U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Fel Lampje & Applicaties (Toepassingen)

Hallo allemaal!

Jullie weten wel wat dit is, toch? Dit is de ………(doet met zijn mond de wind na)….. de heilige I-Phone. Ja, met deze schoonheid kan je vrijwel alles. Je kan een vliegtuig laten landen. Je kan op dit schermpje een soufflé koken. Je kan een film bekijken of je kan een familielid volgen terwijl hij in Tibet aan het rijden is. Dat kan je allemaal met dit simpele mobieltje.

Ik heb deze telefoon al zo’n twee jaar. Weet je wat ik er allemaal mee kan? Ik heb de geweldige bekwaamheid om het spelletje ‘Flooded’ (‘overstroomd zijn’) te spelen. Ik heb ook zo’n applicatie, zo’n toepassing, erop waarmee ik een fel lampje op dit ding tevoorschijn kan roepen. Dat gebruik ik om mijn sleutels te vinden om het huis binnen te gaan.

Weet je, ik ben zo antiek dat als we naar een restaurant gaan ik dan wel een plekje gereserveerd heb, maar de plek waar we dat restaurant moeten vinden vergeten ben. We zijn onderweg en we zijn al laat en dan raak ik echt helemaal gefrustreerd.

Ik zeg dan: ‘Schatje, weet jij waar we naartoe gaan?’
Waarop zij zegt: ‘Nee, ik dacht dat jij dat wel geregeld had’.
Dan schiet ik helemaal in paniek. Ik draai het raampje open en schreeuw: ‘Help! Kan iemand ons helpen?! We weten niet waar het restaurant is! Kan iemand ons zeggen waar het restaurant is? Weet jij waar het restaurant is?! We gaan zeker dood!!!!!’

Op de achterbank zit onze jongste dochter met precies dezelfde telefoon. Heel vriendelijk, rustig, maar ook heel direct zegt zij dan: ‘Pa, op dit punt zult u linksaf moeten slaan. Daarna weer rechtsaf. Vanaf dat punt zal ik dan wel weer verder de weg wijzen. We krijgen vanavond de kelner Ramon om ons te bedienen. Hij draagt een blauw overhemd en heeft gestudeerd op de hogeschool in Crayton. Ze vragen of we flensjes als dessert willen. Dan moeten we dat van tevoren reserveren omdat ze daar niet zoveel meer van hebben.’

Kijk, zij heeft precies dezelfde telefoon die ik ook heb. Echt precies dezelfde. Ik bel voor het minste of geringste de informatiedienst. (telefoon gaat over) Kijk nou eens! Komt daar zomaar eventjes een tekstboodschap binnen! (doet weer de wind na met zijn mond).

Kijk, dit lijkt best wel veel op ons christenleven. God heeft ons echt alles geschonken! Opstandingkracht! Nieuw leven! Alles wat de zonde radicaal aanpakt! Hij geeft ons een leven van vreugde, voldoening en schaterend plezier. Alles!

Dan zitten wij wat aan te modderen met een paar applicaties (toepassingen): Een app. van wilskracht en eigen inspanning en discipline en oppepping en vastbeslotenheid. We denken dat we het er best aardig afbrengen. Dan zit God alleen maar ……..

Hij doet dit (hoofd heen en weer schuin houden). ‘Je zit Mij in de maling te nemen, hè? Ik heb je miljoenen apps. geschonken. Ik heb de kracht en dan zit jij dat te doen?’

Nee, ons eigen beheer van de zonden loopt nergens op uit! God heeft een overvloed aan kracht- en hulpbronnen. Wij hoeven enkel en alleen maar te vertrouwen!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende