U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Steve McVey
Het is grandioos als de liefde van God gewoon opborrelt onder gelovigen onderling. Dat kan alleen Gods genade zijn.

Er zijn echter heel wat plekken waar, als mijn kind aan de drugs is of ik ben ergens verslaafd aan of ik wijk af van de toegelaten morele maatstaf, dan kan je dat daar niet zomaar openbaar maken. Je wordt gelijk uitgesloten. Ze bannen je uit.

Weet je waarom we dit in de hedendaagse kerk zo doen? Waarom we mensen zo van ons afschuiven? We zien namelijk dat wijzelf er ook zo makkelijk toe in staat zijn. We kennen ons eigen hart. De waarheid is gewoon dat als er een zonde is die we tot nu toe nog niet begaan hebben, dit komt omdat de genade van God ons daarvan weerhouden heeft.

Laat ik het gewoon helder en duidelijk stellen, Willard. Het is onze taak om van mensen te houden. Het is Gods taak om te oordelen. Het enige dat wij te doen hebben is: liefhebben.

Johannes 8: 11 Jezus zei: Ook Ik veroordeel je niet. Ga heen, zondig van nu af niet meer!
Dat is wat Jezus zei. Daarom wil ik zo liefdevol mogelijk tegen de hedendaagse kerk zeggen: ‘Dan kunnen wij om Gods wil het toch niet minder doen dan Jezus?!

Jezus was de Volmaakte. Hij had terecht streng en veroordelend kunnen zijn.
Wij zitten in hetzelfde schuitje als de mensen die we veroordelen.
We zingen hetzelfde liedje, alleen een ander couplet. Daarmee bedoel ik dat wij net zo zondigen, het is alleen een andere zonde.
Wie zijn wij dan om te oordelen en te veroordelen?

God heeft toch die hele bende, echt alles, van drugsverslaving tot een immoreel leven, tot roddel in de kerk, tot godsdienstige arrogantie, samengepakt en het in zijn geheel op Jezus gelegd aan het kruis?!

Willard Thiessen
Dat heeft Hij inderdaad gedaan. Daarom kunnen we nu met het blijde nieuws komen dat God jou en je gebroken leven neem en dat verzoent. Hij verzoent jou. Alle gebroken stukken van je leven verzoent Hij. Je kan tot Hem gaan zoals je bent en Hij neemt je aan en vervult je met Zijn leven. Hij is namelijk zelf de Opstanding.
Opstanding komt openbaar bij iemand die helemaal verbroken is en daar zonder enige hoop ligt. Daar komt dan de enige Persoon die Leven op je ademt waardoor je een compleet nieuw leven ontvangt. Dat is voor mij Opstanding.

Ik kan je verzekeren dat er nu levens rondlopen die zichzelf absoluut dood voelen. Geef Jezus de kans. Open je hart en laat Hem op jouw dode leven ademen. Hij blaast Zijn leven in jou. Hij giet Zijn levensstroom uit in jouw hart. Dat wat dood in jou was doet Hij opstaan uit de doden.

Ik ben hier heel serieus over. Ik heb dergelijke opstandingen uit de dood zien gebeuren. Waar de vijand dood en verderf dacht te brengen, daar brengt God Zijn leven. Geef Hem je gebroken leven.

Steve McVey
Je hoeft helemaal niet te komen met beloften.
Je hoeft niemand te verzekeren dat je het voortaan beter zult doen.
Je kan komen zoals je bent want je bent allang vergeven.

Alles is vergeven, dus kom thuis. Neem gewoon die vergeving aan, kom thuis en vergeef jezelf, dat is het blijde nieuws van het evangelie.
‘God is totaal anders dan jij je Hem had voorgesteld’.

Willard Thiessen
Ja, dank je dat je ons dat nog eens voorhoudt. Velen stellen zich God voor als de strenge vader die we zelf hadden. Had jij een vader die je misbruikt heeft en denk je nu dat God ook zo’n Vader is. Dat is Hij niet.
Je hebt rechtszaken meegemaakt waar je rechters ontmoette die absoluut geen genade kenden. Zo is Hij niet.
Je hebt een leraar of hoofdonderwijzer gehad die je streng aanpakte. Zo is Hij niet.
Hij is Liefde en gedraagt zich dus ook liefdevol.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende