U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

De Nieuw Testamentische Gok

Genade!
Hoe zou het zijn als Ik hen vertel wie ze werkelijk zijn?
Hoe zou het zijn als Ik elk beginsel van angst voor veroordeling, het uiteindelijk oordeel of verwerping zou wegnemen?

Hoe zou het zijn als Ik hen zou vertellen dat ik van hen hou? Dat Ik altijd van hen heb gehouden? Dat Ik altijd van hen zal blijven houden? Dat Ik echt nooit sterker van hen zal kunnen houden als dat Ik nu van hen hou, even sterk als dat Ik van Mijn eigen Zoon hou?

Er is beslist niets wat zij kunnen doen dat Mijn liefde voor hen zal doen verdwijnen!

Hoe zou het zijn als Ik hen vertel dat er geen lijstjes bijhouden worden?
Hoe zou het zijn als Ik hen zou vertellen dat zij rechtvaardig zijn met Mijn gerechtigheid van dit moment?

Hoe zou het zijn als Ik hen zou vertellen dat ze wel kunnen ophouden met zichzelf zo hard aan te pakken? Dat ze niet zo formeel, stijf, idioot en springerig om Me heen hoeven te zijn?

Hoe zou het zijn als Ik hen zou vertellen dat ik absoluut helemaal gek op hen ben?

Hoe zou het zijn als Ik hen zou vertellen dat zelfs wanneer zij naar het verste uiteinde van de aarde zouden vertrekken en de meest afgrijselijke, afschuwelijke zaken zouden uitvoeren en dat ze ook nog eens ontrouw zouden zijn in hun huwelijk, dat wanneer ze dan terug zouden komen Ik hen met tranen in de ogen en een groot feest zou ontvangen?

Hoe zou het zijn als Ik hen zou vertellen dat ik geen logboek bijhoud van al hun misstappen of hoe weinig ze wel bidden of hoe vaak ze Me teleurgesteld hebben of hoe weinig beloften ze nakomen?

Hoe zou het zijn als Ik hen vertel dat ze niet gebonden zijn door de tradities van de mensen en hun godsdienstige toevoegingen?
Hoe zou het zijn als Ik hen vertel dat omdat Ik hun Redder ben zij naar de hemel gaan, ongeacht hoe zij het er zelf vanaf brengen? Het is namelijk een voldongen feit!

Hoe zou het zijn als Ik hen vertel dat zij een nieuwe natuur bezitten? Heiligen! Geen geredde zondaren die zich nu eindelijk eens goed moeten aanpakken en het verder goed doen of anders……………, na alles wat Ik voor jullie gedaan heb!

Hoe zou het zijn als Ik hen vertel dat Ik nu daadwerkelijk in hen leef? Dat Ik Mijn liefde, kracht en eigen natuur in hen geplant heb, zodat Die kan werken?

Hoe zou het zijn als Ik hen vertel dat zij nooit en te nimmer een masker hoeven op te zetten? Dat het echt volledig in orde is om nou precies die persoon te zijn die zij zijn met al hun rotzooi! Ze hoeven echt niet te spelen dat we zo intiem zijn of dat ze zoveel bidden of Bijbel lezen!

Hoe zou het zijn als zij wisten dat ze niet telkens over hun schouder hoeven te kijken uit angst voor een grote blunder omdat het nu al zo’n tijdje goed blijft gaan?

Hoe zou het zijn als ze zouden beseffen dat ik nooit, echt nooit, beslist nooit, NOOIT, NEE ECHT BESLIST NOOIT, …….het woord ‘straf’ zal gebruiken in onze relatie?
Hoe zou het zijn als ze zouden weten dat als ze er een bende van maken ik hen nooit te grazen zal nemen?

Hoe zou het zijn als ze zich bewust zouden zijn dat slechte omstandigheden nooit betekent dat Ik hen terugpak omdat zij misbruik van Mij gemaakt zouden hebben?
Hoe zou het zijn als zij zich zouden realiseren dat de basis van onze relatie niet ligt in hoe weinig zij zondigen maar in hoeveel Ik van hen hou?

Hoe zou het zijn als zij toestemming hadden om nu verder niet meer te proberen indruk op Mij te maken?
Hoe zou het zijn als zij zouden weten dat ze Mijn hart kunnen kwetsen zoveel ze willen maar dat Ik hun hart nooit zal kwetsen?

Hoe zou het zijn als Ik hen vertelde dat ik ook van de muziek van Eric Clapton geniet?
Dat de ‘Ge’s’ en de ‘Gij’s’ me altijd dwars hebben gezeten?
Dat die hele kersttoestanden me ooit nooit echt hebben aangesproken?

Hoe zou het zijn als Ik hen vertel dat ze gewoon met open ogen kunnen bidden en toch nog naar de hemel gaan?
Hoe zou het zijn als Ik hen vertelde dat er geen geheime agenda, geen achterdeurtje is?

Hoe zou het zij als zij zouden weten dat het totaal niet om hun eigen wilskracht en inspanning ging, dat Ik alleen zo graag wens dat zij Mij toestaan Mijn leven door hen heen te werken?
Dit is de gok van het Nieuwe Testament!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende