U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

God Schiep Het Kwaad

God schiep het kwaad. Daarom hoef ik het nog niet leuk te vinden.

Weet je, men gaat er al helemaal vanuit dat ik, vanwege het simpele feit dat ik in een soevereine God geloof, dat dit dan ook gelijk betekent dat ik alles maar prettig vind.

Ik probeer geduldig te blijven, maar ik ben het zo zat om die mensen maar te horen doordrammen over die ergerlijke uitspraken, die ze God over Zichzelf in de mond leggen. Dat is wat zij uit het Woord van God naar boven halen, zoals de volgende uitspraak:
Jesaja 45: 6-7 Ik ben Yahweh, en er is geen ander, die het licht formeer en de duisternis schep, die het heil bewerk en het kwaad schep; Ik, Yahweh, doe dit alles.

Die mensen geloven dit helemaal niet. Voluit geloven ze er geen woord van! Integendeel, ze gaan in protest tegen deze uitspraak! Laat dan ook maar je werkelijke gezicht zien en zeg: ‘Hou je kop, Heere God! Je hebt geen idee waar je het over hebt! Jesaja 45: 6-7 is jouw grote blunder!

Als mensen mij schrijven, dan denken ze mij die ene wijsheid te vertellen die ik nog nooit gehoord heb, waardoor ik mijn hele geloofssysteem dan wel overboord zal gooien. Daar komen ze: ‘Okay Martin, hier heb ik er eentje voor je!’ Dan komen ze aanzetten met dat ene scenario waar God geen invloed over heeft.
‘Wat moet je hier dan wel van denken?’
‘O ja, jullie hebben helemaal gelijk! Jesaja 45: 6-7 zit er helemaal naast!’

Die ene wijsheid, dat ene argument. Het is inmiddels een klassieker geworden. Iedereen heeft het wel ergens gelezen, in een tijdschrift of ergens anders:
‘Wat nou als er een vijfjarig meisje verkracht is?’

Het is altijd een vijfjarig meisje. Ik heb geen idee waarom! Hoe kan het dat telkens opnieuw een vijfjarig meisje nou net verkracht moet zijn? Mijn antwoord blijft telkens gewoon simpel Jesaja 45: 6-7. God is uiteindelijk altijd goed! Op de één of andere manier zet het kwaad dat goede nog sterker af en God is rechtvaardig in wat Hij doet.

Ik denk dat als men ontdekt dat ik me door die ene wijsheid niet uit het veld laat slaan, dat men dan die wijsheid uiteindelijk nog verder opschroeft naar een driejarig meisje: ‘Okay Martin, maar wat denk je ervan als het een driejarig meisje is?’
Laten we dan maar gelijk tot het gaatje gaan. Laten we dan maar aannemen dat een meisje van één maand oud verkracht is. Okay? Zullen we daar nu eens van uitgaan?

Moet je nou eens horen. Ik heb het kwaad niet uitgedacht. Ik heb het niet geschapen. Ik ben niet Diegene die in Jesaja 45 zegt dat Hij het kwaad geschapen heeft. Weet je wat ik doe? Ik ga altijd terug naar het grootste kwaad dat ooit bedreven is. Iets wat nog erger is dan de verkrachting van een drie minuten oude baby in een couveuse.

Hier heb je het ergste kwaad: Dat is de kruisiging van Jezus Christus! Het allergrootste kwaad dat ooit bedreven is. Het bijzondere is dat niemand tot nu toe nog ooit met mij van mening verschild heeft op dit punt. Okay? Ongelooflijk!

Dit grootste kwaad ooit zat al in het plan van God.
Handelingen 4:27-28 In deze stad tegen uw heilige knecht Jezus, die U [God] gezalfd hebt, vergaderd Herodes zowel als Pontius Pilatus met de heidenen en de volken van Israel, om te doen al wat Uw [God] hand en Uw [God] raad tevoren bepaald had, dat geschieden zou.
Dit enorme kwaad was dus geheel in overeenstemming met Gods plan.
Efeze 1:11 Het plan van Hem, die in alles werkt naar de raad van Zijn wil,

Waar is nu feitelijk de grootste zegen van afkomstig? Dat komt van dat kruis! Als van dit aller-, allergrootste kwaad al zo’n zegen kan komen, dan mag je dus aannemen dat ook een verkrachting van een foetus die nog in de baarmoeder zit, uiteindelijk ook zal bijdragen aan de lof en eer van God. Ik weet ook niet hoe dit kan! Vraag me dus ook niet hoe dit zal gebeuren! Ik weet dit alleen maar op grond van geloof.

Ik ga hier echt niet het spelletje spelen dat ik slimmer ben dan God. Hij zegt dat Hij het kwaad geschapen heeft. Dan is het dus ook zo. Ik hoef het niet prettig te vinden. Ik lik er niet aan alsof het een ijscololly is: ‘O God heeft het kwaad geschapen! Geweldig!’ Nee! Ik heb er een hekel aan! Ik huil erom! Ik zie best wel wat er zich allemaal afspeelt in de wereld. Ik zie de verkrachting van een vijfjarig meisje. Ik huil tranen met tuiten, ik schreeuw naar God!

Ik zie ook niet hoe dit allemaal zal uitpakken, maar ik heb geloof en vertrouwen in het Woord van God. God is goed en hij werkt alles naar de raad van Zijn wil. Uiteindelijk is Hij goed! Vraag mij nou niet om dit allemaal uit te leggen. Dat is mijn taak niet.

Ik zit hier niet wijs te zijn in mijn eigen ogen. Ik wil gewoon geloven wat God zegt. De Bijbel zegt het luid en duidelijk en dan zou ik aan komen zetten: ‘Hé, als ik god was, dan zou ik dit toch niet zo aanpakken, hoor! Ik bedoel, als ik god zou zijn dan was er geen dood in mijn universum, dan zou er geen verkrachtingen van foetussen in de baarmoeder zijn.’

Maar ik ben alleen maar een schepping. Zodra jij door hebt dat jij alleen maar een schepping bent en dus niet de Schepper, dan zal het al gelijk een heel stuk beter voor jou uitpakken. Er is alleen maar één God waar we mee te maken hebben.

Als er een andere god nog ergens zou rondlopen, dan zou ik op hem stemmen. Als er een andere god zou zijn die ons zou kunnen leiden tot de redding en verzoening van ieder zonder al dat kwaad, zonder de verkrachting van dat vijfjarig meisje, zonder wereldoorlog 2, zonder de kruisiging, dan zou ik op die god stemmen.

Als er een verkiezing zou zijn en er zouden inderdaad twee Goden met een hoofdletter ‘G’, en één zou beweren: ‘Martin, ik kan jullie bij datzelfde doel brengen zonder al dat kwaad, zonder de kruisiging, zonder wereldoorlog 2, zonder de verkrachting van die 1 minuut oude foetus, dan zou ik zeggen: Jij hebt gewonnen. Ik stem op jou!’

Zo’n God zou zo snel verkozen worden dat je hoofd ervan zou gaan tollen. Maar er is maar één God. Deze God doet alle dingen naar de raad van Zijn wil! Als je nog niet door hebt dat deze God goed en liefde is, dat deze God alles tot een heerlijk einde zal brengen, dan kan je blijkbaar gewoon niet in die God geloven.

Kan jij Bijbelteksten als die in Jesaja, Handelingen en Efeze gewoon niet geloven, dan ben je niet beter dan een atheïst.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende