U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

God Ronselt Verachtelijke Mensen

Maar weer eens, goedemorgen! Dit is Martin Zender en jullie zijn weer bij het Vroege Gek Verslag.

Okay! Wat is hier eigenlijk aan de hand? Ben ik een commercieel bedrijf geworden? Dat vragen jullie je natuurlijk af. Ja, dat weet ik best. Ik heb het T-shirt aan. Hier heb ik ook nog de pet. Die heb ik niet op. Maar ik heb ze wel in voorraad.

Heb ik mijn ziel verkocht aan Draftsharks.com? Eén van de meest exclusieve en fantasievolle Sites voor Amerikaans voetbal (soort rugby) op het internet. Hoe kom je nou op dat idee? Draftsharks is de plaats waar je moet zijn als je echt alle interne informatie wilt over alle spelers. Dat is het enige wat ik zeg, okay?

(doet alsof hij aan het telefoneren is)
Okay. Okay, ja. Ja, dat zal ik ze vertellen.
Blijkbaar zijn er wel veertien mensen in mijn publiek die niet weten wat fantasie voetbal is.

Fantasie voetbal wordt niet daadwerkelijk gespeeld op een voetbalveld. Wat je hier nu wel doet is dat jijzelf spelers uitzoekt, die zelf wel daadwerkelijk op een voetbalveld spelen, waarmee jij dan een denkbeeldig team samenstelt.

Okay. Jij ronselt dus spelers. Daarmee vorm jij een team. Samen met andere mensen ga je dan een strijd aan. Dat kan met mensen bij jou op kantoor, of wie dan ook. Als nou het team met jouw spelers beter is als het team met spelers van die andere mensen, dan heb jij gewonnen.

Wat is het nou precies wat je wint. Je wint pochrechten. Je kan andere mensen vernederen en minachten. Je kan er zelfs geld mee verdienen. Wat Draftsharks dus doet is jou helpen om de juiste speler op de juiste tijd er uit te plukken.

Het hoeft ook niet zo nodig die speler te zijn waarvan iedereen al vindt dat hij geweldig is. Dat is het mooie van dit spel, weet je wel. Het kan op dat moment nog een slaper zijn: iemand met veel talent maar die momenteel nog niet op de radar zichtbaar is. Hij is nog maar net in bloei aan het komen.

Weet je, Draftsharks is de radar! Niks valt er buiten Draftsharks, begrijp je me? Kijk bijvoorbeeld nu eens naar deze stevige gozer achter me. Hij staat op de omslag van ESPN Magazine. Dit is Darren McFadden. Hij was de ‘running back’ (positie van een speler in het defensieve achterveld) voor de Oakland Raiders.

Is dit nu een speler die jij graag in jouw fantasie voetbalteam erbij wilt hebben? Dat is de grote vraag! Ik bedoel, het ziet er toch zeker wel naar uit dat je deze gozer er graag bij zou willen hebben. Die gozer heeft een tatoeage van een buldog op zijn arm. Zie je dat?

Zie je de tatoeage van de buldog? Ik hoop dat jullie het kunnen zien, want ik zie er niks van. Ik heb hier alleen maar een groene wand achter me. Ik weet dus echt niet waar ik naar sta te wijzen. Ik weet niet of ik naar de tatoeage van Darren McFadden’s buldog sta te wijzen of dat ik mijn vinger in zijn neus steek.

Nu nog even wat het samenstellen van je team betreft. McFadden heeft de laatste tijd nogal last gehad van letsel aan zijn hamstrings (kniepezen). Je zou daardoor kunnen denken dat deze gozer niet de geschikte kandidaat voor jouw team zou zijn.

Als je nu naar Draftsharks.com gaat ontdek je dat McFadden weer hersteld is om te kunnen spelen. De laatste tijd blijkt hij bij de oefeningen weer helemaal in topvorm te zijn. En nu volgt een direct citaat uit Draftsharks.com: ‘De laatste tijd openbaart Darren McFadden zo’n knaller, dat hem in het geheel van alle terugkomers in 2008 op de vierde plaats zet.

Ja, hij openbaart een plotseling sterk positieve ontwikkeling. (Ze noemen dat in het Amerikaans ‘Burst’, oftewel ‘Knallen’.) Als je Amerikaans voetbal speelt dan wil je absoluut ‘knallen’! Kijk, Dat knallen zou je nou juist niet verwachten van zo’n gozer die net hersteld was van dat letsel aan zijn hamstrings. Dat is nou precies wat McFadden wel doet!

Dit zijn nou van dat soort gedetailleerde woordanalyses die Draftsharks.com je aanlevert. Dat komt omdat de mensen daarachter echte schrijvers zijn. Zij gebruiken toepasselijke, maar zeldzame bewoordingen zoals ‘Knallen’, wat verder niemand anders gebruikt.

Weet je welke bewoording God gebruikt? Hij gebruikt het woord ‘Verknallen’. Dat is nou precies het woord dat God gebruikt voor de mensen die Hij in dit leven uitkiest om in Hem te geloven. Zo is het precies!

God doet precies het tegenovergestelde van Draftsharks.com. Ik bedoel daar helemaal niks verkeerds mee naar Draftsharks.com, de mooiste fantasie voetbalsite op het hele web. God tast echter de hele wereld af en in plaats dat Hij mensen als deze McFadden eruit kiest, die hersteld zijn van letsels, zoekt God mensen die helemaal in letsels ten onder zijn gegaan.
(Batman terneergeslagen op het toilet.)

Ik bedoel echt niet zo noodzakelijk lichamelijke letsels zoals die hamstrings, zoals die McFadden ze daar wat verder naar beneden had. Daar heb ik het niet over. Ik heb het over mensen die terneergeslagen zijn. Ik heb het over mensen die zichzelf een trap onder hun achterste willen geven omdat ze het gevoel hebben dat ze alles niet meer op de rit hebben.

Het gaat om mensen die zich beroerd voelen. Mensen die geen spierbundels hebben in de vorm van stofzuigerzakken en geen tatoeages van buldoggen op hun arm. Ik weet dat sommigen van jullie dit een verschrikkelijke gedachte vinden, maar in het algemeen zoekt God het zwakke en niet het sterke.

Als God een website zou hebben dan zou het zoiets heten als Domkoppen.com. Ik zou best zo’n T-shirt willen hebben, want echt, dat zou ik maar al te graag dragen. Waarom handelt God zo? Ik denk dat ik in de eerste plaats zal moeten bewijzen aan u dat God inderdaad zo handelt. Daarna vertel ik dan wel waarom Hij zo handelt.

1 Corinthe 1: 26-29 Moe je nou eens kijken, broeders, watjullie waren, toen jullie geroepen werden: niet veel wijzen naar het vlees, niet veel invloedrijken, niet veel aanzienlijken. Integendeel, wat voor de wereld dwaas is, heeft God uitverkoren om de wijzen te beschamen, en wat voor de wereld zwak is, heeft God uitverkoren om wat sterk is te beschamen; en wat voor de wereld onaanzienlijk en veracht is, heeft God uitverkoren, dat, wat niets is, om aan hetgeen wel iets is, zijn kracht te ontnemen, opdat geen vlees zou roemen voor God.
Kijk nou eens! Daar staat het! Het draait allemaal om dat roemen, om dat pochen.
Als jij deze gozer bent (wijst naar McFadden), dan heb je reden om te pochen. Ik bedoel, je hebt dan een tatoeage van een buldog, je hebt een schouderspier maatje stofzuigerzak, je hebt een borstkas in de vorm van een kastenwand (eerlijk gezegd: hier kon ik verder niks van maken), je hebt zwart spul onder je ogen wat toch echt wel heel erg gaaf en angstaanjagend is.

(Martin wijst nog steeds naar McFadden)
Als jij dit bent wat jouw persoonlijke gerechtigheid betreft, of als het lichaam van deze man jouw mening over jezelf vertegenwoordigt, als God jou dan ook zou kiezen dan zou je toch denken: Ja, dat is goed gezien! Natuurlijk moest God mij wel kiezen! Ik ben een EGO maatje stofzuigerzak.

God speurt echter de hele wereld af naar mensen die helemaal niks voorstellen in deze wereld. Mensen van wie het leven uit niets anders lijkt te bestaan dan ontsporingen. Dat zijn de mensen die hun ‘Kom tot Jezus’ moment kennen omdat dit de mensen zijn die God zover heeft voorbereid dat ze nederig genoeg zijn om de boodschap te begrijpen: Dit werk is van God en niet van jou!’.

Het zit niet zo dat God wacht totdat Hij eindelijk zwakke mensen heeft gevonden om hen dan te kunnen gebruiken. Hij maakt mensen zwak en gebruikt ze dan. Het is dus God zelf vanaf het begin tot het eind. Het is alles uit God en niets vanuit jou. Dat is de sleutel.

Er valt altijd nog genoeg te pochen om van alles en nog wat, maar God is er op uit om het pochen volkomen uit te sluiten tot Zijn eigen eer. Dat is een stuk simpeler om voor elkaar te krijgen bij mensen die niet rijk en beroemd zijn en die niet volledig hersteld zijn van letsel aan de hamstrings. Het is zeker een stuk makkelijker dan bij mensen die ‘Knallen’ of zelfs ‘Opnieuw Knallen’. Kijk, dat zijn de McFaddens, hè? Hij is nu aan het knallen zoals hij vroeger ook al deed. Van alle terugkomers in 2008 stond hij op de vierde plaats.

Kijk, eigenlijk is het wel intriest, al dat knallen en dan nog eens een keertje opnieuw knallen ook nog. Dan ook nog al dat oogzwart. Ja, ik weet het, jij en ik zijn nu even alleen bij het groene scherm. Ik weet het. Maak je er maar niet druk over.

Eh….Pfffff….Ja, triest dat hij knalt. Jammer dat hij herstelt van dat letsel aan die hamstrings. Dan ook nog dat oogzwart. Dat is stoer en gaaf. Tja, hij heeft het er allemaal op zitten. Wel heel jammer.

Als jij je vandaag onwaardig voelt dat God jou zou kunnen liefhebben en als jij je niet waardig voelt dat God voor jou zou zorgen…..Dan feliciteer ik je!!!!
(Op het scherm staat: W I N N A A R !!!!!!!)
Gefeliciteerd, want jij gaat over naar de hoogste klas!

Filippi 3: 3 Want ……, die in Christus Jezus roemen en niet op vlees vertrouwen.
Het zijn de mensen die geheel geen enkel vertrouwen in hun eigen vlees hebben die overgaan naar de hoogste klas! Dat is de grote openbaring. Dat geeft mij trouwens de overtuiging dat nou juist deze wereld de idiote, volkomen verknipte wereld is en dat we naar Gods wereld mogen opzien.

Het is heel goed mogelijk dat datgene wat zo beroemd, sterk en slim is in deze wereld in werkelijkheid nou juist verachtelijk, zwak en stom is wat de geestelijke zaken betreft. Wat voor de sterfelijke ogen er misschien uitziet als zwakheid, belachelijk en dom komt in een toekomstige dag wellicht op de omslag van een hemels Magazine te staan, die we nu nog niet kennen.

Bedankt dat u er weer was. Dit was Martin Zender met het Vroege Gek Verslag. Ga vooral ook eens naar mijn Website: Martinzender.com. Daar kan je je ook opgeven voor mijn nieuwsbrief: De Clanging Gong News.

(Doet alsof hij in een oortje zit te praten)
Wat? O, ja! Nou wat je me daarvan? Zie je dat? Het is een enorm slim opgezette nieuwsbrief. Zie je hoe flitsend het eruit ziet? Het heeft altijd wel een paar grandioze foto’s. Het is niet zo’n stom nieuwsbriefje zoals al die andere brieven. Dit is dus echt de uitzondering op de regel van eh…. van eh….nou ja, van alles wat ik je net allemaal verteld heb. Mijn schrijverskwaliteiten zijn ook eigenlijk uitermate hoog. Daarom ben ik ook een schrijver voor de nationale kalender en eh… Ik denk dat ik echt de uitzondering op ……… Mijn briljante kwali………(Zo gaat Martin pochend ten onder).

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende