U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Steve McVey
Ik kan je verzekeren dat een man die aan de kant van de weg in zijn kartonnen doos slaapt boven een rooster waar ’s winters warme lucht uit komt evenveel waarde voor God heeft als de man die slaapt in een miljarden kostend paleis.
De zondenatuur in beide personen is hetzelfde.
De prijs voor hun leven was ook hetzelfde.

Willard Thiessen
Jij brengt nu een heel interessant punt naar voren dat het hedendaagse denken vervult. Dat is de gedachte dat God de mensen met het geld hoog zou achten vanwege de invloed die zij kunnen hebben in deze wereld.

Steve McVey
O ja, daar weet ik alles van. Word je er niet beroerd van als je mensen hoort spreken over bepaalde personen hoeveel invloed die wel niet kunnen hebben. Dan hoor je zoiets als: ‘O, die persoon zou een geweldig christen zijn’. Wat moet dat voorstellen?!

Willard Thiessen
Zulke uitspraken hoor je doorlopend in de kerk. Wat we daar feitelijk mee zeggen is dat wat er van nature bij hen aanwezig is van grotere waarde is dan hun geestelijk leven.

Heeft het Koninkrijk van God dan grotere belangstelling voor mensen met meer bezit? Wij beweren hiermee uitdrukkelijk dat mensen met bezit veel grotere waarde binnen het Koninkrijk hebben dat mensen zonder enig bezit.

Steve McVey
We mogen de wereld wel eens onze excuses aanbieden voor de wijze waarop wij het blijde nieuws aan hen hebben doorgegeven. Vind je ook niet? We hebben namelijk in onze communicatie met de wereld laten doorschemeren dat sommige mensen met macht en financiële invloed meer waarde in het Koninkrijk hebben dan anderen.

We kennen allemaal wel de spreuk die vaak uitgesproken en zo waar is: ‘De bodem van het kruis is effen’.
We staan allemaal op gelijke hoogte.
We hebben allemaal dezelfde behoeften.

Het maakt helemaal niet uit of je te maken hebt met één of andere President of zo’n dakloze. Het feit ligt er dat Jezus evenveel van hen beiden houdt. De waarde van deze levens is ook volkomen eender. Jezus betaalde echt exact dezelfde prijs voor hen beiden.

Willard Thiessen
Van hen beiden zou de Heer zeggen dat hun ziel van grotere waarde is dan alle rijkdommen van deze wereld.

Mattheus 6: 25 Is het leven [ziel] niet meer dan het voedsel?
Markus 8: 36 Wat baat het een mens de hele wereld te winnen en aan zijn ziel schade te lijden?
Lukas 12: 23 Het leven
[ziel] is meer dan het voedsel.

Het maakt gewoon niet uit of het om de ziel van de één of van de ander gaat, de waarde is hetzelfde. Vanuit Gods oogpunt zijn ze meer waard dan de hele wereld.

Steve McVey
Zo is het. Stel dat ik twee ringen zou hebben, die ik allebei omhoog zou houden.
De ene ring heeft een waarde van $ 10.000,-- en bezit een robijn.
De andere ring is ook $ 10.000,-- waard, maar daar zit een smaragd in.
Ze zien er uiterlijk absoluut niet eender uit, maar daarom is het toch nog wel terecht om te zeggen dat ze beiden evenveel waarde vertegenwoordigen?

Willard Thiessen
Ja, absoluut.

Steve McVey
Jazeker. Bij ons mensen ligt dat precies eender. We zijn wel allemaal verschillend, maar onze waarde is identiek.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende