U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Oeps!

De top 10 uitspraken die je God nooit zult horen zeggen. Nummer 8: Oeps.

Besef je wel dat God nooit ‘Oeps’ gezegd heeft. Hij zal dat ook nooit doen. God vergist zich namelijk nooit! Er gebeurt echt nooit iets buiten Zijn bedoeling en plan. Hij heeft altijd de touwtjes in handen.

Daniël 4: 35 Hij [God] doet naar Zijn wil met de legerscharen van de hemelen en de bewoners van de aarde: en niemand is er, die Zijn hand kan tegenhouden of tegen Hem kan zeggen: wat doet U?

Niemand kan tegen God zeggen: ‘Wat doet U nou?’ Niemand kan namelijk Zijn hand tegenhouden om tot Zijn doel te komen! Hij zal echt nooit eens naar de wereld kijken en tot de slotsom komen dat Hij het toch wel verkeerd gepland heeft of dat Hij op een bepaald punt toch wel verkeerd gehandeld heeft.

God is groter dan wat of wie dan ook in deze wereld, zelfs het meest kwaadaardige kwaad. Het allerergste kwaad dat ooit in deze wereld begaan is, wat je zou kunnen bedenken is toen Judas Jezus verraadde. Zelfs dat heeft God gebruikt om tot de kruisiging van Jezus te komen, wat onze redding tot stand heeft gebracht.

Nee, God kijkt nooit naar beneden naar alles wat er hier in deze wereld zich afspeelt om dan te zeggen: ‘Oeps!’, alsof Hij een vergissing begaan had. Hij heeft alles absoluut onder controle.

Als dit nu de werkelijkheid in het groot is, als je naar de hele wereld kijkt, dat is dat zeker het geval in het klein, al je naar je eigen leven kijkt. Er is niks dat jou per ongeluk treft. Deze God heeft kennis aan dat musje dat dood op de grond valt. Deze God heeft elke haar op jouw hoofd geteld. Hij heeft elk klein detail, elk onderdeeltje van al jouw omstandigheden onder Zijn controle.

Het loopt Hem echt nooit uit de hand. Hij zal dan ook nooit ‘Oeps’ zeggen, alsof het toch uitpakt op een manier die Hij niet gewild zou hebben. Hij heeft de leiding en je kunt Hem wel vertrouwen. Je kan er zeker van zijn dat Hij nooit ‘Oeps’ zal zeggen omdat God alles en altijd onder controle heeft.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende