U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Andrew Farley:
Het is boeiend om te zien hoe wij telkens weer terugkeren naar het Oude Testament om daar verhalen uit te nemen als een soort aanwijzing om te weten wat we moeten doen. De schoonheid van genade is dat er vrijheid is en dat we ons hart mogen laten beslissen wat we zullen doen. Laat Christus zelf je duidelijk maken wat je geven mag.
Dat is een geweldige boodschap.

Interviewer:
Dat levert dan toch meeste kans meer op dan tien procent, toch?

Andrew Farley:
Dat zou kunnen.

Interviewer:
Dat loflied heet toch: ‘Ik geef mijn al aan U volkomen’? Dan kan je toch niet aankomen met: ‘Ik geef mijn tien procent’?
Wat voor soort reacties krijg jij op je werk? Wij als mensen blijven toch makkelijk vastzitten aan werken. Het is als een machine die maar door blijft lopen. Krijg je positieve of negatieve reacties?

Andrew Farley:
Die boodschap is zowel geliefd als gehaat. Er zijn nogal wat felle reacties op het boek. Ik krijg e-mail en brieven van over de hele wereld. Er zijn mensen bij die me bedanken omdat ze de vrijheid geproefd hebben. Er waren er bij die nooit beseft hadden dat de Bijbel dit leerde.
Het Naakte Evangelie’ is echt afgeladen vol met Bijbelgedeelten die nogal confronterend zijn en die je echt vol in het gezicht aankijken. Het brengt mensen tot de vraag: ‘Zegt de Bijbel dit echt? Dat had ik nooit gedacht’.
We krijgen dus een hoop positieve reacties van mensen die dolenthousiast zijn en ook werkelijk in de vrijheid zijn gekomen. Aan de andere kant zijn er mensen die waarschijnlijk zo sterk zijn opgevoed binnen de één of andere achtergrond dat hetgeen wat ze lezen alleen maar schokkend is en die het onmogelijk kunnen geloven. Zo’n gigantische vrijheid is voor die mensen een absolute onmogelijkheid voor het evangelie.
Je kan dus zondermeer zeggen dat het boek veel reacties oproept.

Interviewer:
Voor de uitzending gaf je al aan dat Zondervan de uitgeven van je boek is en voor een zekere tijd is er nu een gratis download van je boek mogelijk. Hoe zit dat?

Andrew Farley:
Tot 15 Oktober kan je het hele boek gratis downloaden op
http://www.thenakedgospel.com
Daar kan je de quiz ook invullen en je ontvangt direct een reactie terug hoe je het ervan hebt afgebracht. Je kan daar ook het hele boek geheel gratis downloaden.

Interviewer:
Nog een laatste vraag. Wat hoop je dat de mensen meekrijgen als ze dit alles gehoord hebben? Welke uitdagingen hebben ze hierbij? Wat valt er nog door te denken betreffende de boodschap die Jezus en Zijn discipelen brachten voor hun tijd, maar ook voor onze tijd?

Andrew Farley:
Uit een onderzoek onder zo’n 400 mensen blijkt dat 26 % van de gelovigen zich wel enorm druk bezighouden binnen hun kerk maar zich toch enorm ellendig voelen. Zo’n persoon was ik ook. Ik hoop dat ik met mijn boek bereik dat mensen eindelijk zullen gaan zien wat Jezus werkelijk zei: ‘Ik ben gekomen om jullie rust te geven. Ik ben gekomen om jullie vrede te geven. Mijn juk is zacht en Mijn last is licht. Je zult rust vinden.’
Dat is echt. Dat is puur. ‘Het Naakte Evangelie’ spreekt erover hoe dat een werkelijkheid kan worden.

Interviewer:
Afsluiting

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina