U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Steve McVey
Veel christenen geloven een leugen. Ze denken dat ze hulpeloos vastzitten in hun zonde. Ze beseffen niet dat die zonde helemaal geen enkele macht heeft omdat zij dood zijn voor die zonde. Het is dus een leugen dat hen nog altijd zo aan die zonde verbindt.

Willard Thiessen
Die leugen is wel erg sterk. De olifant maakt daar nou juist een grote grap van en wij geloven het. We zeggen: ‘Je weet niet hoe de zonde mij in zijn macht heeft! Je hebt geen idee hoe sterk die wel is! Man, ik heb een verslaving, die is zo sterk! Ik heb geprobeerd ervan af te komen en ik blijf maar proberen en proberen!

Steve McVey
Je blijft maar steeds de hulp van de Heer inroepen om je bij te staan in je strijd en je ontvangt naar je geloof.

Willard Thiessen
Het is triest. Het is echt heel erg triest. Ik kan natuurlijk makkelijk grapjes maken over problemen van andere mensen die ik niet ken. Maar nu de vraag: ‘Hoe werkt het in mijn eigen leven?’ Dat is waar het om draait. ‘Waar heeft de vijand mij te grazen genomen?’

Steve McVey
Wat onze positie betreft zijn we vrijgemaakt van de zondemacht door het kruis van Jezus Christus. Wat ons genot betreft ervaren we die waarheid steeds meer naarmate we het ook toepassen op de verschillende gebieden van ons leven. De grootste verleiding die de meesten zullen ervaren in betrekking tot zonde is ons pogen om het te gaan bestrijden. We denken zo makkelijk dat we moeten strijden om de overwinning te behalen.

Maar dit is de sleutel:
‘Wij vechten niet voor de overwinning. Wij vechten vanuit de overwinning’.
De overwinning is allang in ons bezit.
1 Corinthe 15: 57 God zij dank, die ons de overwinning geeft door onze Here Jezus Christus.
De overwinning is behaald.
1 Johannes 5: 4 Dit is de overwinning, die de wereld overwonnen heeft; ons geloof.

De overwinning ligt niet in mijn strijd. Het ligt vast in het geloof. De zaak is beslist. De strijd is voorbij. We hebben al lang en breed gewonnen door wat Jezus op het kruis heeft volbracht. Het graf is leeg. We hebben al gewonnen. We hoeven er dus niet meer voor te vechten.

Willard Thiessen
Dus als ik weer in die situatie zit en die demon zegt: ‘Je moet me bestrijden’, dan kan ik rustig zeggen: ‘Nee, dat doet nu niet ter zake’? Hij daagt me uit om te vechten en voor mij is het dus helemaal geen punt meer?

Steve McVey
Een pasgelovige vertelde me dat hij eerst dacht dat als de verleiding aan zijn deur klopte, hij moest antwoorden: ‘Nee, nee, dat mag ik niet, dat kan ik niet maken, nee, nee, nee’. Nu had hij echter geleerd wie hij in Christus is en dat de overwinning allang behaald is en als de verleiding nu aan de deur klopt, zegt hij: ‘Jezus, wilt u naar de deur gaan? Het is voor U.’

Willard Thiessen
Weet je, we moeten misschien allemaal wel leren om Jezus vaker de deur te laten beantwoorden. Dat is dus de sleutel?

Steve McVey
Dat is helemaal de sleutel. We zullen echt geen enkele overwinning behalen door eigen wilskracht. Dat hebben we toch inmiddels wel tot in den treure bewezen dat dat niet werkt.

Willard Thiessen
Nee, dat werkt echt niet.

Steve McVey
De enige manier om de verleiding te overwinnen is door te erkennen dat we dood zijn voor de zonde en dat Christus ons leven is.
Handelingen 17: 28 In Hem leven wij, bewegen wij ons en zijn wij,
We kunnen nu dus rustig tegen de Heer zeggen: ‘Heer, ik weet hoe ik het ervan af zou brengen. Dat heb ik inmiddels wel bewezen. Ik faal gigantisch. Ik geef het aan U. Ik weet dat U nee zult zeggen’. Dat doet Hij dus ook en Hij doet het door ons heen.

Willard Thiessen
Dat betekent dus dat Jezus in mij die deur gaat beantwoorden.

Steve McVey
Inderdaad. Jezus gaat naar de deur en Hij zegt: ‘Nee!’.

Willard Thiessen
Hij zegt misschien wel: ‘Ik weet wie er aan de deur staat te kloppen. Ik ga dus niet open doen. Laat hem maar kloppen’

Steve McVey
Zo is het. Je hoort hem kloppen, maar hij komt er niet in.

Willard Thiessen
(Gelach en Break, Info over het boek & internet)

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende