U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

TV Interview – Het Naakte Evangelie (1)

Interviewster:
Vertel ons eens iets meer over de quiz. Misschien kan je ook enkele van die vragen met ons doornemen. Dan kunnen we kijken hoe wij het ervan afbrengen.

Andrew Farley:
De Naakte Evangeliequiz’ is een ‘waar’ of ‘niet waar’ quiz van tien vragen. Ik zal jullie één zo’n vraag voorleggen om mee te beginnen.
De eerste vraag is: Christenen zouden God moeten vragen om hen te vergeven en hen te reinigen als ze gezondigd hebben’.
Dat klinkt natuurlijk heel nobel, het klinkt religieus, het klinkt zelfs juist. Toch is het een ondubbelzinnige realiteit dat de hele uitdrukking van ‘vergeving vragen’ nergens in de Bijbel voorkomt.

Interviewster:
Is dat dan niet waar?

Andrew Farley:
Feitelijk is dit niet waar.

Interviewer:
Wat moet ik dan met die bekende Bijbeltekst?
1 Johannes 1: 9 Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.

Andrew Farley:
Dat is een heel goede vraag. Dit is zelfs de allereerste vraag die bij de mensen naar voren komt. ‘Belijden’ is iets anders dan ‘vergeving vragen’.Belijden’ wil zeggen dat we met God instemmen. Ik vertel God dus dat ik het verknald heb. Ik vertel Hem dat ik er naast zat.
Het opvallende punt is echter dat waar je in de Koran wel een stuk of tien plaatsen kan aanhalen waar het over het telkens opnieuw ‘vergeving vragen’ gaat, je in de Bijbel de schoonheid van Gods genade vindt dat Christus eens voor altijd vergeving tot stand heeft gebracht.
Denk er eens over na. Hoeveel zonden heb jij in je leven begaan?

Interviewer:
Hoeveel zonden zal je nog begaan?

Andrew Farley:
Inderdaad. Hoeveel zonden zal je nog gaan doen. Uit al die zonden bij elkaar, voor welke heb jij daadwerkelijk vergeving gevraagd? Dat aantal is echt een heel stuk kleiner dan al die zonden bij elkaar.
Gelukkig voor ons is vergeving niet afhankelijk van onze vraag om vergeving of van onze herinnering aan de zonde of van onze woorden. Vergeving is zuiver enkel en alleen gebaseerd op het bloed van Jezus Christus. Die vergeving is eens en voor altijd.
Dat is een prachtige boodschap.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende