U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

We Huwen Geen Doden C

Je hebt een nieuw hart. Je hebt een nieuw denken. Het hart van steen is eruit gehaald en je bent nu verbonden aan Jezus Christus. Je bent zijn bruid. Dat is wat christen zijn inhoudt. Het draait niet om je getuigenis in de kerk. Het draait niet om een boek of een gebouw. Het draait niet om wat we doen, maar om het leven dat we bezitten.

Toen ik nog op school zat had ik een ideaal om eens een klassiek geschoold gitarist te worden. Mijn vriendin had me dit aangepraat. Zij had iets met klassiek gitaar. Ik dacht: ‘Hoe moeilijk kan dat zijn’. Nou, daar had ik me behoorlijk in vergist.

Ik zal dit nooit vergeten omdat ik bij mijn laatste examen één nummer moest spelen. Ik hoefde niet eens het hele nummer te spelen. Ik hoefde alleen maar het intro van ‘Dust In The Wind’ te spelen. Ik heb zo’n vijftien weken geoefend op dat nummer. Ik tokkelde op die snaren in precies de juiste volgorde.

Ik was in feite totaal niet muzikaal, maar ik had het hele nummer mechanisch me eigen gemaakt. Ik bleef dus telkens weer oefenen, in mijn geheugen opslaan en het uitvoeren totdat mijn examen zou komen.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik daar naar binnen stapte om dat examen te ondergaan. Ik zat daar en heb zo ongeveer tien seconden iets laten horen van dat intro van ‘Dust In The Wind’. Toen merkte ik dat ik helemaal vastzat. Ik had de volgorde van het snarenspel zo fanatiek in me opgeslagen, maar ik kon het nu niet terughalen uit mijn geheugen.

Ik moest stoppen en opnieuw beginnen om opnieuw het nummer te spelen. Opnieuw kwam die mechanische inspanning waarbij ik weer tot stilstand kwam. Drie keer ben ik zo met dit nummer begonnen en telkens kwam ik op datzelfde punt uit waardoor ik het opnieuw moest doen.

Uiteindelijk heb ik het moeten opgeven. Ik richtte me tot de leraar en zei: ‘Ik kan het gewoon niet. Het zit niet in me’. Ik stond dan ook op en vertrok. Toen ik naar mijn auto op het parkeerterrein liep stroomden de tranen over mijn gezicht. Ik was gefrustreerd. Ik zei tegen God: ‘Waarom kan ik dit nou niet gewoon leren? Het is zo simpel maar het zit gewoon niet in me. Voor sommigen is het een makkie maar ik bak er niets van.’

Ik ben gewoon niet muzikaal. Precies eender is het als wij Christus willen imiteren, als wij als die Bijbelse Jezus willen zijn. We proberen een christelijk gedrag tentoon te spreiden. Als we niet echt muzikaal zijn, dan is het alleen maar een mechanisch gedrag zonder leven.

Het goede nieuws is dat als wij in Christus zijn, wij ook geestelijk muzikaal zijn. Hij heeft ons deelgenoot gemaakt van Zijn goddelijke natuur. Nu werkt Christus in ons Zijn leven. Wij verkrijgen ons leven van Hem. We proberen niet meer voor Hem of als Hem te leven. Hij zal feitelijk gewoon zichzelf zijn in en door ons.

We mogen Zijn natuur in ons genieten. Dat is heel iets anders dan dat we proberen iets na te leven dat in werkelijkheid toch niet in ons zit. Daar bakken we in eigen kracht toch niets van. Het geweldige van het christen zijn is dat het niet iets uiterlijks is dat ik mechanisch probeer te imiteren. Het is iets innerlijks dat uit mij voortvloeit, wat ik als een geschenk van Christus ontvangen heb. Dat is het ware christen zijn.

We huwen geen doden. We zijn getrouwd met Jezus. Genetisch tot op de kern zijn we veranderd. Onze geest is ingeruild voor iets compleet nieuws. Dat verandert de manier dat we denken en de manier dat we verlangen en de manier dat we leven.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende