U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Martin Zender Interview 2b (Vervolg) - Concordant Broadcasting

Ted Alm
Je noemt zeven redenen om uit die doos te ontsnappen. We spreken momenteel met Martin Zender. Hij is de schrijver van het boek ‘Kerkverlating Zonder Godverlating’
De zevende reden, de laatste wil ik meer van weten: ‘Oost west, thuis best’.
Waarom is dat een goede reden om uit die doos te ontsnappen?

Martin Zender
Het is, denk ik, niet noodzakelijkerwijs de allerbelangrijkste reden maar dit maakt de sfeer wel een stuk meer ontspannen. Ik bedoel de uitdrukking ‘ontspannen’ dan in de goede betekenis van het woord. Het is de plek waar je je thuis voelt, waar je geen spanning ondervindt, waar je niet zo nodig hoeft te presteren.
Kijk eens hoe de Bijbel hier met voorkeur over spreekt. Ik heb in mijn boek veel Bijbelse voorbeelden van de prachtige dingen die thuis gebeuren.
Het dochtertje van Jaïrus is thuis uit de dood opgewekt
Paulus onderwees de gevangenbewaarder in Filippi thuis.
Toen Jezus de zee tot bedaren beval, deed hij dat niet thuis maar wel buiten het instituut.
Paulus spreekt over de gelovigen die in hun huizen samenkwamen.
Toen Petrus uit de gevangenis ontsnapte ging hij naar een huis waar mensen voor hem aan het bidden waren.
In de Bijbel is het dus een belangrijke plaats. Dat wil niet zeggen dat dit nu de enige plek is. Je kan ook samenkomen in een overdekt winkelcentrum bij de supermarkt. Het beginsel van waar twee of drie vergaderd zijn.

Ted Alm
Wat is het, Martin, dat jij de lezer bij het lezen van je boek wilt meegeven?

Martin Zender
Wat ik echt hoop dat ze onthouden is dat onze God een groot God is. Hij is echt veel groter dan wie dan ook van ons zich maar kan voorstellen of dromen. Ik denk dat de godsdienst van de mens God inperkt. Godsdienst zet God gevangen in een doos en ze vertelt de mensen dat Hij dit en niet meer kan doen. Dat maakt me echt boos omdat wij nog niet eens kunnen bevatten hoe groot en geweldig God is.

Ted Alm
Mijn gast is vandaag Martin Zender. Hij is de schrijver van het boek ‘Kerkverlating Zonder Godverlating, De Zeven Redenen Om Aan De Doos Te Ontkomen’. Het boek is uitgegeven door Stark & Hartman. Heb je voor de mensen die nog meer van je willen lezen of horen een website of een telefoonnummer? Wat heb jij?

Martin Zender
Ja, ik heb een website. Dat is heel simpel http://www.martinzender.com
Mensen kunnen daar online mijn boek bestellen. Je kan ook naar je boekwinkel gaan. Als het boek niet in voorraad is kan je het ook aanvragen. Het zal echter een stuk eenvoudiger zijn om het gewoon bij mijn website te bestellen.

Ted Alm
Nog een keer. De titel is: ‘Kerkverlating zonder Godverlating. Zeven redenen om aan de dood te ontkomen’. De schrijver is Martin Zender. Ik wil je bedanken, Martin, dat je vandaag onze gast wilde zijn in ons programma.

Martin Zender
Bedankt Ted, ik heb er zelf ook erg van genoten.

Ted Alm
Binnen een minuut zijn we weer terug.

Martin Zender
Bedankt mensen voor het luisteren. Ik hoop dat Ann Sheridon maandag weer bij ons terug is. Onthoud dit: ‘Geloof in God ondanks wat de geestelijkheid je vertelt.’
Ik ben Martin Zender. Geniet van je weekend.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina