U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Christendom: De Beroerdste P.R. Voor God

Goedemorgen allemaal. Dit is Martin Zender. Jullie zijn weer afgestemd op het Vroege Gek Verslag.

Zie ik eruit alsof ik iets tegen de Joden zou hebben? Zie ik er zo uit? Ik ben gek op de Joden! Toch lijkt de apostel Paulus behoorlijk wat tegen hen te hebben in Romeinen 2. Hij was nota bene zelf een Jood!
Romeinen 2: 24 Want de naam Gods wordt om jullie [de Joden] gelasterd onder de heidenen,

Nou juist dat volk dat bedoeld was om de vertegenwoordigers van God op deze aarde te zijn, waren precies degenen die de wereld tegen God opstookten. Ze hadden de wereld tegen God opgehitst doordat ze Hem zo beroerd vertegenwoordigden. Ze zeggen namelijk het ene en doen vervolgens het tegenovergestelde. Hypocrisie! Ze gaven zo’n belabberd beeld van nou juist Die Ene, Wiens naam zij voor zichzelf opeisten.

Hoe zij dat nu doen?
Deze kromme macaronistukjes stellen de mensen voor. Dit zijn de volkeren. Kijk, dit is wat ik nou in het algemeen gebruik om de heidenvolkeren voor te stellen: Mueler’s kromme macaroni. Dan is dit (koffiemolen) vanzelfsprekend God. God wil de volkeren bereiken. De volkeren liggen hier op het hoekje van de tafel.

Dit zijn de volkeren, deze macaronistukjes hier. Dit is dan de almachtige God. Dat is overduidelijk de koffiemolen. Als God hier door deze koffiemolen wordt voorgesteld en de volkeren door deze macaronistukjes, dan moet daar vanzelfsprekend nog een vork tussenliggen. Die plastic vork stelt natuurlijk het volk Israel voor.

Gods grote plan is om de koffiebonen gelijkelijk te verdelen. Hij zegent hen met de koffiebonen. Daar komen ze. Dan moet de vork andersom liggen om als lepel de bonen te kunnen opvangen. Zij worden dus gevuld met de koffiebonen. Kijk zij raken overvol en zij hebben de opdracht om die zegen door te geven aan de volkeren.

Kijk, die bonen, dat is niet goed genoeg voor Israel. Dat is veel te makkelijk. Ze geven het dus niet zo door aan de volkeren. In plaats daarvan malen ze de koffiebonen. Kijk, het wordt allemaal gemaald , waardoor het allemaal op hun eigen lepel past.

Ze maken het bovendien nog een stuk moeilijker om bij God te komen dan op het eerste gezicht noodzakelijk leek. Ze kiezen voor allerlei hoepels om doorheen te springen. Kijk, dit is een papieren bordje. Daar zou een gat in moeten zitten. Wacht eens even.

Nu moeten de volkeren proberen om door dat gat te springen. Ze moeten zo door dat gat springen dat Israel voor hen had uitgedacht. Dat staat de volkeren tegen, die zich gaan afvragen waarom het zo moeilijk moet zijn. Israel maakt het moeilijk. Ze willen namelijk dat het erg moeilijk is omdat ze dan zelf erg trots op zichzelf kunnen zijn omdat zij dit schijnbaar onmogelijke toch aankunnen.

Hoe krijg je dit allemaal voor elkaar (al die kleine koffiepoeder.) Je kan nog wel goed zien hoe je dit aankan (de koffiebonen). Je weet wel: 1 wet, 2 wetten, 3 wetten, 4 wetten, die tien geboden. Maar nee! Ze vermalen het tot die minuscule poeder, zodat je het echt heftig moet bestuderen. Al dat hele fijne koffiestof.

In principe was het dus helemaal niet zo ingewikkeld. Maar nu moeten de volkeren in elk geval door dit papieren bordje heen springen. Ze raken daardoor echt van de kook. Ze beginnen God hierdoor te belasteren zoals Paulus dat hier opschrijft.

Romeinen 2: 24 Want de naam Gods wordt om jullie [de Joden] gelasterd onder de heidenen,
Spring door het gaatje. We hebben er weer een nieuw verbod bij! Oeps, het gaatje is te groot!’
(Nu alleen nog een speldenprik in het bord)
‘Probeer het nu nog maar eens, losers!
Zie je die koffiemolen? Bekijk het eens goed! Dat is het doel! Maar je zult dat nooit bereiken want je zult eerst door al dit goedje heen moeten! Ha! Ha! Ha!’

Dat is toch niet aardig? Dat is helemaal niet aardig! De priester in mijn katholieke kerk was net zo. Als hij het evangelie van de Heer Jezus Christus voorlas, dan wilde hij nooit dat iemand meelas met hem. Hij wilde toch zeker niet dat er mensen waren die ook nog daadwerkelijk aandacht schonken aan wat hij doorgaf?! ‘Kijk me aan! Recht in mijn ogen!’

Tegenwoordig neemt het Joodse volk hun Messias niet eens aan. Zij kunnen dus tegenwoordig niet eens die rol meer spelen van oorzaak te zijn waardoor de wereld God lastert. Er is echter wel degelijk een groep mensen die deze rol wel degelijk vervult. Dat is het christendom! Dat is nu het logge lichaam dat de rest van de wereld van God aftrekt.

De rest van de wereld tegenwoordig denkt dat God een volkomen zot is! Dat komt niet door het feit dat God een zot zou zijn, maar doordat het christendom God als een zot voorstelt. Ze stellen aan de wereld een karikaturale god voor, een zelf bedachte god, een god die hen een eigengerechtig gevoel geeft. Wil je hiervan een voorbeeld in actie? Kijk dan nu eens naar George Carlin.

George Carlin:
Godsdienst heeft feitelijk mensen overtuigd dat er een onzichtbaar persoon is, die in de lucht woont, die alles wat je doet bekijkt, elke minuut van elke dag, Dat onzichtbaar persoon heeft een speciale lijst van tien zaken die hij niet wilt dat jij ze doet. Mocht je iets van deze tien zaken toch doen, dan heeft hij een speciale plek vol vuur, rook, brand, foltering en kwelling, waar hij je dan naartoe zal sturen om daar te leven, te lijden, eindeloos te verbranden en te verstikken, te gillen en te huilen voor eeuwig en altijd tot ver in het einde van de tijden. Maar hij houdt van je.

Terug naar Martin Zender
Ik heb een boek geschreven ‘Martin Zender gaat naar de hel’. Dit boek weerlegt het gebruikelijke, afgrijselijk idee dat de God van alle genade tevens een god is die voor altijd en eeuwig mensen foltert.

Mensen als George Carlin, die nu dood is, God hebbe zijn ziel, die mensen kijken tegen die huichelarij aan en zij lachen hier volkomen terecht om. ‘Wereldse’ mensen, zoals George Carlin en die mensen die zich helemaal ongans lachen in dat theater, die mensen ruiken godsdienstige huichelarij op een kilometer afstand. Zij lachen zich terecht een bult om die karikaturale god.

Als George Carlin bekend was geweest met de ware God, dan had hij Hem vereerd. Dit boek legt uit hoe het valse idee van altijddurende foltering deze wereld binnen kwam. Hij toont de verkeerde vertalingen helder aan. Het laat tevens zien hoe makkelijk deze foute vertalingen aanslaan bij mensen die bewust kiezen voor het idee van altijddurende foltering.

De oorzaak ligt in ditzelfde feit dat Paulus aantoont in Romeinen 2 over de Joden. Het is die eigengerechtigheid, die God voor zichzelf wilt oppotten, waardoor ze het ook bijzonder ingewikkeld willen maken, als een soort speldenprik in een bord, waar je doorheen moet springen. Daarmee maken ze het voor andere mensen zeer zwaar om dicht bij God te komen. Ze bidden wel aanhoudend voor de redding van de wereld, maar ze zijn echt razend als je dan vervolgens zegt dat de Heer daarvoor nou ook juist is gekomen.

Ik wil nu eindigen met iedereen te bedanken die me dit afgelopen jaar heeft geholpen om dit woord naar buiten te brengen. Daarmee hebben jullie de boodschap over de ware God hersteld, waardoor mensen bevrijd werden van godsdienstige slavernij en angst.

Ik zal een Clanging Gong News uitbrengen met getuigenissen van mensen die bevrijd zijn van angst, waar ze hun hele leven in hebben gezeten omdat ze dachten dat God dat persoon was waar George Carlin en die mensen in dat theater zo om moesten lachen. Dat is Hij niet! Als mensen de ware God ontdekken, dan vereren zij Hem, dan lachen ze niet om Hem.

Jullie hebben me geholpen deze God aan de mensen voor te stellen. Daar dank ik jullie voor. Dit was Martin Zender in het Vroege Gek Verslag. Tot ziens. Goedemorgen.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende