U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Jezus bedriegen C

God heeft Zijn Zoon verhoogd. Hij staat hoog en verheven. God wenst alle ogen op Hem gericht. Er zijn nogal wat van ons christenen die nergens anders over kunnen spreken dan over hun eigen mislukkingen.

God zegt: ‘Zie op Mijn Zoon. Richt je aandacht van jezelf af.’ Wij vinden het soms maar moeilijk om te geloven dat God het verlangen heeft dat we niet naar al die slechte dingen van onszelf kijken.

Er was duizenden jaren één verboden meubelstuk in de tempel. Al die tijd was het de Joden verboden om een stoel in de tempel te hebben. God wilde geen verkeerde indruk wekken bij het volk.

Uiteindelijk, wat communiceer je als de priester lekker achterover hangt in zijn luie stoel terwijl het volk met hun offers komt? Het brengt de broodschap over dat er geen werk meer te doen zou zijn. Die priester zou dus als vertegenwoordiger van God op aarde niets meer te doen hebben.

God heeft al die eeuwen het Joodse volk hiermee ingeprent dat het werk niet af is. Opnieuw en opnieuw, jaar na jaar, dag na dag moest de priester voortdurend staan om de offers te brengen die nooit de zonde zou kunnen wegnemen.
Hebreeën 10: 12 [Christus] is, na één offer voor de zonden te hebben gebracht, voor altijd gezeten aan de rechterhand van God,

Christus is gaan zitten. Dat is iets wat die oude priesters nooit hebben kunnen doen. Hij is gaan zitten aan de rechterhand van God alsof Hij wilde zeggen: ‘Alles is klaar. Het werk is volbracht. Er valt nu verder niets meer te doen.’

De vraag is nu wat de zonden betreft: In welke positie bevind jij je? Ben je voortdurend aan het rondrennen? Sta je dagelijks? Verricht jij jouw godsdienstige plichten om rechtvaardig voor God te staan? Ben je nog altijd bezig om vergeving te ontvangen? Zoek je nog altijd reiniging? Of zit je? Ben jij gezeten met Christus Jezus aan de rechterhand van God? Zeg jij samen met Christus: Het is volbracht?
Hij riep het vanaf het kruis: Het is volbracht. Daarmee zei Hij: Hun zonden, hun wetteloze daden zal ik niet meer gedenken. Het is volbracht.

Weet je, elke avond voordat ik naar bed ga leun ik over mijn vrouw heen en vraag haar: ‘Liefste, wil je met me trouwen?’ Ik doe dat om haar een prettig gevoel te geven. Ik blijf het haar maar vragen. Telkens weer opnieuw. De bewoordingen doen er ook niet zoveel toe, dat is zo pietluttig om op al die woorden te letten, ik vraag het haar gewoon.

Als dit nu echt waar zou zijn dan zou het niet al te best verlopen in mijn huwelijk. Mijn vrouw zou dat echt niet laten voortduren. Het wordt uiteindelijk zelfs regelrecht irritant. Ze zou zeggen: ‘Drew, weet je het dan niet meer? Kan je je onze bruiloft dan niet meer herinneren? Er waren getuigen! We hebben ons jawoord gegeven. Ik kan je het album met de foto’s laten zien.’

Het is bij God precies hetzelfde. Wat doen we als we telkens opnieuw aan God vragen om ons te vergeven? Wat verwachten we als we hopen en bidden en smeken en pleiten voor Zijn antwoord? Verwachten we dat Hij nog een nieuw portie reiniging voor ons apart heeft liggen?

De uitdrukking: ‘Vergeving vragen’, weet je hoe vaak die voorkomt? Het komt geen enkele maal voor in de hele Bijbel. Het is onbijbels dat wij om vergeving vragen. Het is zeker niet de weg van Jezus. Het ontkent het kruis waar Hij het uitriep: Het is volbracht. Dat werk was eens voor altijd.

Christenen zijn geen mensen die vergeven worden. Christenen leven uit vergeving. We hoeven er ook niet om te vragen. Wat je kan doen als iemand anders al iets voor jou gedaan heeft is de enige logische reactie: Hem bedanken.

Wat is volgen jou een antwoord van geloof in het licht van het kruis? Vragen om iets wat we allang bezitten? Of God bedanken?

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende