U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Steve McVey
We hebben de neiging satan de schuld van onze problemen te geven. We geven onszelf de schuld. We geven anderen de schuld. Laat mij dit zeggen: ‘Bij God stopt die bus’!

Ik wil niet graag verkeerd begrepen worden, Willard. Ik beweer niet dat God zorgt dat mensen slechte dingen doen of zeggen. Wat ik wel zeg is dat God groter is dan het kwaad dat iemand of iets je aandoet. Hij is groter dan de slechte dingen die je overkomen in dit leven. Hij kan het kwaad 180 % omkeren en gebruiken voor Zijn eer en jouw geestelijk welzijn. Hij zal het ook doen.
Hij zal het doen wat er ook gebeurt. Ook als we door een periode van kwelling gaan. Ook als we wel degelijk onszelf die kwelling hebben toegebracht. Daar tobben we zo vaak over: ‘O, dit heb ik mezelf aangedaan’.

Moet je eens opletten hoe geweldig de Psalmist hierover schrijft:
Psalm 139: 8 Maakte ik het dodenrijk [Sheol] tot mijn sponde; U bent er;

Willard Thiessen
Hé, dat vind ik toch wel machtig boeiend. Ikzelf maak dus daar mijn bed op. Het argument is dan vaak: ‘Je hebt het bed zelf opgemaakt, dan moet je er ook maar in slapen’.

Steve McVey
Ja, wij mensen hebben de neiging een lange neus te trekken: ‘Eigen schuld, dikke bult’. Maar de Psalmist legt de nadruk heel ergens anders: ‘Ook al heb je dat gedaan. U bent er’. Hij zal me zelfs daar niet verlaten.

Willard Thiessen
Daar mogen we altijd op vertrouwen: U bent er. Midden tussen alle slechte zaken van het leven is God er.

Steve McVey
Er gebeuren soms slechte dingen vanwege mijn eigen dwaasheid. Er gebeuren soms slechte dingen omdat iemand anders langskomt die me iets aandoet. Soms overkomt me iets slechts waar ik helemaal geen reden voor kan bedenken. Maar dat maakt helemaal niets uit. Waarom?

‘Problemen in je leven kunnen wel eens het allerbeste zijn wat je kan overkomen’.
Daar gaat het hele hoofdstuk twee van mijn boek over. Stap voor stap onderzoeken we hoe God alles in ons leven gebruikt om tot Zijn doel te komen. De vraag is: Hoe reageren we erop als ons iets overkomt?

Willard Thiessen
Onze reactie is dus essentieel?

Steve McVey
Dat is altijd ‘vertrouwen’.

Willard Thiessen
Altijd vertrouwen?

Steve McVey
Ja. Mensen vragen me altijd naar ons en naar Gods aandeel.
(Het antwoord komt zo op de laatste vertaling van deze aflevering)

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende