U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Willard Thiessen
We mogen de kijkers helpen in het vinden van vrijheid. Het is Christus die de vrijheid geeft.

Steve McVey
Er kwam eens iemand met de vraag: ‘Maar wat moeten we doen als niemand wil geven?’ Ik zei: ‘Wat bedoel je?’Nou’, zei ze, ‘gewoon, hoe betalen we onze rekeningen? Hoe kunnen we ons kerkgebouw behouden?’ Het is echter niet onze kerk. Het zijn ook niet onze rekeningen. Het is Gods kerk en God kan die rekeningen best betalen. Wat wij mogen doen is die vrijheid in Christus voorstellen. Als mensen die vrijheid leren kennen dan zullen zijzelf ook ontdekken welke verlangens ze allemaal hebben op allerlei gebied. Ze zullen dan oneindig veel meer kunnen dan wat wet hen ooit kan laten doen.

Willard Thiessen
Je geeft makkelijker als je het verlangen hebt om te geven dan wanneer je de opdracht krijgt om te geven. Dat tekent zich bijvoorbeeld helder af in je cadeaus aan je vrouw. Is het niet makkelijk om iets te geven aan degene waar je van houdt? Het is meer dan makkelijk, het is een vreugde.

Steve McVey
De vreugde van het geven is een uitdrukking van de liefde die in je hart is. Als het echter een verplichting is, dan is het een dood werk. De geschenken die God ons geschonken heeft, zoals het lezen van de Bijbel, de mogelijkheid om te bidden, al die dingen draaien we om en we maken er ons geschenk aan God van. Dat is de omgekeerde wereld. Dat is wetticisme. Genade betekent dat we het doen omdat we van Hem houden. We hebben gewoon het verlangen om het te doen.

Willard Thiessen
Dat is het keerpunt, hè?

Steve McVey
Dat is het complete keerpunt. Alles 180 graden omgekeerd. We hebben nu nog maar eventjes het oppervlak geraakt van deze waarheid:
‘Proberen om volgens godsdienstige regels te leven is de meest trefzekere aanpak om een verslagen leven te leiden’.

In mijn boek ga ik dan n.a.v. Romeinen 7 ook nog in op het feit dat ons pogen om naar wettische beginselen te leven feitelijk geestelijk overspel is. Er is nu geen tijd meer voor om daar over te spreken. Dat komt een andere keer nog wel.

Willard Thiessen
We zijn eigenlijk nog maar net begonnen, hè?
(Break)
We hadden het eerder al over omgaan met verleidingen en ontdekken wie we zijn.

Steve McVey
Inderdaad. Het is belangrijk dat we weten wie we zijn en waarom we zondigen. De sleutel is dat we begrijpen waarom we zondigen. De reden waarom we zondigen is niet omdat we slechte mensen zijn want in Christus hebben we reeds de rechtvaardigheid van Christus ontvangen. De reden waarom we zondigen is vanwege de inwonende zondemacht. Dat is echter niet wie we zijn. Zonde is in ons, maar het is beslist niet ons.

Willard Thiessen
Ik ben echt blij dat je hier vandaag in het programma duidelijkheid over hebt gegeven. Dank je.

Steve McVey
Graag gedaan.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende