U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Wow, Dat Zag Ik Even Niet Aankomen!

De Top 10 Uitspraken die je nooit uit de mond van God zult horen. Nummer 4: ‘Wow, dat zag Ik even niet aankomen!’

God wordt nooit zomaar door een gebeurtenis overvallen. Is het je ooit opgevallen dat echt niks God zomaar overvalt? Hij zal echt nooit zeggen: ‘Dat zag Ik nou eens niet aankomen!’ De Bijbel is hier glashelder over:
Psalm 135:6 Yahweh doet al wat Hem behaagt in de hemel en op de aarde, in de zeeën en alle waterdiepten;
Jesaja 43:13 Ik werk, en wie zal het keren?
Jesaja 46:10 Ik, die vanaf het begin de afloop verkondig en vanouds wat nog niet geschied is; die zeg: Mijn raadsbesluit zal volbracht worden en Ik zal al mijn welbehagen doen;
Jesaja 46:11 Ik heb gesproken, Ik doe het ook komen; Ik heb het ontworpen, Ik breng het ook tot uitvoering.
Daniël 4:35 Hij doet naar Zijn wil met het heer van de hemel en de bewoners van de aarde: en niemand is er, die Zijn hand kan weerhouden of tot Hem kan zeggen: wat doet U nou?
Johannes 6:64 Jezus wist vanaf het begin, wie het waren, die niet geloofden, en wie het was, die Hem verraden zou.

Voordat de allereerste molecuul ooit geschapen was zag God het alles al vanaf het begin tot het eind. Hij weet echt alles wat er staat te gebeuren. Hij orkestreert alles wat er plaatsvindt in dit universum. Om nog wat specifieker te zijn: Hij orkestreert alle dingen in jouw leven opdat het alles tot Zijn verheerlijking en voor jouw bestwil uitpakt.

God is nooit eventjes niet gefocust. Je zult Hem nooit dromerig met een afwezige blik treffen. Je zult Hem nooit horen zeggen: ‘Dat zag Ik nou even niet aankomen’. God reageert dan ook niet op de gebeurtenissen in deze wereld. Hij wist er namelijk al van voordat het plaatsvond. Hij is Degene die alles in werking zet, niet degene die achteraf reageert.

Kijk, dat is een basis voor echte vrede! Dat troost ook echt! Wat er zich ook in jouw leven mag afspelen, het kan zijn dat jij daar echt door overvallen wordt, maar je hemelse Vader wist er allang vanaf. Hij zal dan ook nooit beweren dat Hij iets niet had zien aankomen. Je kunt dus volkomen ontspannen en je volle vertrouwen op Hem stellen.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende