U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Verslaafd Via Godsdienst

Goedemorgen, dit is Martin Zender met het Vroege Gek Verslag. Zo’n twee weken terug gaf in jullie mijn verslag vanuit de Rode Dak Herberg. Vandaag zend ik live uit vanuit een super acht hotel ergens op de planeet aarde.

Vandaag levert ik jullie mijn strijd vanaf deze huidige nederige positie op onze planeet aarde, namelijk dat het de godsdienst is dat verslavingen veroorzaakt! Satan verandert telkens zijn tactieken om zich zodoende aan te passen aan de tijden. Nu betekent dit dat hij een boodschapper van het licht is.
2 Corinthe 11: 14 De satan doet zich voor als een engel van het licht.

Hij gebruikt voor zijn boodschap de godsdienst om daarmee de mens te onderdrukken. Priesters en voorgangers worden er voor uitgekozen om dit vergif af te leveren. Het is uitsluitend satan die het zo omschrijft:
‘De Kerk kan jou helpen! Neem vandaag nog telefonisch contact met ons op!’

Priesters en voorgangers leveren het vergif in de vorm van dergelijke belachelijke uitspraken: ‘Gij zult geen enkele zonde, welke dan ook, bedrijven!’ Dit komt duidelijk ter sprake in Romeinen 7.
Romeinen 7: 7 Van de begeerlijkheid zou ik niet geweten hebben, als de wet niet had gezegd: gij zult niet begeren. Maar uitgaande van het gebod, wekte de zonde in mij allerlei begeerlijkheid op;

Natuurlijk werkt dit systeem van zondeprikkel precies eender voor willekeurig welke andere zonde dan ook. Het is niet alleen van toepassing op begeren. Oftewel, als je graag hebt dat iemand aan de alcohol verslaafd raakt, roep zo’n persoon dan toe: ‘Gij zult geen alcohol drinken!’. Wil je graag dat hij niet van de porno af kan blijven, dan hoef je alleen maar te roepen: ‘Gij zult geen naakte chicks op het internet bekijken!’ Zo simpel is het.

Er is trouwens nog een ander heel essentieel ingrediënt! Langs je neus weg, of heel direct, moet je die persoon dan ook nog duidelijk maken dat God zo verschrikkelijk teleurgesteld zou zijn in hem, of nog erger dat God hem naar de hel zal sturen vanwege het doen van het ‘Gij zult niet’ ding. Zo simpel is het gewoon. Paulus wist dit al 2000 jaar terug.

Wat hier echt heel cool aan is, is het feit dat de wetenschap dit uiteindelijk ook door heeft. Het volgende gebeurde in 1995. In 1995 stond het volgende artikel in Readers Digest: ‘Hou de controle over je voedselzucht’ door Per Ola & Emily D’Aulaire. Het had me gelijk te pakken. Volgens dit artikel heeft het gigantisch toegeven aan vreetbuiten helemaal niks te maken met een hongergevoel. Zo is het ook. Meestal hebben ze te maken met chips.

De wetenschap ligt alweer 2000 jaar achterop bij de Bijbel. Wat dat betreft: Niks nieuws onder de zon. Luister eens naar dit citaat uit het artikel onder het kopje ‘Geef van tijd tot tijd eens toe’. Experts zijn het erover eens (Even goed opletten: Experts dus, hè!) dat we beslist moeten uitkijken voor het ‘absolute verloochenen’. Dit drijft mensen namelijk tot wat wetenschappers aanduiden met de term ‘onthoudingsschending’.

(Lachen)
Dit is echt te gek! Je wist dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn dat de wetenschap een term voor de zonde zouden bedenken. Ze hebben het natuurlijk opgeleukt, Je moet wel bedenken dat dit dezelfde mensen die ons ook de uitdrukking ‘fetal tissue’ geschonken hebben.
(Dit is een uitdrukking die zelfs in de Nederlands Medische Wereld onvertaald is gebleven en waarschijnlijk duidt op het orgaan zelf bij orgaandonatie.)

Dankzij de witte ratjes, onze laboratoriumvrienden, zijn zondaren nu onthoudingsschenders.
Romeinen 3: 23 Allen hebben hun onthouding geschonden en komen tekort aan de heerlijkheid van God.

Ben jij verrast dat een absolute weigering aanzet tot wat de wetenschap onthoudingsschending noemt? Dat is nergens voor nodig. We hebben hier twee weken terug over gesproken vanuit het volgende gedeelte:
Romeinen 5: 20 De wet is er bijgekomen, opdat de overtreding toenam;

De wet is er. Kijk daar heb je dat absolute verloochenen. Die absolute verloochening is erbij gekomen, opdat de overtreding (onthoudingsschending) zou toenemen. Let nou eens goed op dat de allereerste drie woorden van acht uit de tien geboden zijn: ‘Gij zult niet!’. Dit komt overeen met wat de wetenschapper dus ‘absolute verloochening’ noemt.

Wat gebeurt er nou als ‘absolute verloochening’ wakker wordt? De overtreding neemt dan toe! Geef die wetenschapper nu eens even rustig de tijd en ik ben er van overtuigd dat ze dit uiteindelijk ‘Het Credo Van Intensivering Van Onthoudingsschending’ zullen gaan noemen.

God heeft de mens doelbewust zo gemaakt dat absolute verloochening hen tot onthoudingsschending zal uitdrijven. De mens is naar Goddelijk besluit altijd drie woorden verwijderd van zonde. Daarmee is diezelfde mens dus ook drie woorden verwijderd van verslaving. Die drie woorden zijn: ‘Gij zult niet!’.

Je oom gaat verder.
Citaat van David Schlundt, Psycholoog bij de Venaderbilt Universiteit in Nashville legt het volgende uit: ‘Wanneer je jezelf hebt opgelegd bepaald voedsel niet te mogen eten, dan is slechts één hap voldoende om jou te laten zeggen: “Ojee, ik heb het nou helemaal verprutst. Ik kan nu net zo goed alles opeten!”

“Deze alles of niets aanpak is gevaarlijk!” Citaat van David Schlundt.

Je wordt er ook vet van! (Zit chips te eten).

Ja, de alles of niets aanpak! We hebben allemaal wel al eens ondervonden dat absolute verloochening van ‘Je kan het niet hebben! Je mag het niet hebben! Je moet het niet doen!’, dat je dan gewoon nergens anders meer aan kan denken. Als je vanwege je dieet vindt dat je geen pepermuntjes meer moet snoepen, dan denk je aan niks anders meer dan pepermuntjes! Je hebt jezelf daarmee op de weg gezet van onthoudingsschending, wat je dus ook gewoon zonde kan noemen.

Dit is dus een heel gewoon menselijk beginsel. Het ergste wat je jezelf dus kan aandoen is jezelf iets definitief te onthouden. Hier komt nog zo’n goed citaat van Alisa Minnear, voedingsdeskundige en gezondheidsopvoedkundige bij de Scripts Kliniek en een onderzoeksstichting in Ohio California, uit dat artikel: ‘Help die vrouwen die nu veertig zijn geworden en iets willen doen aan hun gewicht door koekjes helemaal uit te bannen’.

(Zit een rol koekjes te eten) Succes ermee!

Er zullen vast weken voorbij gaan dat ze zelfs niet eens knabbelt aan een koekje. Ook al heeft ze wel koekjes gebakken voor haar kinderen.
Citaat van Alisa Minnear: “Haar hunkering bouwt zicht echter op tot het punt van uitbarsten!”
Uiteindelijk zal ze dus toegeven aan die hunkering door bergen koekjes naar binnen te werken.

Toen ik dit voor het eerst las, moest ik daar erg om lachen. Sorry hoor, koekjesmevrouw. Het was niet mijn bedoeling om u uit te lachen om de toestand waar u zich in bevindt. Ik kon me gewoon niet meer in bedwang houden. Het is de Schrift die aansluit bij het universum van Scripts. (Een woordspeling op de werkplek van deze wetenschapster.)

Mijn beste koekjesdame, u zocht dan wel een uitweg uit die hunkering door het verloochenen. Oftewel u had het de regel opgelegd: ‘Gij Zult Niet’. Dat is de weg van absolute verloochening. U besefte dus niet dat die weg afgesloten is.

Dit prachtige artikel laat verder zien hoe het Minnear maanden gekost heeft om deze vrouw ervan te overtuigen dat ze koekjes in haar gewone dagelijkse dieet moest opnemen, door bijvoorbeeld enkele koekjes als dessert te eten.

Dit is grandioos. Dit principe stond trouwens al heel lang geleden als waarheid bekend als de uitspraak van Paulus:
1 Corinthe 6: 12 Alles is mij geoorloofd,

Ja, ik weet dat niet alles nuttig is. Maar voordat je zover bent moet je eerst het bevrijdende feit kennen dat jou alles geoorloofd is. Het is uitsluitend wanneer je zonder enige twijfel beseft dat God jou toestaat om alles te doen wat je maar wilt, dat je vlees dan door Gods Geest omgebogen zal worden. Dat is de innerlijke werking van Gods genade.

Genade kan echter niet in jou werken tenzij jij je bewust bent van genade. Het bewust zijn van genade is het verstaan van die geweldige tekst ‘Alles is mij geoorloofd’. De beste manier waarop we verslaving kunnen voorkomen is door het potentieel verslavende toe te staan. Sta jezelf gewoon toe om alcohol te drinken. Sta jezelf toe dat je naar naakte vrouwen op het internet kijkt. Sta jezelf toe om de vanille zandkoekjes van Oma te eten.

Er zullen nu vast mensen zijn die boos op me zijn. Er zullen nu vast vrouwen zijn die rondbazuinen dat Martin Zender verkondigd dat het prima is om nu net zoveel chocolade naar binnen te werken als je maar wilt. Mannen zullen nu verklaren dat Martin Zender leert dat het prima is om naar naakte vrouwen op het internet te kijken.

Ik kijk naar (verstond ik echt niet. Klonk als ‘Geek Point’.)
(verstopt zich achter Time Magazine)

Zeg ik echt dat het prima is om naar naakte vrouwen op het internet te kijken? Ja! Het is de enige veilige manier om niet verslaafd te raken aan het kijken naar naakte vrouwen op het internet. Het is waarschijnlijk ongelooflijk voor jullie dat een Farizeeër uiteindelijk op dit punt kan komen dat hij zegt: ‘Alles is mij geoorloofd’. Dat is toch het allerlaatste wat je van een Farizeeër zou verwachten! Een Farizeeër! Een streng godsdienstig, sektarisch figuur! Die staat daar te zwaaien met een alcoholische drankje in zijn hand op een feestje en roept: ‘Alles is mij geoorloofd’.

De oude Paulus zou dat nooit gezegd hebben. Deze Paulus heeft echter geleerd dat redding puur uit God is en niet vanuit zelfcontrole. Deze Paulus wist dat wat hij ook deed geen enkel effect had op wie hij in Christus was. Deze Paulus, die nieuwe Paulus, die alcohol drinkende Paulus, die man die neergeslagen was en toen opstond op de weg naar Damascus, deze man heeft geleerd dat hij gered werd als zondaar en niet als een heilige.

Deze Paulus had dan ook het ware doel van de wet leren kennen. Het ware doel van de wet was om mensen tot het besef te brengen dat vlees en bloed niet in staat zijn om de wil van God te doen. Die wetenschap brengt de mens tot een werkelijke geest van zelfcontrole. Dat is echt iets totaal anders dan een ‘Gij Zult Niet’ soort zelfcontrole. Dat houdt maar vijf minuten stand. Vraag maar aan koekjesmevrouw.

Het resultaat dat jij zult ontdekken is precies dezelfde als waar de apostel Paulus mee geconfronteerd werd. Een vlaag van bevrijding zoals een mens nog nooit gekend heeft. De paradox was dat zijn vlees er alleen maar beter op reageerde. Het vlees reageerde beter op de bevrijding dan op het verbod. In wezen reageert het vlees altijd negatief op het verbod. Zo werkt dat bij iedereen. De koekjesmevrouw bewees dat maar al te goed.

Het is aangrijpend om te zien wat er met koekjesmevrouw gebeurde toen ze eindelijk koekjes toestond. Hier nog een citaat uit het artikel: ‘Het kostte Minnear maanden om deze vrouw ervan te overtuigen dat ze koekjes in haar gewone dagelijkse dieet moest opnemen, door bijvoorbeeld enkele koekjes als dessert te eten. Toen ze eindelijk dit twee weken achtereen gedaan had, had ze ook al haar belangstelling in het opkrikken van haar koekjesconsumptie verloren! In een paar maanden was ze 10 kilo kwijt.’

Ja! ‘De sleutel’, zegt Minnear, ‘was het niet verloochenen!’. De Sleutel Was Het Niet Verloochenen! Deze vrouw heeft nu haar leven onder controle en ze staat er zelf verbaast van. Twintig jaar lang had ze zonder enig succes geprobeerd zichzelf te verloochenen. Nooit en te nimmer heeft dat ook maar enig effect gehad!

Goed werk, mevrouw Minnear! Goed werk, meneer Schlundt! Beter laat dan nooit! Het is een stuk beter dan de afgelopen vierduizend jaren! Dat heeft ertoe bijgedragen dat de christelijke kerk niet de lessen van de wet geleerd heeft. Ze experimenteren er nog altijd mee!

Ik vond het te gek om te horen hoe verbaast die koekjesmevrouw wel was over het feit dat toen ze in haar geest zichzelf toestond om zoveel koekjes te eten als ze maar wou, dat haar lust om nog meer koekjes te eten verdween. Dat doet me denken aan een lied: ‘Amazing Grace’ (verbazingwekkende genade).

Dit was Martin Zender vanuit een Super acht Motel ergens op planeet aarde in afwachting van een opwaardering naar ……, weet ik veel,…… Holiday Inn of iets dergelijks. Tot over twee weken.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina