U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Steve McVey
Vandaag gaan we spreken over hoe we de verleidingen in het leven kunnen overwinnen en waarom we zondigen. In de voorgaande programma hebben we besproken dat we rechtvaardigen zijn in Christus. Als dat waar is, waarom zondigen we dan nog steeds?
Dat is het onderwerp dit keer: Waarom zondigen we en hoe overwinnen we het?

Willard Thiessen
Hoe we winnen, maar ook hoe we verliezen. Ik kijk ernaar uit. Het wordt vast weer een heerlijke tijd.
(Break)
Steve McVey is alweer onze gast na drie voorgaande programma’s. Dit wordt onze vierde, nietwaar Steve? We willen het natuurlijk weer hebben over de wandel in de genade van onze Heer.

Steve McVey
Het onderwerp ‘genade’ willen we uit het stoffige ruim van de theologie halen en overzetten naar de praktologie (handelen in de praktijk). Daar willen we toch zeker ook leven? We willen de waarheid uitleven en het niet alleen kennen.

Willard Thiessen
Zeker. Ik vraag me toch af over dat hele idee van het kennen van de genade. Ken je het werkelijk als je het niet praktisch uitleeft?

Steve McVey
Daar heb je een goed punt. Weet je, je hebt verschillende manieren waarop je de Bijbel kunt kennen. Het is zeer goed mogelijk de Bijbel te kennen zonder het werkelijk te kennen. Daarom ben ik dit boek gaan schrijven ‘The Grace Walk Experience’ (nadruk op ervaring). Mijn eerste boek heette ‘The Grace Walk’. Ik was trouwens ook met dat boek in jouw programma tien jaar geleden.
Dit boek draait om de vraag hoe we het wandelen uit genade vanuit ons theologisch netwerk overgezet krijgen in je voeten, handen, mond, je hele leven en je houding zodat je in de praktijk dat genadeleven, waartoe we geroepen zijn, ook kan uitleven.
(Uitgebreid praatje over de nieuwe afdeling in Canada)

Willard Thiessen
Je zei dat je met dit boek handen en voeten wilde geven aan de waarheid van genade. We hebben het al over een heel aantal zaken gehad. Eén onderwerp was
Het veranderen van je gedrag zal je geen overwinning in je geestelijk leven opleveren’.
Gedragsverandering kan de buitenkant wel aardig opknappen, maar het levert geen echte overwinning op. Een andere waarheid was
Problemen in je leven kunnen wel eens het allerbeste zijn wat je ooit is overkomen’.
Als je God toelaat in je moeilijkheden kan dat wel eens heel goed uitpakken. In het vorige programma kwamen we met nog een waarheid.
Je moet weten wie je bent om te kunnen veranderen wat je doet’.
Pas als we beseffen wie we zijn in Christus kan dat ons doen en laten ook veranderen. Dan kwamen we ook nog met een vierde en voorlopig laatste waarheid.
‘Je hebt geen kwaadaardige tweeling binnenin je’.
In jouw zit er dus niet nog eens een tweede persoontje die je allerlei nare dingen laat doen.

Steve McVey
Ik vind het onvoorstelbaar hoe je al die onderwerpen uit de voorgaande shows zomaar kan oplepelen. Je hebt dat allemaal onthouden zonder spiekbriefjes.

Willard Thiessen
Ja, maar dan wel tot dusver. Ik kan nog in de problemen komen. Maar nu, vandaag. Waar gaan we het vandaag over hebben? Hoe krijg ik dat verwoord, Mike?

Steve McVey
Steve! Steve!

Willard Thiessen
Nou, zie je wel. Mike is die andere gast. Nou had ik alles zo netjes onthouden en kom ik met de verkeerde naam.

Steve McVey
Een hele week programma’s spuit je er zo uit en dan noem je mij bij de verkeerde naam. Okay Guy, dit zijn we voor vandaag van plan. O nee, Willard.
(Uitgebreid ingaan op zijn boek)
Vandaag willen we eigenlijk stilstaan bij twee waarheden. Hier komt de eerste:
'Je kan verleidingen overwinnen door te weten waarom je zondigt’.
De tweede, die daar heel nauw aan verwant is:
‘Proberen om naar godsdienstige regels te leven is de zekerste weg tot een verslagen leven’
We hebben het er al over gehad hoe die oude mens, die wij in Adam waren, ter dood gebracht is.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende