U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

De Christen Waar God Een Hekel Aan Heeft: Rob Bell

De Christen Waar God Een Hekel Aan Heeft: Rob Bell

Martin Zender als Namaakgod:
Okay, ik moet nu echt wat troost gaan opzoeken. Ik moet hoog nodig getroost worden. Andere mensen gebruiken daar alcohol voor. Anderen eten hele stapels chocolade weg. Ik moet dan altijd een heel goed kerkaffiche opzoeken.

Ik ben enorm in de war gebracht! Mensen hebben me een boek gegeven! Een boek van deze gozer: Rob Bell. O, ik hou het ondersteboven. Rob Bell. Het heeft een belachelijke titel. Totaal onlogisch. Ik snap er niks van! ‘
LIEFDE OVERWINT’.

Wat bedoelt hij daar nou mee? Liefde overwint? O, daar zal je de flikken hebben. O, geen probleem. Even de flikken groeten. Hallo. Hier is toch niks te zien.

O, hier heb je de Kerk van Christus. Op hen kan je altijd rekenen.
Kerkaffiche
Alleen God in Zijn grootheid kan moederliefde bewerken

Ach, wat is dat toch weer lief. Maar ze zitten er helemaal naast. Een moeder houdt van haar kind ongeacht wat er ook gebeurt. Ik heb wel verhalen gehoord over moeders die de gevangenis in wilden toen hun kinderen in de gevangenis zat. Dat is belachelijk! Als mijn kinderen Mij kwaad maken, dan pijnig ik hen voor altijd! Dit was dus geen goed affiche. Laten we maar verder gaan.

O, de spoorlijn. Ik heb een hekel aan spoorlijnen.
Kerkaffiche
Opwekking. 6 tot 10 Juni om 19.00 u. Elke avond Gospelzangers.

O opwekking! Dit is mijn favoriete soort kerkaffiche. Ze hebben het georganiseerd van 6 tot 10 juni om 7 uur ’s avonds. Misschien dat je het nog niet goed begrepen hebt, maar als je een opwekking wenst dan moet je dat organiseren! En reken er maar op dat Mijn Heilige Geest beslist wel weet wanneer het 7 uur ’s avonds is. Het is de derde persoon in de drie-eenheid. Het spreekt dus toch vanzelf dat het een horloge heeft!

Rob Bell! De naam alleen al doet Mij pijn! Inderdaad. Ik hou inderdaad van pijn, maar dan alleen als Ik andere mensen pijnig! Maar dit verloopt helemaal niet zoals Ik dat verwacht had. Maar jij en Ik zullen spoedig wel even een gesprek onder vier ogen hebben. In Mijn troon. Mijn houten troon.

Hier is Mijn houten troon midden in een prachtig bos. Okay, juist, Rob Bell. Een boek over hemel en hel en elk persoon dat ooit geleefd heeft. Wie weet daar nou meer over dan Ik? Wie is die Rob Bell wel dat hij denkt te kunnen oordelen over het lot van elk persoon?

Moet je die Rob Bell nu eens zien! Met die bril! Hij spreekt altijd tot grote groepen mensen. Daarvoor heeft hij ook dat kleine headsetje met zijn microfoontje. O, wat is hij toch belangrijk!!!

O ja, hij is belangrijk. Nou kijk nu eens, Ik kan ook belangrijk zijn. Kijk, ik heb ook zo’n protserige bril! En Ik kan tot heleboel mensen spreken met mijn headset. Kijk, mensen. Kijk mij nou eens aan, mensen! Ik ben Rob Bell! Ik weet over de hemel en ik weet over de hel. Ik ben Rob Bell.

Nou, dit is toch belachelijk! Ik hoef alleen maar de achterflap van de boek te lezen om jullie aan te tonen hoe belachelijk dit wel is. Hier heb je een citaat van die Rob Bell.

“God houdt van ons! God biedt ons gratis eeuwig leven aan door genade. Daar zit geen enkele verdienste van onze kant aan vast. Tenzij je niet op de juiste manier reageert. Dan zal God je namelijk voor altijd folteren in de hel.”

Daarna heeft die Rob Bell de euvele moed om daaronder te schrijven:

“Wat?”

Daarmee doet hij net alsof dat helemaal niet juist zou zijn! Dit is nou juist de meest accurate voorstelling van het evangelie dat ik ooit gehoord heb! Ja, Ik hou van jou! En ja, ik bied jou het eeuwige leven aan door genade. Dat is helemaal waar. En natuurlijk is daar geen enkele verdienste van jouw kant bij. Alles komt echt alleen van Mij.

Tenzij jijniet op de juiste manier reageert, want dan zal je voor altijd folteren in de hel. Dat is absoluut waar! Ik verlang er zo erg naar dat jullie op de juiste manier reageren! Er zijn zoveel manieren dat jij kan reageren. Is dat nou zoveel gevraagd? Ik vraag alleen maar dat jullie reageren op Mijn boodschap!

Hou ook van Mij!!! Ik ben afhankelijk van wederzijdse liefde! Ik heb echt behoefte aan jouw liefde! Mijn eigenwaarde is gebaseerd op jouw liefde voor Mij! Als jullie niet van Mij houden, dan word Ik zo prikkelbaar! En boos! En zo van Mijn stuk gebracht! Dan moet Ik jou wel voor alle eeuwigheid verdoemen naar de hel! Dat is de waarheid!

Zeg dus niet aan het eind van zo’n evangelievoorstelling: ‘Wat?’ Hij had nou juist zo’n prachtige weergave van het ware blijde nieuws gegeven. Als je het daarbij gelaten had, Rob Bell, dan was Ik best blij met jou geweest! Maar nu mag jijzelf van heel veel geluk spreken als je nog mocht ontsnappen aan de vuren van de hel.

O, kijk mij nou eens! Ik ben Rob Bell!! O, Rob Bell! Rob Bell, jij gaat naar de hel!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende