U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Steve McVey
Ik onderwijs deze boodschap van genade nu al sinds 1990. Ik heb echt alle tegenwerpingen gehoord. Men roept maar wat graag: ‘Hij heeft zo’n slappe, vrijzinnige houding ten opzichte van zonde.’

Nee, ik sta niet soft tegenover de zonde. Wat ik echter essentieel vind is dat wij onszelf nu eens gaan zien zoals Vader Zelf ons ziet. De Bijbel leert ons dat niets ons van Zijn liefde kan scheiden.
Romeinen 8: 38 Ik ben verzekerd, dat noch dood noch leven, noch engelen noch machten, noch heden noch toekomst, noch krachten, noch hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, welke is in Christus Jezus, onze Here.

Niets! Echt helemaal niets kan ons van Zijn liefde scheiden!! Hij houdt van ons met een gigantische hartstocht, waar geen eb en geen vloed in voorkomt. Er zitten geen schommelingen in.

Willard Thiessen
Weet je, sommige mensen doen bepaalde dingen in hun leven die ze eigenlijk niet zouden willen. Hij houdt zo enorm veel van hen. Als ze echt grip konden krijgen op die liefde dan zouden ze vanzelf die zaken loslaten.

Steve McVey
Ik zal je eens wat vertellen. Misschien ben je wel toevallig op dit christelijk station uitgekomen omdat je wat aan het zappen bent. Je bent misschien wel dronken of high, maar ik heb nieuws voor jou: ‘God houdt van jou!’ God houdt echt evenveel van jou als van de voorganger op de preekstoel.
God houdt van ons en zodra we dat zelf doorkrijgen bevrijdt het ons.

Willard Thiessen
Waarom geven wij in de christelijke wereld verschillende waarden aan zonden? Waarom pakken we bepaalde seksuele zonden zo’n stuk steviger aan en leggen er dus een zwaarder gewicht op? De roddel, het kletsen achter iemands rug en het niet kunnen vergeven, het lijkt alsof daar helemaal niets mis mee is.

Steve McVey
Laat ik je helder en eenvoudig uitleggen waarom we zo handelen. Zonden die we zelf niet begaan, waarderen we altijd zwaarder dan onze eigen dagelijks terugkerende zonden.

1 Corinthe 10: 12 Daarom, wie meent te staan, zie toe, dat hij niet valt.
In dit verband vind ik dit vers heel erg sterk.
Ik kan je vertellen, Willard, ik ben zo’n 21 jaar voorganger geweest van een plaatselijke gemeente. Ik heb echt heel wat meer problemen gehad met roddel en geklets en ruzies dan dat ik ooit gehad heb met drugsverslaafden, dronkaards en overspeligen.

Ik wil de zwaarte van zonde niet lichter maken. Er valt helemaal niets lichter, maar ook niets zwaarder te maken aan zonde.

Willard Thiessen
Als we zelf de zonde herkennen dan merken we dat we een probleem hebben en gaan we ook naar de Heer. Dan kloppen we aan bij Iemand die ons onvoorwaardelijk liefheeft en het antwoord voor ons heeft.

Steve McVey
Ik kan me nog goed herinneren dat we in ons huis een groep hadden, die we de genadegroep noemden. Eén van die vrouwen schoot een keer in tranen en kwam met de erkenning dat ze haar man met een ander had bedrogen. Ze vertelde het hele verhaal en we raakten allemaal in tranen omdat we haar pijn en ook zijn pijn voelden.

Mijn vrouw Melanie was de eerste die reageerde. Ze zei: ‘Ik wil dat je dit weet. Er is niets wat je kan doen waardoor je niet langer mijn vriendin zou kunnen zijn.’ Ze zei: ‘Ik hou van je en dat zal nooit veranderen, wat je ook doet.’

Toen begon echt iedereen te huilen. We waren allemaal in tranen. We baden voor hen, we knuffelden hen. Dat zal zo’n 15 jaar terug zijn geweest. Dat stel is nog steeds gelukkig getrouwd.

Weet je, die openheid liet de liefde van God gewoon opborrelen in die situatie.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende