U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Eeuwige Foltering Gelovigen Zijn Gek

Hallo allemaal, dit is Martin Zender.

Ik ben momenteel in Uba City in California. Ik ben feitelijk bij de bibliotheek van Uba City, dat hier vlak tegenover is. Kijk maar, daar heb je de bibliotheek.

Uba City ligt ergens tussen Sacramento en San Francisco in. In elk geval ben ik gevraagd om te spreken op de Sacramento Conferentie. Ik wil jullie een stukje laten zien en horen van een tien minuten toespraakje die ik daar gehouden heb. Mijn eigen lieftallige vrouw Rebecca heeft dat voor jullie opgenomen.

Sssshhht. Ik hoor nu undercover te zijn. Ik moet nu eerst even wachten totdat die dame vertrokken is. O Tjee, Ik heb hier een aantal spionnen waargenomen die mijn vrijheid in Christus bespioneren.

In elk geval, ik heb dus tien minuten lang op die Sacramento Conferentie gesproken. De organisator, Charles Bush, had alle sprekers gevraagd om in hun toespraak de eeuwige foltering te vergelijke met algehele verzoening. Dat had hij gevraagd omdat die beide leringen zoveel overeenkomsten in zich hebben.

Ik was hier niet alleen met mijn vrouw Rebekka, maar mijn schoonmoeder was ook mee. Ik hou echt van mijn schoonmoeder. Ze heet Maria. Je moet weten dat ik had gehoopt het haar naar de zin te maken, maar toen ik mijn toespraakje gehouden had, zei ze: ‘Nou, ik wil wel even wat zeggen over jouw toespraakje. Je moet echt alles terugnemen omdat je de christenen veel te hard hebt aangepakt!’

Ik probeerde haar duidelijk te maken dat ik daar nou eenmaal mijn brood mee verdien. Ik weet het dus niet. Het kan zijn dat ik bij haar nu toch wel een beetje in de problemen zit. Je kent die uitdrukking misschien wel, dat achter elke succesvolle man er een verraste schoonmoeder schuil gaat? Zo zit het dus helaas niet bij mij. (wat zijn schoonmoeder van hem verwacht, krijg ik niet helder)

We gaan nu over naar mijn tien minuten toespraak in de Sacramento Conferentie met de titel: ‘Waarom mensen die in een eeuwige foltering geloven volslagen gek zijn?’ Dit was Martin Zender Live vanuit Uba City California. Dag!

Toespraak:
Evenals deze andere aardige heren en Dan Sheridon ben ook ik gevraagd om een tien minuten durende toespraak te houden dat een algemene overzicht tekent van eeuwige foltering tegenover algehele verzoening. Hier volgt mijn algemeen overzicht in een notendop:

Ik ben hier terecht gekomen na veel jaren overwegen en worstelen met dit onderwerp en ook met de mensen die in eeuwige foltering geloven. Dit is daar uitgekomen. Mensen die in eeuwige foltering geloven zijn stapelgek! Ik meen dat oprecht. Ik bedoel daar niet mee dat ze een algehele gekte in hun doen en laten bezitten. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit ene geloofsstuk waanzinnig is.

Dit geloof is opgelegd! De mensen die dit geloven zijn gehersenspoeld en leven binnen een sekte. Ik sta nu al zoveel jaren aan de verdedigende kant, ik heb nu al zolang de heersende gedachte geaccepteerd dat ik de gek was. Je moet namelijk eens de reacties kennen die je krijgt als je het idiote idee verkondigt dat Jezus succesvol was op het kruis! Dan krijg je de reacties van de mensen dat ze vragen: ‘Hoe kan je dat nou geloven? Er is toch zeker geen enkele Bijbeltekst die zoiets stelt? Jij zit echt in grote problemen! Je zult wel in een sekte zitten!’

We zijn dus altijd in de verdediging. We staan altijd met de rug tegen de muur. Dat komt omdat de leer van eeuwige foltering de hele cultuur van het christelijke leven zo doordrenkt heeft, de mensen zijn er zo mee geïndoctrineerd, dat er nog nauwelijks een man of vrouw op straat rondloopt die nog nooit van de Folterende Meistergod, die erop zit te wachten dat jij eens goed de mist ingaat zodat hij de grond onder je vandaan kan trekken om je verder voor eeuwig naar de hel te verdoemen, waar hij je in vuur kan branden, waar hij je kan folteren voor altijd voor het oog van Christus, de engelen en je moeder.

De enige reden waardoor je zoiets kan geloven is doordat je gehersenspoeld bent. Het normale menselijke brein, als je het op zichzelf neemt, verstaat namelijk wat liefde is. God heeft ons het menselijk gezin gegeven om liefde te kunnen begrijpen. Een moeder, een vader en een kind. Het bestaat niet dat een ouder de kinderen expres in gevaar zal brengen, laat staan dat ze hen in een altijddurend vuur zullen stoppen.

Mensen begrijpen hoe liefde werkt. Dat heet geweten. Dat heet instinct. Dat hebben we van God ontvangen. De enige manier waarop dit echt naar de knoppen gaat is via godsdienst. De enige manier waarop het echt naar de knoppen gaat is wanneer iemand gehersenspoeld en geïndoctrineerd wordt binnen een sekte.

Mensen die deze eeuwige foltering geloven zitten in een sekte. Mensen die dit geloven hebben een gedeelte van hun denken een ander gevoelsleven leren krijgen. Hun gewetens zijn definitief buiten werking gezet door het weg te branden. Er is dus een verbinding in hun brein helemaal weggebrand waardoor ze nu in staat zijn om te zeggen dat de liefde van God een eeuwige foltering in zich kan herbergen.

Men kan dus met droge ogen geloven dat eeuwige foltering een onderdeel is van de paraplu van de liefde van God. Eeuwig iemand laten verbranden zou prima in overeenstemming zijn met de liefde van God. Dat geeft dus al aan dat ze gehersenspoeld zijn. Dat is een volkomen 180 graden omkering van wat God ons aan gezond verstand heeft gegeven. Dat betekent dus dat mensen die dit geloven letterlijk waanzinnig zijn.

Begrijpt u wat ik u probeer te zeggen? Ik ben nu zo serieus als maar kan zijn. Op dit punt van hun leven zijn ze letterlijk waanzinnig. In hun normale doen en laten kunnen ze zeer normaal overkomen. Je ziet ze bij de supermarkt en bij de Bank, maar als je hierover begint veranderen ze plotseling in een waanzinnige staat.

Ik ben het echt zat om hierover verder nog in de verdediging te zijn. Ik ben de gedachte dat ik de gek zou zijn echt zat. Dat ben ik niet! Mensen, jullie zijn zo gefrustreerd als je met mensen spreekt. Stop daar nou eens mee. Zij zijn degene die zich gefrustreerd zouden moeten voelen. Laat ik u een praktische aanwijzing geven hoe je om kan gaan met dit punt van eeuwige foltering tegenover algehele verzoening. Ik spreek die mensen aan met: ‘Wat? Geloof jij in eeuwige foltering? Je houdt me zeker voor de gek? O mensen, dat vind je nergens in de Bijbel!’

Bedankt

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende