U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Christus Zelf, Niet Ons Geloof! - Elmer Colyer

Hier komt het echte probleem: We hebben geloof in werken veranderd.

Dit volgende verhaal vertel ik maar wat graag om dit beginsel duidelijker te maken. Ik kom uit het Midwesten. Daar is 18 graden onder nul voor de winter een normale temperatuur. Mijn zoon is op 17 Januari geboren. Dat was afgelopen zaterdag alweer 28 jaar terug. Toen hij geboren werd was het 28 graden onder nul.

Wij hebben in het Midwesten dus best behoorlijk koude temperaturen. Ik plaag mensen uit Zuid Californië daar nogal graag mee. Er was een man uit Zuid Califonië op bezoek in Iowa Wisconsin.

Deze man was op het ijs van een meer geklommen toen hij plotseling het ijs hoorde kraken. Het was best een vrij intelligent persoon voor Zuid Californië, dus hij besefte dat als hij nu op zijn buik zou gaan liggen en zijn hele gewicht over het ijs zou verspreiden, dat hij dan minder risico liep om door het ijs te zakken en dood te vriezen.

Hij ging dus op zijn buik liggen en sloop volslagen ontsteld centimeter voor centimeter over het ijs naar de kant van het meer. Hij besefte dat hij elk moment door het ijs kon zakken om absoluut zeker te sterven. Pas op de wal stond hij weer rechtop en sloeg al het ijs van zich af.

Terwijl hij zichzelf ietsje stond op te knappen hoorde hij een stevige herrie achter zich. Hij draaide zich om en keek over het meer. Daar kwam de boswachter met een hele horde paarden met een vracht aan houten planken het ijs oprennen. Ze galoppeerden het ijs over om aan de overzijde weer de wal op te gaan.

Deze twee totaal verschillende personen hadden een nogal afwijkende ervaring van wat het betekent om midden in de winter in Wisconsin het ijs over te steken. Die ene, die boswachter, had absoluut (geloofs)vertrouwen in de kwaliteit van het ijs. Hij had zoveel vertrouwen dat hij geen moeite had om een hele horde paarden het ijs over te sturen.

Het (geloofs)vertrouwen van die andere man was absoluut zo enorm zwak dat hij op zijn buik ging liggen met het schietgebedje dat hij toch maar niet door het ijs zou zakken en zou verdrinken.

Maar Mike, is het je opgevallen dat het helemaal niet lag aan de kwaliteit van hun geloof? Waar het om draaide was de kwaliteit van het ijs! Het ijs hield met gemak die boswachter met zijn hele horde paarden. Het hield ook die man die op zijn buik een weg naar de oever krabbelde.

Nou zijn Jezus Christus en het evangelie feitelijk dat ijs. Zij houden het gehele universum, maar ook onze levens, zelfs in onze momenten van twijfel.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina