U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Hoe redt je jezelf uit de hel?

Goedemorgen allemaal, dit is Martin Zender en je bent weer afgestemd op het Vroege Gek Verslag.

Weet je, het christendom heeft een PR crisis, waar ze zelf schuldig aan is. Het zou eigenlijk het Goede Nieuws moeten verkondigen.

‘Het goede nieuws is dat het uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de kerklui is om de wereld te redden!’

Wacht nou eens eventjes. Ach, die arme Jezus. Had ik nou altijd gedacht dat Hij verantwoordelijk was voor de redding van de wereld!

‘Nee, stommeling! Hij heeft Zijn aandeel geleverd en nu moet jij jouw stukje nog doen!!’

Moet ik dat? Welk deel is dan het belangrijkste?

‘Die van jou, natuurlijk! Domme gans! Met Zijn aandeel is de klus namelijk nog lang niet geklaard!! Jij bent degene die uiteindelijk beslist of jouw redding ook daadwerkelijk aangezet wordt of niet!’

Dus, maar dan…, ben ik dan verantwoordelijk voor mijn eigen redding?

‘Hm, nou, dat zouden we nou ook weer niet zo direct zeggen omdat wij nou eenmaal een stelletje huichelaars bij elkaar zijn. Maar inderdaad, ja, feitelijk wel!!!’

Helaas zit echter in deze verkondiging van het ‘christelijke’ goede nieuws de boodschap dat 90 % van de mensheid, hoogstwaarschijnlijk inclusief je vrouw, je kinderen en je kettingrokende opoe……

Kettingrokende Opoe
‘Heb het nou eens een keertje niet over mij! Klets niet zo over mij!’

………, dat zij hoogstwaarschijnlijk voor altijd in de hel zullen branden.

Doet dat nou eigenlijk pijn? Nee, niet echt, want ik denk dat het in werkelijkheid alleen de huid zal irriteren. Je weet wel, zo’n voortdurend brandend gevoel. Ik twijfel er echt aan dat satan in de verschikkelijkste eskaders van de hel zal aankomen met zonnebrandolie. Wanneer die dat dan toch zal doen, dan is waarschijnlijk de SPF graad (zon beschermingsfactor) ervan zo laag dat het alleen maar die altijddurende irritatie nog verder zal vergroten. Je bent namelijk zo dichtbij dat verlangen om je kostbare huid te beschermen, maar je bent in werkelijkheid juist zo ver van die huid vandaan. (barst uit in lachen).

Zo grappig! Maar, hoe dan ook, jouw geliefden zullen in de hel branden simpel omdat zij niet op de juiste manier geloofd hebben. Ze hadden nou net dat bewuste zondaarsgebed vergeten te bidden bij die bewuste kerk van die bewuste denominatie, die zo zijn eigen bewuste formule heeft om de altijddurende branden van de hel te ontkomen.

De bewoordingen moeten natuurlijk ook echt helemaal precies juist zijn! Ik bedoel je kan tegen God toch niet zomaar alles zeggen wat er maar in je opkomt? Je kan bijvoorbeeld niet zomaar zeggen:

Opoe met belachelijk sjaaltje
‘Dank u Jezus, dat U voor mijn zonden op het kruis gestorven bent’

Denk er nou eens over na! Als Jezus gestorven is voor mijn zonden op het kruis en als dat dan ook echt gewerkt zou hebben, dan had ik niet hoeven knielen bij die belachelijke zondaarsbank, waarbij ik Jezus smeekte om mij te vergeven van mijn zonden.

Opoe met belachelijk sjaaltje
Hoe vind je mijn mooie hoofdbedekking? Het is mijn gebedshoedje! Het heeft een heel schattig puntje achterop. Zie je die punt? De punt! Dit is een punt hier achterop! Ja.’

Als het werk van Christus echt gewerkt heeft, dan is mijn belijdenis slechts een erkenning van een feit in plaats van een hele keten van woorden die de sleutel tot Gods hart omdraait. Maar nee hoor, mijn eeuwige bestemming, mijn eeuwig leven, het hangt af van mijn woorden en van wat ikzelf doe!

Ik zou zo graag willen dat ze zo eerlijk zouden zijn als ze op een keuze aandringen. Als ze zo eerlijk zouden zijn dan zouden ze zeggen….:

Met tromgeroffel
‘Ondanks al het werk van Jezus op het kruis ben jij nog niet gered! Jouw bestemming, jij zielig onrechtvaardig wormpje, ligt al vast in de hete brandende hel bij die godverdoemde duivel en de enige manier waardoor jij daar uit gered kan worden is door jezelf te redden met het uitspreken van het juiste gebed.’

Waarom noemen ze het zondaarsgebed niet gewoon wat het ook feitelijk is? Het is een formule, een aaneengeregen keten van woorden waardoor jij jezelf redt.

Met tromgeroffel
En wees er zo verzekerd van als dat de hel bestaat dat je met twee knieën op de grond geknield ligt en niet maar eentje!!!’

Alles wat ik zeg is precies zoals het ook werkelijk is, maar christenen moeten het verstoppen in een heilig klinkende lege frase als ‘Jezus Redt’. Maar als Jezus inderdaad redt, wat kan ik er dan nog aan toevoegen met het zondaarsgebed? Om gered te worden? Ik moet dus blijkbaar nog zeggen:

Opoe met belachelijk sjaaltje
‘Lieve Jezus, ik weet dat ik op dit ogenblik een verrotte zondaar ben op de weg naar de hel. Ik ben op het brede pad. O ja, ik weet best dat U voor mijn zonden gestorven bent, maar ik weet ook dat het niet gewerkt heeft!! Dat weet ik ook!
O Heer, ik respecteer uw mislukking, ik respecteer dat als een feit, Jezus! Ziet u die punt hierachter? Ik respecteer het feit dat u aan dat kruis genageld werd en dat al die stomme priesters u bespotten en dat u zure wijn moest drinken uit een spons en dat uw hart doorboort werd met een speer. O, ik respecteer het feit dat dit allemaal zo enorm tekortschoot dat ik nu hier in deze goed verlichte kerk moet neerknielen met al die groene planten en ook nog dat heilig orgelmuziek. Is dat muziek?
Ik kom nu om mijn gebed aan te bieden zodat ik gered kan worden van die razendsnelle brede weg naar de hel. O ik weet dat ik op de snelweg naar de hel ben omdat het zondaarsgebed zegt dat ik me op de snelweg naar de hel bevind.
O, wat heeft u mij in een enge, een enge wereld geplaatst, Jezus! Een wereld waardoor ik bang ben voor mijn eeuwig leven tenzij dat ik hier neerkniel aan deze zondaarsbank. Is één knie voldoende, o, ik kniel maar gauw met beide knieën. Ik wil het allemaal goed doen want ik heb dit puntje.
Ik kniel neer bij deze zondaarsbank en ik zeg mijn woorden op voordat ik in mijn auto stap en mezelf in een fataal auto-ongeluk rijd.

Crashgeluid
(Ik kon zijn woorden onder die herrie niet thuisbrengen)

Opoe met belachelijk sjaaltje
Hij zei me, Jezus, zelfs een heel goede kans, dat ik vandaag op mijn weg naar huis een fataal auto-ongeluk zou krijgen en als ik dan nu niet in exact de juiste bewoordingen zou bidden, dan zou het me goed raken. Met mijn geluk zal het dan ook nog een behoorlijke vrachtwagen zijn.
Dan zou ik om een glas water in de hel smeken, maar in plaats dat satan me water komt brengen, komt die aanzetten met een plastic melkbekertje gevuld met heet zand. Dan krijg ik ook nog een zon beschermingslotion met zo’n lage waarde dat het helemaal geen zin meer heeft om de botten op mijn geraamte mee in te smeren.
Dit is nou precies de reden waarom satan jullie mensen zoveel heeft geleerd. Ik wil toch alleen maar het juiste doen?!!’

Helaas voor het christendom is hun god als een gekke oom,.die op zolder rondloopt. Hij is gecertificeerd volslagen doorgeslagen. Omdat het christendom de opdracht heeft om het goede nieuws te verkondigen ……

Kettingrokende Opoe
Dat is dat de meesten van je geliefden voor altijd zullen branden in de hel’

…… Daarom moeten ze zo af en toe Oom Doorgeslagen uit zolder komen halen om hem met een kruiwagen het heiligdom binnen te rijden. Al de logisch denkende mensen in die gemeenschap (hoewel ik het moeilijk vind te geloven dat die er zijn) rennen dan op het hardst weg van die kerk om nog ergens een onsje Bijbelse en geestelijke gezondheid terug te zoeken. Ergens op het internet, zoals bijvoorbeeld, geen idee, Martinzender.com. (Je kan natuurlijk ook kijken op Overvloeiendegenade.nl.

Ik zeg maar….. Dit was Martin Zender van het Vroege Vogel Verslag. Geloof God ondanks wat de geestelijkheid zegt.

Videobeeld
Op de aankondigingssteen van de kerk stond echt een giller! ‘Verzoening elke zaterdag 4 uur in de middag of op afspraak’.
Op de autobumpersticker stond: ‘Jezus houdt van je. Verder vindt iedereen je een rund’.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende