U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Willard Thiessen
De natuur is het wezen van de zaak. De werkelijkheid.

Steve McVey
Inderdaad, het draait om het wezen. Het draait om het hart.

Willard Thiessen
Het is de ware essentie van iets.

Steve McVey
Je brengt iets helemaal terug tot de essentie van de zaak. Je wilt het tot de allereerste compositie terugbrengen. Dat is de natuur van iets, nietwaar?

Willard Thiessen
Ja.

Steve McVey
Als we bijvoorbeeld kijken naar de omslag van deze Bijbel. De natuur van die omslag is leer. Het is niet gedeeltelijk water en gedeeltelijk leer. Het is niet iets van hout vermengd met leer. Je brengt het terug naar het allereerste grondelement en dat is leer.
Het woord ‘natuur’ kan per definitie maar één ding betekenen, nietwaar?

Willard Thiessen
Okay, je brengt het dus terug naar zijn grondelement.

Steve McVey
Het kan alleen maar één ding betekenen. Het kan niet op twee zaken wijzen. Het kan niet leer en water zijn. De allereerste compositie is slechts één ding: Leer.
Nu gaan we weer terug naar het punt waar we afweken: Het punt dat we geboren zijn uit Adam. We kwamen deze wereld binnen in de familie van Adam. We hadden maar één natuur. Welke natuur was dat?

Willard Thiessen
De natuur van Adam.

Steve McVey
Inderdaad.
Efeze 2: 1 Hoewel jullie dood waren door jullie overtredingen en zonden,
Efeze 2: 5 Hoewel wij dood waren door de overtredingen
We kwamen deze wereld dus binnen met de natuur van Adam. Dat is de zondenatuur. Het gevolg was dat wij als zondaren leefden, wat we ook waren. Daarom gedroegen jij en ik ons ook als zondaren.

Willard Thiessen
Wat we dus deden was geheel in overeenstemming met wie we waren.

Steve McVey
Zo zit het helemaal. We gedroegen ons naar onze natuur.
In de hedendaagse kerk heeft men soms het doel om mensen ertoe te brengen te stoppen met zondigen.
De één is druk bezig bepaalde mensen te laten stoppen met drugsgebruik.
De ander is druk bezig mensen van de alcohol af te krijgen.
Weer een ander heeft het druk met het bestrijden van liederlijke taal.
Laat ik maar gelijk stellen dat dit onbegonnen werk is. Je kan een zondaar niet zover krijgen dat hij niet meer zondigt. Je vraagt iets van hen dat in tegenspraak is met hun natuur.
Als dit je nu wel zou lukken. Wat heb je dan tot stand gebracht?

In mijn tienerjaren werkte ik in een verzorgingstehuis. Ik werkte op een bepaalde afdeling waar klanten zaten die geen familie meer hadden. Dat waren echt armoedige, trieste omstandigheden voor die mensen. Een deel van mijn taak was om, als iemand overleden was, de overledene gereed te maken voor de rouwkamer.
Ik nam die overleden lichamen en zette ze in een rolstoel, waar ik ze in vastsjorde. Ik rolde ze mee onder de douche waar ik de lichamen schoon waste. De mannen schoor ik. Ik kamde hun haren. Daarna kleedde ik hen netjes aan en legde hen in hun bed zodat de begrafenisondernemer hen mee kon nemen.
Ik wil geen enkele minachten uitspreken over die overleden mensen die daar lagen te wachten op hun begrafenis, maar ik kan je verzekeren dat velen van die mensen die daar lagen te wachten stukken er beter uitzagen dan de voorgaande jaren dat ik hen had meegemaakt. Hun haar zat zoals het hoorde, hun gezicht straalde rust uit, hun kleren waren schoon omdat ze niet kwijlden of voedsel morsten. Ze zagen er grandioos uit! Ze zager er beter uit dan dat ze in jaren hadden gedaan. Ze hadden alleen één probleem. Ze waren dood.

Als mensen nog gewoon uit Adam geboren zijn, dan zondigen ze omdat het hun natuur is om te zondigen. Nou kan jij in je kerk aan de slag gaan om hen op te knappen, ondanks alles blijven het zondaren. Ze zijn geestelijk dood.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende