen, wat we ondergingen als een machtige belevenis.
’s Middags om 14.30 u. arriveerden we op de Ben Gurion luchthaven in Tel Aviv, waar we door onze gids Ineke en onze buschauffeur Shalabi Adnan werden opgewacht. Onze chauffeur nam ons mee op een prachtige rit van 2½ uur, waar Machtelt veel foto’s van gemaakt heeft. Zo kwamen we terecht in ons hotel in Tiberias, waar we t/m vrijdag 13 juni verbleven.
Onze gids Ineke was een Nederlandse Jodin, die naar Israël in een Kibboets kwam op 18 jarige leeftijd. Het Kibboets leven was in het begin een sterk collectief gebeuren, zodat ze alleen intern werk kon verrichten. Ze werkte daardoor in het begin in de landbouw. Nu dat leven meer open is gekomen kon ze ander, lichter, werk zoeken en is ze gids geworden.

Voetverzorging

Machtelt werd al gelijk geconfronteerd met een ontstoken voet. Ze had daar erge pijn aan. Vanaf het allereerste begin werd dat liefdevol onder handen genomen door Helga. Dat zij verstand van zaken heeft bleek wel al direct toen ik met haar de aankopen deed in een soort drogisterij, waar ze precies de goede dingen wist terug te vinden. We zochten eerst nog naar Soda of eventueel Biotex, maar dat kennen ze daar niet. Helga is pedicure en dankzij haar was Machtelt al snel weer goed ter been.
Keep Walking On door Jeff & Sheri Easter [2.865 KB]
Ineke vertelde ons dat ook ons alfabet afkomstig zou zijn van de oorspronkelijke bewoners van Kanaän. Omdat het lastig was voor de handelaars in spijkerschrift handel te drijven met de Egyptenaren, die het dan weer in Hiërogliefen moesten overzetten, ontwierpen ze 26 tekens, wat ook het begin was van ons alfabet.

Ons Verblijf Aan Het Meer Van Tiberias

Tiberias bestond ook al in Jezus tijd, maar Hij is daar nooit geweest. Het was een belangrijke stad voor de Romeinen in het land Israël, terwijl voor Israël zelf Jeruzalem de hoofdstad was.
Het drukke Tiberias is de grootste plaats aan het Meer van Tiberias. Het werd in de Romeinse tijd gesticht door Herodus Antipas, die het opdroeg aan keizer Tiberius en het tot regionale hoofdstad maakte. Tiberias is tegenwoordig een populair toeristencentrum met een aangename ligging aan het meer en een prettige sfeer, vooral langs de drukke promenade. Het Meer van Tiberias is dezelfde als het Meer van Galilea en het Meer van Genezaret. Het is de voornaamste zoetwaterbron van Israël, dat 212 meter onder zeeniveau ligt. Het wordt gevoed door de Jordaan. Het 21 kilometer lange en 9 kilometer brede meer stond al sinds Bijbelse tijden bekend om zijn overvloed aan vis. Het lijkt nu overbevist te zijn, waardoor er nog weinig visvangst over is. Veel van Jezus discipelen waren hier vissers en een groot deel van Zijn prediking speelde zich af op de oevers van dit meer.
The Master Sailor door Ray Sanders [1.178 KB]

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende