U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Steve McVey
We zijn allemaal verschillend, maar onze waarde is identiek. Toen Jezus in deze wereld kwam, toen kwam Hij om het verlorene te zoeken en te redden.

Mattheus 18: 11 De Zoon van de mensen is gekomen om het verlorene te redden.
Mattheus 18: 14 Zo bestaat bij uw Vader, die in de hemelen is,
de wil niet, dat één van deze kleinen verloren gaat.
Lukas 15: 4 Wie van u, … gaat
het verlorene zoeken, totdat hij het vindt?
Lukas 15: 8 Welke vrouw, …
zoekt zorgvuldig, totdat zij hem vindt?
Lukas 19: 10 De Zoon van de mensen is gekomen om
het verlorene te zoeken en te redden.
Johannes 6: 39 Dit is
de wil van Hem, die Mij gezonden heeft, dat Ik van alles wat Hij Mij gegeven heeft, niets verloren laat gaan, maar het zal opwekken op de jongste dag.
2 Petrus 3: 9 De Heer ….
wil niet, dat sommigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen.

De Heer kwam om het verlorene te zoeken en om het te redden. Dat is die welgestelde heer achter zijn dure bureau en het is die dakloze die langs de kant van de weg een rooster zoekt om zich te warmen. Hij kwam om ons allen te zoeken en te redden.

Hij heeft de verzoening met Vader reeds tot stand gebracht. Dat deed Hij onafhankelijk van onze daden, onafhankelijk van hoe verbonden wij ons op dat moment ook met Hem voelden,
Alle resultaten lagen nog in de toekomst toen Hij voor ons aan het kruis stierf. Dat maakt het zo absoluut zeker dat de liefde die Hij toen voor ons had, nu altijd nog even actief en even hartstochtelijk voor ons is als destijds.

Het gebed dat ik voor de kijkers nu heb is dat de Heer die volkomen misvatting dat God nu totaal anders naar ons kijkt, dat we nu te maken hebben met een strenge God Die Zijn wenkbrauwen gefronst heeft vanwege ons falen, een afwijzende blik van Vader, dat de Heer dat volkomen foutieve idee nu echt eens en voor altijd van de mensen mag afnemen.

Vader is dol op ons en dat zal nooit en te nimmer veranderen. Niets kan daar verandering in aanbrengen. Niets! Niets!! Echt helemaal niets!!!

De Bijbel zegt dat wij in de komende eeuwen de rijkdommen van Zijn genade ten toon zullen spreiden.
Efeze 2: 7 Om in de komende eeuwen de overweldigende rijkdommen van zijn genade te tonen naar zijn goedertierenheid over ons in Christus Jezus.
In al de komende eeuwen zal de Heer dus over ons opscheppen.

Natuurlijk is die trots van Vader vanwege datgene wat de Persoon van Jezus Christus in ons uitwerkt. Daar kan iedereen nu deel aan krijgen. Natuurlijk zal iedereen daar deel aan krijgen, maar waarom zou je het uitstellen als je er nu al van kan genieten?

Op een dag zullen we het allemaal begrijpen. Dan dringt het ineens helemaal tot ons door: ‘O, nu snap ik het!’Daarom brengen we deze boodschap van genade bij de mensen, omdat deze boodschap bevrijdt. Genade helpt je om echt te genieten van de rit.

Een vriend van me in Mexico, die ook in deze bediening zit, is als de dood zo bang om te vliegen. Als hij in een vliegtuig is om ergens naar toe te gaan, dan zit hij helemaal verkrampt. Als ik met hem meereis, dan stap ik in het vliegtuig en nog voordat het toestel goed en wel opgestegen is ben ik in mijn stoel al in slaap gezakt. Als we dan in de lucht zijn kijk ik vol verbazing uit het raampje.

We bereiken allebei dezelfde bestemming. De één heeft echter een ontspannen vlucht gehad terwijl de ander puur van angst elke spier in zijn lichaam gespannen had. We komen uiteindelijk toch op precies hetzelfde plekje terecht.

Het punt is simpel: ‘Geniet van de rit onderweg’. Ik zeg dit liefdevol en wil het kwijt aan de persoon die momenteel kijkt en dit ook echt nodig heeft: ‘Stap nu eens over jezelf heen.’ We moeten vaak over onszelf heenstappen. Besef dat Vader je niet te grazen zal nemen. Hij is er helemaal niet op uit om jou hard aan te pakken. De enige die het ons moeilijk maakt zijn wijzelf.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende