U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

TV Interview – Het Naakte Evangelie (1)

Interviewer:
Andrew Farley is een lekenpredikant in Texas en tevens professor in toegepaste taalkunde op een universiteit in Texas.
In ‘Het Naakte Evangelie’ doet Andrew onderzoek naar de manier waarop het Evangelie door Jezus en Paulus in eerste instantie is voorgesteld. Het gaat hem erom alle toevoegingen weer achterwege te laten. Daarom vermijdt hij kerkelijke taal en dubbelzinnig taakgebruik, zoals dat binnen de christenheid wel in gebruik is.
Andrew daagt ons hierdoor uit om de bekende zaken opnieuw te overdenken, waarvan we dachten dat we die allang kenden. Het is geweldig om je bij ons te hebben, Andrew.

Andrew Farley:
Bedankt dat ik hier mocht komen.

Interviewer:
Een prachtige boekomslag trouwens.

Interviewster:
Ook dat T-shirt.

Interviewer:
Degene die je Logo ontworpen heeft, heeft prima werk geleverd.
Vertel eens iets over jezelf en hoe je er zo toe kwam om deze gedachten aan het papier toe te vertrouwen. Jij beweert namelijk dat dit de waarheid is die je nooit in de kerk hoort.

Andrew Farley:
Op een dag lag ik op de vloer van mijn flat en ik riep tot God: ‘God, ik doe echt alles wat me geleerd is dat ik hoor te doen. Ik deel mijn geloof met iedereen die ik ontmoet. Elke keer als de kerkdeur open is ben ik daar binnen te vinden. Ik doe overal waar mogelijk is vrijwilligerswerk. Ik lees wel vier á vijf uur per dag de Bijbel. Ondanks dat alles voel ik me niet dichtbij U. Ik heb het gevoel dat ik geestelijk helemaal niet groei. Ik ben echt vastgelopen en sta geestelijk stil. Ik zoek naar antwoorden!’
Feitelijk vroeg ik de Heer op dit punt of Hij helemaal opnieuw met mij wilde beginnen en dat deed Hij ook. ‘Het Naakte Evangelie’ is mijn verhaal hoe God mijn volkomen misleide gedachten nam en hoe Hij die verving met gedachten van waarheid.
Het was geen plotselinge ervaring, die in één nacht voltrokken was. Het was niet zoiets als dat ik door de bliksem getroffen zou zijn. Het heeft zo’n tien jaar gekost om de oude ideeën te vervangen door nieuwe. Dat is feitelijk waar ‘Het Naakte Evangelie’ begint. Dat is mijn verhaal.

Interviewer:
Ik kan me voorstellen dat er miljoenen mensen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Ze doen wel alles zoals het hoort, maar ze hebben niet het gevoel dat er een echte verbinding is.

Andrew Farley:
We zijn ook inderdaad enorm goed in het uitspreken van de waarheid dat voor onze redding het Jezus plus verder niets anders is. Hij is ons kaartje naar de hemel.
Wat ik ontdekt heb is dat ik niet de enige ben die wel met enkel Jezus begonnen is, maar dan ineens, het kan een week, het kan een jaar, het kan zelfs tien jaar later pas zijn, maar dan gebeurt er ineens iets.
In ‘Het Naakte Evangelie’ heb ik het erover hoe wij christenen van methode kunnen veranderen. We begonnen met Jezus plus verder niets, maar gedurende onze levensweg sloop daar iets naar binnen. Het is ook de kerk binnengeslopen. We moeten hier alert op zijn.
Op de website heb ik ook ‘De Naakte Evangeliequiz’ staan. Mensen kunnen zo online de quizvragen invullen op The Naked Gospel
Wat ik ontdekt heb is dat in de boodschap van de eerste christenen veel opvattingen zitten, die nu na zoveel tijd helemaal verloren zijn geraakt. Wij als gelovigen hebben nu nog enkele zaken aan Jezus toegevoegd.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende