U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Willard Thiessen
De overwinning komt als we het verschil tussen onze onze oude zondenatuur, die dood is, en de inwonende zondemacht goed kunnen onderscheiden?

Steve McVey
Inderdaad. Als we het verschil kunnen opmerken dan breekt de overwinning aan. Ik zal je nu een onmiskenbaar Bijbelvers geven in verband met onze overwinning op de macht van de inwonende zonde.
Romeinen 8: 2 De wet van de Geest van het leven heeft je in Christus Jezus vrijgemaakt, van de wet van de zonde en van de dood.

Je hebt dus twee wetmatigheden. De wetmatigheid van de Geest van het leven in Christus Jezus en de wetmatigheid van de zonde en van de dood.
De wetmatigheid van de zonde en van de dood komt van de macht van de inwonende zonde. Het werkt als de wet van de zwaartekracht. De wet wil ons altijd naar beneden trekken.
De wetmatigheid van de Geest van het leven in Christus Jezus is het leven van Christus Jezus zelf, die ons leven is.

Die wetmatigheid van ons leven in Christus stijgt ver uit boven de wet van de Aerodynamica. De wet van de Aerodynamica zorgt er voor dat een vliegtuig de wet van de zwaartekracht overwint. De wet van de Aerodynamica geeft mij dus overwinning over de wet van de zwaartekracht. Was de wet van de zwaartekracht nog steeds van kracht?

Willard Thiessen
Absoluut!

Steve McVey
Zeker weten. Ik triomfeerde echter over die zwaartekracht door te geloven in een hogere wetmatigheid. De wet van de Aerodynamica.

Dat gaat geestelijk op precies dezelfde manier. De wetmatigheid van de zonde en van de dood zoekt ons altijd naar beneden te trekken. Als we echter op Jezus Christus als ons eigen leven vertrouwen, en daarmee dus erkennen dat wijzelf de verleiding niet kunnen weerstaan, is daar die overwinning over de wetmatigheid van de zonde en van de dood.
Dit is het onderwerp waar wij momenteel onze aandacht op richten.
We kunnen zonde, of de verleiding van zonde, overwinnen door te begrijpen waarom we zondigen’.

Is het ons inmiddels duidelijk geworden waarom we zondigen? Waarom zondigen we als we toch rechtvaardigen zijn?

Willard Thiessen
We zondigen omdat we nog altijd inwonende zonde in ons vlees hebben.

Steve McVey
Inderdaad. De zondenatuur is dood, maar we hebben nog altijd inwonende zonde in het vlees. Daarmee begrijpen we dus waarom we zondigen. Hoe overwinnen we het?
Romeinen 8: 2 De wet van de Geest van het leven heeft je in Christus Jezus vrijgemaakt, van de wet van de zonde en van de dood.
Dat is door te rusten in die hogere wetmatigheid en dat is het leven van Christus Jezus als ons leven.
Die wet van de Geest van het leven in Christus Jezus is niet dat we nog wat beter ons best gaan doen. Daar zullen we verderop in het programma nog wel over spreken. In de volgende aflevering komt het uitgebreid ter sprake.

Het is dus niet door beter ons best te doen. Het is niet dat we bepaalde godsdienstige regels gaan opvolgen.
Je overwint de zonde absoluut niet doordat je zegt: ‘Ik wil het niet, ik wil het niet, ik wil het niet’.
Tot tien tellen heeft geen enkele zin. Je zet je tanden niet op elkaar om ervoor te gaan.

Willard Thiessen
Dit zijn anders wel bepaalde technieken om met boosheid om te gaan. Het werkt dan wel voor geen meter maar je gaat door. Trouwens de zonde gaan ook gewoon door dwars door die technieken heen.

Steve McVey
Inderdaad, het werkt echt niet! Vandaag tel je dan tot tien. Als het echter een volgende keer weer gebeurt tel je tot vijftien. Tot tien werkt het dan namelijk niet meer. Het werkt absoluut niet.
We overwinnen de macht van de inwonende zonde door onze gedachten op Jezus Christus te richten.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende