U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Willard Thiessen
We hebben nog één onderwerp over om over te spreken. Dat is ‘het genieten’.

Steve McVey
Inderdaad. We mogen van onze wandel in genade genieten omdat Jezus Iemand is waar je enorm van mag genieten. Hij geniet van ons en wil dat wij van Hem genieten. Het is een eeuwige liefdesrelatie. Het begon op het kruis. God had jou al op het oog ver voordat jij op de planeet aarde verscheen.

Luister, aangezien Jezus voor jou is gestorven kan je er verzekerd van zijn dat Hij niet op zal geven totdat jij door hebt hoeveel Hij van je houdt en je het gelooft. Hij blijft altijd doorgaan.

Wij leggen onszelf zulke zware eisen op omdat we denken dat God precies eender van ons houdt zoals wij dat voelen voor andere mensen. Wij houden nu eenmaal van iemand omdat wij bepaalde kwaliteiten in de ander zien. Dat wekt sympathie bij ons op wat kan resulteren in liefde. Zouden die bepaalde kwaliteiten plotseling verdwijnen bij die persoon, dan zou ook onze liefde afnemen en wellicht helemaal verdwijnen. Dat is menselijke liefde. Dat is niet het soort liefde Vader voor ons heeft.

Gods liefde is in zich al Goddelijk. Dat betekent dat Hij onvoorwaardelijk van ons houdt. Het wordt niet in Hem opgeroepen doordat Hij iets in jou of mij ziet gebeuren. Zijn liefde komt uit Zijn eigen goedheid voort, niet uit de goedheid van ons. We hebben niets gedaan waardoor Hij van ons moest houden.

Laat me dit nog maar eens zeggen.
Wij hebben niets gedaan waardoor Hij ons wel moest liefhebben.
We kunnen dan ook echt niets doen waardoor Hij niet meer van ons zou houden.

Willard Thiessen
Als wij het idee zouden hebben dat Hij van ons hield omdat wij de goede dingen gedaan hebben, dan is het ook vanzelfsprekend dat Hij ons kan afwijzen omdat we de verkeerde dingen gedaan hebben. Dat komt vanzelfsprekend uit een dergelijke logica voort.

Als ik echter helemaal niets gedaan heb waardoor Hij van mij is gaan houden (in het vervolg van de zin hier kan ik niet echt een logische uitspraak vertalen) zal Hij ook verder niets van mij vragen.

Steve McVey
Inderdaad! (Steve verstond het blijkbaar wel goed)
Weet je wat het allerbeste is wat wij bezitten? We zijn hulpeloos. Dat is het beste wat wij bezitten.

Neem nu de slechtste persoon die momenteel naar deze show zit te kijken. Die zal wellicht zeggen: ‘O, dat is christelijke televisie. Als ze mij eens zouden kennen, o man!’. Misschien komt iemand wel aanzetten met zijn verslaving aan drugs of aan roken of aan drinken of de levenssteil die ze leiden. Ze voelen zich moreel failliet. Zo’n persoon denkt werkelijk dat hij de bodem bereikt heeft. Ze zien geen enkele hoop meer voor zichzelf weggelegd.

Ik kan je verzekeren dat jij nu net zo’n soort persoon bent waar de Heer Jezus naar toe rent. Hij heeft zo’n persoon die jij bent werkelijk lief. Zo’n persoon is voor de Heer werkelijk onweerstaanbaar. Dat is namelijk het type persoon, waar het op het kruis allemaal om draaide.

In werkelijkheid zitten we allemaal op die plek, natuurlijk.

Willard Thiessen
Het punt is dat we dat heel vaak niet echt geloven.

Een dakloze belde me laatst. Hij worstelde ergens mee. Het was geen worsteling met Jezus. Het was geen jongeman meer. Hij is ergens in de veertig.
Hij zei tegen me: ‘Willard, ik leef op straat. Ik ben aan vrijwel alles wat je je maar kan voorstellen verslaafd. De plekken waar ik verblijf zijn echt verschrikkelijk. Maar ik heb Jezus gevonden. De moeilijkheid is nu dat mijn vrienden me, nu ik Jezus ken, afwijzen omdat ik niet langer in hun wereld pas. Ik heb nu niets meer, maar ik heb nu alles want ik heb Jezus.’

Hij klaagde geen moment over alles wat hij niet bezat. Zijn worsteling was het feit dat zoveel mensen zich niet kunnen voorstellen hoe genadevol God wel is. Dat was zijn grote moeite.

Wij mensen kunnen elkaar niet zomaar accepteren, maar de Heer neemt ons zoals we zijn. Deze man was zo’n voorbeeld van iemand die echt de bodem bereikt had. Hij zei: ‘Andere mensen zoals ik moeten weten hoeveel God van hen houdt’.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende