U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Waarom Verberg Ik Mij?

Waarom verberg ik mij? Hier volgt de afschuwelijke verklaring:

Omdat mijn schaamte me vertelt dat er voor mij geen oplossing is. Omdat er iets ongeëvenaard, verschrikkelijk mis met mij is. Het kruis dat mij redde in niet afdoend om dit op te lossen.

Ja, ik weet dat Hij me uiteindelijk in Zijn hemel zal krijgen, maar God, U hebt geen idee waar U hier mee te maken hebt! Ik ben ongeëvenaard vreemd, raar, bizar en ziek!’

Daarom vertrouwen we dan ook niet datzelfde kruis om alles innerlijk op te lossen. We zijn onze eigen zonden in beheer gaan nemen. Sindsdien beheren wijzelf onze zonden in plaats van dat we God onze schaamte toevertrouwen, waardoor het niet meer zou bestaan.

Weet je waar je het mee kan vergelijken?
Heb je op de kermis wel eens het spel Mollenmeppen gespeeld? (Voor hen die, net als ik, er onbekend mee zijn volgt hier een video van dit spel:

Heb je op de kermis wel eens dat spel gespeeld? Je pakt die houten hamer (slaande bewegingen). Je kan er hierin (boek dat hij in zijn hand heeft) over lezen. Hier zegt Andy:

‘Het lijkt veel op zo’n ingewikkeld spel Mollenmeppen. Mollen springen uit die gaten en dan mep je ze met die hamer. Je verdient punten door zoveel mogelijk mollen in een beperkte tijd te meppen. Een zeker tijdje gaat het allemaal nog lekker en je hebt al aardig wat punten gescoord, maar dan gaat het spel ineens over op een veel hogere snelheid.
We dachten dat we een bepaald gedrag al aardig onder de knie hadden, dan springen er plotseling nog meer wezentjes uit die gaten.
Uiteindelijk besteden we ons hele leven aan het mollen meppen. Ouders sturen hun kinderen naar school zodat ook zij leren de kleine lastige eigenschapjes beter van zich af te meppen.’

Dan kijkt Andy op vanaf zijn bedieningspaneel en zegt: ‘Maar geen enkel gedrag of houten hamer kan die schaamte meppen, die de leugen in werking zet waardoor die mol telkens opnieuw uit het gat springt.’

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende