U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Willard Thiessen
We hebben een beetje een doorkijkje gekregen over beginselen van genade en hoe die werken in ons leven. We verlangen allemaal wel naar de werking van genade maar het is gelijk toch vaak ook omringd door een angst dat genade ook misbruikt kan worden. Onze angst kan terugschrikken voor de mogelijkheid om de liefde van God te misbruiken.

Zijn er niet mensen die beginselen van God aangrijpen om het te misbruiken voor hun eigen doeleinden? Ik las in de brief aan Filippi dat dit voorkomt.
Filippi 1: 15-17 Sommigen prediken de Christus wel uit nijd en twist, maar anderen doen het met goede bedoeling. Dezen verkondigen de Christus uit liefde, daar zij weten, dat ik tot verdediging van het evangelie gesteld ben, maar genen uit eigenbelang, met de onzuivere bedoeling, mij de gevangenschap zwaar te maken.

Steve McVey
Je hebt natuurlijk altijd de mogelijkheid dat iemand een Bijbels beginsel aangrijpt om het te misbruiken. Je kunt genade, zoals de Bijbel die leert nooit te ver laten komen. Wat wel mogelijk is, is dat men feitelijk schande predikt en dat verkoopt als genade.

Willard Thiessen
Bedankt voor deze opheldering. Sommige mensen hebben nu eenmaal genade een slechte naam bezorgd, maar feitelijk was daar helemaal geen sprake van genade, maar van schande.

Steve McVey
Inderdaad. Ikzelf kende een persoon die openlijk in zonde leefde en daar ook niet vanaf wilde. Hij zei dat hij nu eenmaal onder genade leefde. Ik moest tegen deze broeder zeggen dat hier geen enkele sprake van genade was maar van schande.
Natuurlijk nam Vader hem even zo goed aan als Zijn zoon. Maar laten we zo’n levensstijl niet verwarren met genade.

Willard Thiessen
Genade brengt ons altijd in contact met Vader.

Steve McVey
Genade is de Goddelijke voorziening waardoor Christus alles in ons kan werken wat God in ons wil zien. Het is genade waardoor ons leven alles is waartoe God ons geroepen heeft. Het is de macht om het leven van Christus in het hier en nu te leven.

Willard Thiessen
Daar ben je je onderwijs ook mee begonnen. Dat is waar.

Steve McVey
1 Corinthe 15: 10 Door de genade van God ben ik, wat ik ben, en Zijn genade aan mij is niet vergeefs geweest, want ik heb meer gearbeid dan zij allen, maar niet ik, maar de genade van God, die met mij is.
Galaten 2: 20 Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, dat is, niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij.

Ter afsluiting van het onderwijs van deze hele week is het volgende: We mogen gewoon ontspannen. Niet zo moeilijk doen. Het spel is uit en wij hebben gewonnen. Het is het volbrachte werk van Jezus waardoor we gewonnen hebben. We zijn binnen. Alles is gedaan.
We zitten momenteel met Christus in de hemelen. Hij is ons Leven. Wat we geestelijk nu al ervaren is wat in de spoedige eeuwigheid ook lichamelijk ons deel zal zijn. Laten we dus onze weg naar de hemel toe dansen. Nodig anderen onderweg ook maar uit ter dans. Vrolijke flierefluiters voor Jezus.

Willard Thiessen
Kom deel mee in het feest! Als wij naar de profetieën kijken dan blijkt het een feest te zijn.
Sefanja 3: 17 Yahweh, uw God, is in jullie midden, een held, die verlost. Hij zal Zich over jullie met vreugde verblijden; Hij zal zwijgen in zijn liefde; Hij zal over jullie juichen met gejubel.

Het plaatje hier is dat Hij in ons midden danst. Hij verheugt zich over ons. Dat is mijn God. God, die in het midden van Zijn mensen aan het dansen is. Dat is zo’n totaal andere voorstelling dan die wij vaak hebben.

Steve McVey
De Heer die aan het dansen is vanwege ons! Wat een plaatje! Daar zie je een hemelse Vader die zo dolenthousiast is over jou en mij dat Hij absoluut niet meer stil kan staan.

Willard Thiessen
Ik vind het prachtig.

Steve McVey
Ik ook.

Willard Thiessen
Ik heb dat als ik bij mijn kleinkinderen ben. Steve, heel erg bedankt.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina