U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Zeilen Met God - Garry Deddo

Jakobus 4:6 God weerstaat de hoogmoedigen, maar de nederigen geeft Hij genade.
Als wij de genade van God weerstaan, dan heeft dat consequenties. De consequentie is niet dat we Gods liefde in Gods haat veranderen. Nee!

Ik heb dit voorbeeld wel al eens eerder gebruikt. Ik heb een tijdje gezeild. Als je daar een beetje bekend mee bent dan weet je dat met de wind meezeilen een buitengewone ervaring is. De wind heb je in de rug. De golven gaan met de boot mee. Het is rustig en met de zon erbij is het warm. Het is doodstil en toch schiet je soms met een gigantische snelheid over het water. Dat is een heerlijke ervaring.

Maar als je dan moet omkeren of zelfs als je een kwartslag draait, gelijk verandert alles. De zeilen wapperen heftig en maken allerlei vreemde, heftige geluiden. Plotseling slaat de wind je bijna finaal omver. De golven slaan heftig tegen de boeg van het schip aan. Het water slaat over het dek en je wordt drijfnat. Je wordt ijskoud. Je hebt echt het idee dat je op een totaal andere oceaan terecht bent gekomen in een andere tijd op een andere plek.

Wat is er nou veranderd? De windrichting? De zonnewarmte? De golfstroom? Nee! Jij bent veranderd!

Jazeker, als wij de genade en barmhartigheid van God weerstaan, dan weerstaat die genade ons. Er zijn consequenties aan verbonden. Maar met al die consequenties verandert er helemaal niets aan de wind, de zon en de golven. Ze blijven alleen tegen ons blazen.

Waarom blaast God in Zijn genade tegen ons? Omdat God ons met Zijn genade tot in het centrum van Zijn eigen hart blaast. Ja, er zijn dus wel degelijk consequenties, maar die tasten het karakter van God zelf niet aan. Wat God was en is, blijft Hij voor ons in genade.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende