U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Willard Thiessen
Iemand die niet de Heer heeft leren kennen en dus nog in Adam is, die is vanuit het geestelijk leven bekeken dood?

Steve McVey
Inderdaad, ze zijn geestelijk dood. Zo waren wij ook voordat we gered waren. Ik zou daarom al die harde werkers in de kerk ook willen oproepen om die hele irritatie over de manier waarop mensen praten en de manier hoe ze leven maar eens op te geven. Bijbels gezien hebben wij totaal geen enkele taak in het opknappen van iemands gedrag.
Het is niet eens een opdracht maar een heerlijke vreugde om mensen op Jezus Christus te wijzen. Er is geen enkel mens die een uiterlijke verandering, oftewel een reformatie, nodig heeft.
Wat elk mens nodig heeft is opstanding. Er is echt alleen maar één Persoon die dat kan bewerken en dat is Christus Jezus.

Willard Thiessen
Dit is wel een heel interessant onderwerp dat je hier ter sprake brengt omdat wij nu eenmaal de wereld willen veranderen. In elk geval wil ik dat mijn eigen omgeving veranderd en dat begint bij een verandering in gedrag van de mensen om me heen. Zo maak ik mijn eigen omgeving een stuk behaaglijker.

Steve McVey
Inderdaad, zo zit het in elkaar. Wie proberen we voor de gek te houden? Waarom willen we het gedrag van andere mensen veranderen? Voor hen of voor ons?

Willard Thiessen
We proberen ons plekje te veranderen waardoor het prettiger voor mij wordt. Waar het wezenlijk om draait is dat Jezus het hart van de mens verandert omdat de eeuwigheid in Zijn hart woont.

Steve McVey
Een belangrijke drijfveer waardoor we mensen die de Heer niet kennen zo graag willen veranderen is puur angst.

Ik kom uit het zuiden van Amerika, uit de staat Georgia. Toen ik nog een klein jochie in Georgia was wilde ik absoluut niet dat een meisje me aanraakte. In Georgia hebben we daar een apart (onvertaalbaar) gezegde voor: ‘Je krijgt coodies, telkens als een meisje je aanraakte’. Coodies’ is zoiets als bacteriën of bacillen. De betekenis is dus dat je de kans hebt iets op te lopen als een meisje je aanraakt.
Zoals kleine jochies in het zuiden van Amerika bang waren iets op te lopen als meisjes hen aanraakten, zo zijn christenen vaak bang besmet te raken door ongelovigen. Dit keer is het niet de angst voor bacillen, maar voor zonde.
Men denkt vanuit angst: ‘Als die persoon liederlijke taal uitslaat kan ik daar wel eens door besmet raken’. We proberen het gedrag van de ander dan maar te veranderen en als dat niet werkt isoleren we onszelf van dit soort mensen.

Christus zelf zit niet zo in elkaar. Hij was niet alleen een vriend van zondaren, Hij had omgang met zondaren. Hij zat er helemaal niet over in dat Hij besmet zou kunnen raken. Hij had geen enkele angst omdat Hij wist wie Hij was.
Laten we dus eindelijk eens stoppen met het willen veranderen van het gedrag van de ander. Laat integendeel het leven van Christus zelf in ons Zijn werk doen, bijvoorbeeld op ons werk.

Willard Thiessen
Kunnen wij, willekeurig waar we ons ook bevinden, altijd dat opstandingleven van Christus zijn?

Steve McVey
Dat is het nou juist helemaal. Je bent als het ware een groot uithangbord van het opstandingleven.

Willard Thiessen
De Opgestane leeft in mij.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende