U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Ik Weet Wat De Tweede Dood Is

Goedemorgen mensen, Dit is Martin Zender en jullie zijn weer bij het Vroege Gek Verslag.

Ik vertelde jullie twee weken terug dat ik wist wat de poel des vuurs was. Daarna heb ik dat ook nog bewezen. Het is trouwens helemaal niet zo moeilijk om dat allemaal precies te weten omdat God zelf …..

Ja, het is verbazingwekkend om te zien hoeveel God van deze zaken afweet.

God zelf noemt de poel des vuurs de tweede dood.
Openbaring 20: 14 Dat is de tweede dood: de poel des vuurs.
Daarna vertelde ik jullie dat dood het afwezig zijn van leven is.

Ik besef goed hoe bijzonder dit voor jullie moet klinken.

Zelfs christenen vinden het niet prettig om over de dood na te denken als het afwezig zijn van het leven.

Wij willen eeuwig leven! Wij willen eeuwig leven!
Wij zijn toch christenen? Wij sterven toch nooit?

O, maar de allereerste leugen van satan was:
Genesis 3: 4 Jullie zullen geenszins sterven,

Wij willen eeuwig leven! Wij willen eeuwig leven!

Iedereen gelooft dit zomaar!!!
Het is natuurlijk wel waar dat het woord ‘dood’ soms figuurlijk gebruikt wordt. Hierdoor krijg je dat er behoorlijk wat mensen denken dat de poel des vuurs en dus de tweede dood niet echt dood betekenen. Het vuur is dan natuurlijk ook niet een echt vuur.

Er is inderdaad een tekst die zegt dat God een verterend vuur is.
Hebreeën 12:29 Onze God is een verterend vuur.
Dat besef ik me ook best wel.
Ja, ja. Ja, Hij is ook een louterend vuur.
1 Petrus 1:7 goud, dat door vuur beproefd wordt,

Hier heeft men het idee uit samengesteld dat de mensen in de poel des vuurs worden beproefd, gelouterd of gezuiverd. Daarin zouden ze dus verbeterd en onderwezen worden. Zo zullen ze dan alles over Jezus geleerd worden. Er is alleen een klein probleempje.

Ik haat problemen!!

Dood is nog altijd de afwezigheid van leven. Zelfs in het figuurlijk gebruik van dit woord heeft het deze betekenis nooit verloren. De letterlijke doden hebben geen bewustzijn en dat is ook het geval bij de figuurlijke doden. Het enige verschil is dat de figuurlijke doden gewoon ademen terwijl ze geen bewustzijn hebben.

(een heel duffe, volkomen door verdoving afwezige Martin Zender)
Op het scherm staat de tekst: ‘Dit individu is figuurlijk dood’.

De verloren zoon was bijvoorbeeld figuurlijk dood. Toen hij weer terug thuiskwam, vertelde zijn vader aan zijn broer: ‘Deze broer van jou was dood (figuurlijk dood) en is levend geworden’(Lukas 15: 32). Dit betekende dat toen hij figuurlijk dood was, hij totaal geen enkel bewustzijn had voor geestelijke zaken. Dat is nou eenmaal iets wat gebruikelijk kan voorkomen als je wijn drinkt met prostituees in een varkensstal.

O hallo dames, leuk jullie te ontmoeten. Ik ben hoer.

Als iemand nou figuurlijk dood is moet hij ook figuurlijk opgewekt worden voordat zo’n persoon echt gezuiverd, bewerkt, verbeterd of onderwezen kan worden. Daarna kan hij alles leren over Jezus.
Lukas 15:32 Je broer hier was dood en is levend geworden,

Pas toen die verloren zoon figuurlijk opgewekt was, toen kwam hij pas bij zinnen. Dus zowel de letterlijke dood als de figuurlijke dood betekenen allebei de afwezigheid van bewustzijn. Dood is altijd afwezigheid van bewustzijn. De betekenis van dood is nooit veranderd en zal nooit veranderen.

O, o, laten we mensen in die poel van vuur gooien, die tweede dood, opdat ze mogen leren over God!!!

Helemaal mis!

Dus jij gelooft dat de poel van vuur, wat de tweede dood is, alles behalve een afwezigheid van bewustzijn is?

Helemaal mis!

Dood is altijd de afwezigheid van bewustzijn, of je nou wel of niet adem haalt. Dit houdt dus in dat de poel van vuur, die de tweede dood is, ook echt niemand overzet in die reddende kennis van Jezus Christus.

(weer die heel duffe, volkomen door verdoving afwezige Martin Zender)

Niemand!

Kennis hebben aan de redding in Christus Jezus komt uitsluitend voort uit opstanding. Dat komt niet voort uit de dood! Mensen die zich enorm inspannen om die tweede dood tot iets figuurlijks te maken, die spannen zich in om de dood te laten doen wat alleen de opstanding kan. Ze geven de dood de plek die opstanding inneemt. Ik heb er toch zo’n hekel aan als dat gebeurt!

De dood is altijd een vijand!
1 Corinthe 15: 26 De laatste vijand, die onttroond wordt, is de dood,
Als die tweede dood op de één of andere manier mensen zo onderwijst dat ze God leren kennen, dan is de dood niet langer een vijand.

Stop er nou eens mee om die tweede dood tot een plek te maken waar mensen worden gelouterd, bewerkt, verbeterd, opgeleid, waar ze alles over Jezus leren.

Helemaal mis!!

Dit was Martin Zender van het Vroege Gek Verslag. En dat bedoel ik letterlijk! Nee! Nee, ik bedoel dat echt letterlijk! Anders had ik hier wel met mijn vingers lopen zwaaien, zo van “Dit was Martin Zender met het Vroege Gek Verslag”.

Maar ja, stel dat ik niet echt Martin Zender zou zijn, of dat dit verslag van die gek niet echt zo vroeg was opgenomen. Tja, dan had het niet zo letterlijk vroeg moeten zijn. Dan was het meer iets als“Vroeg”.

En die gek, nou ja gek? Het is wel gek om telkens over jezelf als gek te spreken. Nou ja, het is dan ……. En als het anders ………. Maar zo zie……… ach ja.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende