U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Steve McVey
Het voorbeeld van mijn kleinzoon met zijn afschuwelijke luierzonde.
Ik ontdekte die zonde en wat denk je dat ik op dat moment deed? Wierp ik hem op de vloer en riep ik: ‘Ga weg van mij, jij, werker van ongerechtigheid?’
Nee! Natuurlijk niet. Was ik blij met zijn gedrag? Nee, ik vond het niet echt prettig op dat moment. Ik had liever gehad dat hij ‘t niet gedaan had.

Willard Thiessen
In werkelijkheid veranderde er niet aan jullie verhouding.

Steve McVey
Was ik blij met zijn gedrag. Nee, maar ik wist iets. Ik wist dat hij een baby was en dat doen baby’s nu eenmaal. Ik wist dat hij het wel zou ontgroeien.
Zou de Heer niet veel meer van ons houden dan dat ik van Jonathan houdt? Jazeker. De Heer kent ons, ook onze onvolkomenheden.
Psalm 103: 14 Hij weet, wat maaksel wij zijn, gedachtig, dat wij stof zijn.
Soms vragen mensen me of ik misschien slapjes tegenover de zonde staat. Nee, maar ik ben niet hard naar mensen toe. God accepteert ons volkomen. Daar doet gedrag niets aan toe of af. Hij accepteert ons in de Persoon van de Heer Jezus.
Nu we weten dat we de Goddelijke natuur ontvangen hebben, dat Christus ons leven is, nu verandert dat van binnenuit ons leven. Ondertussen moeten we dat opjagen van onszelf maar eens helemaal opgeven.
De vierde waarheid: ‘Je hebt geen kwaadaardige tweeling binnenin je’.
Hoewel we de inwonende zondemacht in ons lichaam bezitten en hoewel we nooit wandelen zonder te struikelen, is het nog niet zo dat God ons afwijst of dat Hij boos op ons is.
God zegt echt niet: ‘Ik zou wel meer van je willen houden als je je nou maar eens gedroeg’.
God wist allang voordat Hij ons redde dat wij regelmatig zouden vallen. Nou, we vallen dus ook, wel duizenden keren.

Willard Thiessen
Je sprak net over je kleinzoon Jonathan met zijn ongelukje. Jij wist dat hij dat wel zou ontgroeien. Ik moest er toen aan denken dat sommige mensen in deze wereld geboren worden met afwijkingen, met handicaps. Bij hen is het geen ongelukje waar ze wel uitgroeien. Bij hen blijft het hun hele leven. Als volwassenen doen zij dingen waar wij dan toch vaak moeite mee hebben om mee om te gaan. Ze zijn wel volwassen, maar er is een handicap in hun leven. Sommigen dragen nog altijd luiers als ze twintig of dertig jaar oud zijn. Sommigen kunnen daarom zelfs niet zonder die speciale huizen waar er hun hele verdere leven voor ze gezorgd wordt. Dat verandert echter niets aan het feit dat het mensen zijn. Zij zijn als mens geboren. Begrijp je wat ik daarmee wil zeggen? Het zijn de kinderen van iemand.
Soms hebben we gewoon een rampzalige situatie bij de hand.

Steve McVey
Vrienden van mij hebben zo’n kind. Op een dag vond moeder het kind al kwijlend over zijn hele lichaam in de keuken. Hij kon niet praten. Ze dacht bij zichzelf: ‘O, kon ik je toch maar duidelijk maken hoeveel ik van je houd’.
Ze hield niet van hem om wat hij kon of niet kon doen. Ze hield van hem omdat hij haar kind was. Kijk, zo gaat de Heer ook met ons om. Je bekwijlt jezelf helemaal en je maakt er een rotzooitje van, maar Hij houdt van je want jij bent van Hem. Daar doet al je goede gedrag niet aan toe of af. Jij bent van Hem en Hij houdt van je.
‘Je hebt geen kwaadaardige tweeling binnenin je’.
Niemand heeft zo’n tweelingbroer of –zus in zich en ik daag mensen uit om zichzelf te laten doordringen in die vierde waarheid. Ook al maak jij een rotzooitje van je leven, het maakt niet uit tussen God en jou.

Willard Thiessen
Ook al kan jij wellicht niet voldoen aan de eisen die andere mensen stellen waardoor je misschien wel twijfelt of je tot die familie behoort.

Steve McVey
De enige eis die God stelt is het volbrachte werk van Jezus Christus. Nu dat volbracht is hebben we de finish nu al gehaald. We hebben gewonnen!

Willard Thiessen
Hij heeft het voor ons allen behaald. We hebben de gouden plak te pakken.

Steve McVey
Omdat Hij aan alle eisen voldaan heeft, voldoen wij aan alle eisen. We zijn volkomen aanvaard in Hem.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende