U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Wil je een wettisch leven leiden, dan kan dat. Het zal je echter niet meer voldoening geven dan slechts droog zand of droge stof. Het kan de menselijke ziel niet bevredigen. Je zult gefrustreerd raken. De wet frustreert.

Je kan natuurlijk doen wat je wil. Doe maar wat je wil. Je zult echter niet willen ontvangen wat je eruit ontvangt. Je zult nooit en te nimmer tevreden zijn.

1e Filmfragment

Zag je de reacties? De reacties van deze drie mannen? Daar was die man die het zand in zijn hand had. Het gleed door zijn vingers weg en hij reageerde ontgoocheld in ongeloof. Het was alsof hij zei: ‘Is dit nou alles? Ik had zoveel meer verwacht.’

Wetticisme levert nooit het resultaat dat je ervan verwacht. Het bevredigt nooit! Je zult voortdurend gefrustreerd zijn in je relatie met God en geloof me, je zult ook voortdurend gefrustreerd zijn in je omgang met andere mensen.

Zag je de reactie van die tweede man? Hij raapte het stof ook op, bekeek het met een grijns en smeet het vol walging op de grond. Walging!

Wetticisme is een levensstijl dat geen vergeving kent. Als je het toch als jouw levensstijl wil hanteren dan kan je het proberen, maar het gevolg zal uiteindelijk een enorme walging van jezelf zijn. Er zit namelijk geen greintje genade en geen greintje barmhartigheid in wetticisme.

Geloof me, als jij ergens probeert om één of ander soort eigengerechtig leven te leiden, dan wordt dat voor het oog van de wereld een huichelachtige leugen die jij leeft en de wereld zal dan ook walgen van jou. Ze zullen dan namelijk zoveel huichelarij zien die jij niet kan verbergen. Wetticisme waarbij je je eigen gerechtigheid nastreeft is frustrerend, is walgelijk en het doodt.

Heb je dan ook nog die derde reactie gezien? Die man met die zwarte hoed? Zwart! ZWART! ZWART! (In een stuip schaterend struikelt die over het podium).
SPOTTEN!!!

Dit is de reactie van satan op elke gelovige die volgens een wettisch beginsel probeert te leven. KIJK JOU NOU EENS AAN!!! WAT EEN DWAAS BEN JIJ TOCH OOK!!! O, IK HEB GEWONNEN!!!!’
Dat is nou satan.

De wet zal je leeg achterlaten.

2e Filmfragment

Mijn eigen gerechtigheid heeft de waarde van stof en zand. Alleen in Gods genade is er vrede.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende