U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Namaak avonturier: ‘Sorry, ik ben momenteel iets aan het zoeken. Sorry dat ik je onderbrak.’
Brian: ‘Wat ben je aan het zoeken?’
Namaak avonturier: ‘Ik ben op zoek naar de verloren Ark. Heb je hier misschien iets dergelijks gezien?’
Brian: ‘Ik weet het niet. Hoe ziet het eruit als ik daarbinnen kijk?’
Namaak avonturier enigszins teleurgesteld: ‘Dit is jullie voorganger. Er in kijken! Heb je de film niet gezien? Je kan er niet binnenin kijken. Lees 1 Samuel 6: 19. Lees jij wel eens in je Bijbel?
Brian: ‘1 Samuel?’
Namaak avonturier: ‘1 Samuel 16: 19. Je kan er echt niet zomaar inkijken. Dan ben je er wel geweest.’

1e Filmfragment

Toespraak Brian Buriff:

De mens wil tegenwoordig het deksel van de Ark van het Verbond eraf halen. Men wil de genadetroon van de Ark van het Verbond verwijderen. Destijds opende men het en legde daarmee de stenen tafelen, de wet open en bloot. Het gevolg was dat men stierf.

Het volk had een directe kijk op de inhoud van de Ark, dat bedoeld was om verborgen te blijven voor de ogen van ons mensen. Ze staarden ernaar. Ze richten hun volle aandacht op die wet en mens stier daar in die tijd.

Vandaag de dag is het echt niet anders. Misschien dat je zegt dat je zelfs niet eens weet wat die Ark van het Verbond is. Kom op zeg, denk eens geestelijk. Heden ten dage tilt het volk opnieuw het deksel van genade weer van de kist. Men neemt de genade en dan vindt men een mooi plekje aan de zijkant om het neer te leggen.

Men legt de genade opzij voor iets anders en men sterft geestelijk.

2e Filmfragment

Ze legden datgene bloot wat bedoeld was verborgen te blijven. Dan vraag ik me af waarom dit nou zo belangrijk is. Wat is er nu zo belangrijk dat men daar zijn ogen niet vanaf kan houden. Ze blijven geboeid kijken. Ze zijn zo geobsedeerd door datgene waar ze naar kijken dat ze de genade aan de kant zetten.

Datgene waar de mens door geobsedeerd is en waar ze al hun aandacht op richten is niets anders dan de wet. Mensen sterven geestelijk aan wat je wetticisme zou kunnen noemen.

Misschien is er hier totaal geen enkel wettisch persoon aanwezig behalve ik dan. Ik weet dat ik vaak wettisch ben. Hoe kan ik dat nou zeggen? Ik kan dat zeggen omdat ik me er terdege van bewust ben dat er geen week voorbij gaat zonder dat ik mezelf de vraag stel of er niet nog iets is waarmee ik de Heer een gunst kan bewijzen. Dat is de wet. Dat is een wettische houding.

Ik heb zo’n vermoeden dat ik waarschijnlijk niet de enige in deze ruimte ben met een spoortje wetticisme. Heb ik daar gelijk in?
God, als ik nu eens X, Y & Z ga doen, dan zal ik een stuk heiliger voor U staan!’
God zegt nadrukkelijk dat we niet gelijkvormig zullen worden aan deze wereld.
Romeinen 12: 2 wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van je denken, opdat je mag erkennen wat de wil van God is, het goede, welgevallige en volkomene.

Nee, wordt niet gelijkvormig aan deze wereld. Ook niet aan de godsdienstige wereld met haar wetten. We mogen veranderd, oftewel hervormd, worden vanuit dat nieuwe denken dat we ontvangen hebben. Gods werk is dus een werk van binnenuit naar buiten.

Dit staat zo in tegenspraak met ons menselijk denken. Als ik echter terugkeer naar een wettische manier van denken, als ik daar vanuit ga leven, dan zal ik geestelijk gaan sterven.

Ik sterf simpel omdat goede werken mij niet kunnen redden. Ik sterf omdat goede werken mij niet kunnen hervormen. Ik sterf dan van binnen en zal anderen daarin meenemen omdat ik ook nog eens met mijn wettisch denken invloed uitoefen.

Als ik het deksel, de genadetroon, niet op de kist houdt waar het hoort, dan zullen anderen met mij mee sterven.

3e Filmfragment.

God, Ik neem Uw genade aan. Waar het op wetticisme uitdraait, help me dat ik het deksel erop houdt’.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende