U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Rechtvaardiging, Verheerlijking & Heiliging

Je hebt de rechtvaardiging. Dat leert mij hoe ik gered ben.
Je hebt de verheerlijking. Dat leert me hoe ik straks zal thuiskomen in de eeuwigheid.
En dan heb je ook nog heiliging. Dat leert me hoe ik tussen die beide leef.

In twee van deze drie gaan we helemaal van genade uit. Bij het punt van de rechtvaardigheid gaan we helemaal van genade uit. O, we vinden het prachtig!
O, het klinkt!!!!
O, luister!!!!!
O, het…..

Je kan het toch zeker niet zelf! Je kan het proberen, maar dat zal niet lukken! Het is allemaal uit genade! Looft de Heer! Oe!!!!! Moet je dat nou zien!! Je hoeft echt helemaal niks te doen! Hij doet het allemaal! Hij doet het echt allemaal!!! Je hoeft alleen maar op de proppen te komen met een ‘O ja, dank U!’
O, moet je dat toch eens zien!!!!!
Dat is rechtvaardiging. In dat punt vinden we genade geweldig!

En hier (hij rent naar de andere kant van het podium), hier heb je de verheerlijking. Oe!!! Je mag binnenkomen in het grote huis! Oe!!!! Het is allemaal Zijn werk! Opnieuw loven we de Heer! Moet je dat nou zien! Ik kan daar niks voor doen! Hij doet het allemaal!
Hoor je vogeltjes ook al tjilpen? Pffft! Pfft!.

Dan komen we aan bij de heiliging. Dat is dat gebied tussen die twee in. Daar gaat het erom hoe ik dit leven uitvoer. En plotseling wordt God, in ons denken, een piraat. ‘Hwwww!!! Kom hier jochie! Is dat het enige wat je voor Mij voor elkaar krijgt?! Geef je me dit nadat Ik zoveel voor jou gedaan heb?! Hwaaaaahhh! Als Ik een haak had, dan zou Ik het gebruiken!!! Whaaaaah!!! Kom op! Pak jezelf nou eens aan! Doe eens iets! Knap jezelf nou een eindelijk op! Kom op!

Ook al steek ik er de draak mee, toch hebben velen van ons dat gevoel. Voor ons gevoel doen we nooit genoeg. We schieten altijd tekort. We richten onszelf weer op en proberen het nog maar weer eens een stukje beter. We raken uitgeput en zo moe!

We proberen altijd te voldoen aan Zijn eis, maar we hebben altijd het gevoel dat we voor Hem tekort schieten. Het gevoel dat Hij teleurgesteld is in ons omdat we toch nooit aan Zijn hoge eis kunnen voldoen. We proberen onszelf wel aan te pakken door ons nog meer in te spannen met nog meer oprechte bedoelingen en meer tucht.

Datgene wat er werkelijk nieuw in mij woont krijgt geen enkele mogelijkheid om te functioneren. We raken daardoor ontmoedigd en ontgoocheld. We riepen namelijk ons vlees op om datgene te doen wat die nieuwe natuur door Gods Geest in ons in zijn eentje prima aankan.

We zullen deze tijd duidelijkheid moeten krijgen of wij dit heilig leven blijven proberen te leven door ons in ons vlees in te spannen, door onszelf stevig aan te pakken en het nog maar eens harder te proberen.

We kunnen echter ook heel anders de Geest van God en de nieuwe natuur, die we ontvangen hebben, toelaten om vanuit Gods genade dat werk gewoon te laten gebeuren omdat ik het zelf toch nooit zal kunnen.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende