U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Geef de Rolaids eens door

De top 10 uitspraken, die je bij God nooit zult horen! Hier heb je nummer 1:
‘Geef de Rolaids eens door’.

Sommigen van jullie zullen waarschijnlijk nog te jong zijn om door te hebben waar dat op slaat. Maar aan jullie die oud genoeg zijn om het te kunnen herinneren, stel ik de volgende vraag: ‘Hoe spel je verzachting (relieve)?’ Kan je je die reclame nog herinneren: R.O.L.A.I.D.S.

Rolaids is een maagzuurremmer die mensen slikken als hun maag opspeelt. De achterliggende gedachte is dat hun maag zo van streek is omdat ze zenuwachtig zijn, omdat ze ergens enorm door opgewonden zijn geraakt.

‘Geef de Rolaids eens door’, is dus feitelijk een soort erkenning dat we ergens stevig over in zitten. We zijn gespannen. We zitten er over in hoe een bepaalde situatie zal verlopen. Je zult zoiets echt nooit uit de mond van God horen. God zit namelijk nooit ergens over in.

God zit niet toe te kijken hoe de wereldgeschiedenis zich ontvouwt terwijl Hij zich afvraagt hoe het allemaal wel zal aflopen. In de hedendaagse godsdienstige wereld speelt een valse leer die ‘Open Deïsme’ heet. Die leer suggereert dat God ons zoveel vrijheid schenkt, dat Hijzelf Zich ook afvraagt welke keus de mens wel maken zal en hoe alles uiteindelijk ook zal aflopen. God hoopt dan maar, volgens die leer, dat wij de juiste beslissing zullen nemen.

Natuurlijk staat dat mijlenver van de waarheid af. God zit in de hemel niet af te wachten wat er wel allemaal zal gaan gebeuren in jouw leven of in de wereld in zijn geheel. Hij houdt alles in Zijn hand. Hij is de soevereine God! Hij is de Alpha en de Omega! Hij is het Begin en het Eind! Hij weet dus allang hoe alles uiteindelijk zal aflopen in jouw leven en in de wereld!

God zit in de verste verte nergens over in! Hij heeft namelijk echt alles onder controle! Vandaar dat je God echt nooit zult horen zeggen: ‘Geef de Rolaids eens door’. Je zult God namelijk nooit van streek meemaken. Hij is nergens zenuwachtig over. Hij is echt niet bezorgd of jij wel de juiste keuze zal maken. Hij heeft het namelijk allang allemaal helemaal Zelf uitgewerkt!

Wat jouw leven betreft. De dagen van jouw leven waren al uitgeschreven in een boek voordat er zelfs maar sprake was van één van die dagen.
Psalm 139: 16 in Uw [Gods] boek waren zij alle opgeschreven, de dagen, die geformeerd zouden worden, toen nog geen daarvan bestond.

Dit is dan de start van de top 10 uitspraken, die je bij God nooit zult horen. Ik hoop dat je mag leren leven uit die waarheid. Het is namelijk de waarheid die je in de vrijheid plaatst in je eigen wandel in genade.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende