U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Steve McVey
God zegt: ‘Ik doe wat Ik doe en Ik begrijp het. Jij niet.’

Willard Thiessen
Kijk eens naar het voorbeeld van Job. Job was in een situatie terechtgekomen waar eigenlijk niemand hem nog begreep. Job gaat daar door een periode van pure wanhoop. Hij zit in een situatie die Paulus in 2 Corinthe 1: 8-9 beschrijft van die zware, bovenmate last die boven vermogen is.

Steve McVey
De Bijbel verklaart dat Job een oprecht mens was.
Job 1: 1 Job, … vroom en oprecht, godvrezend en wijkende van het kwaad.
Job 1:8 Job … zo vroom en oprecht, godvrezend en wijkende van het kwaad.
Job 2:3 Job … zo vroom en oprecht, godvrezend en wijkende van het kwaad.

Willard Thiessen
Dat is inderdaad belangrijk op te merken. Veel mensen beweren dat Job ontving waar hij bevreesd voor was. Het lag dus aan hem. Nee, hang het niet op aan een eventuele angst bij Job. God had een plan met Job.

Steve McVey
Ik ben bang geweest voor zaken die mij helemaal niet getroffen hebben. Aan de andere kant zijn me dingen overkomen waar ik nooit angst voor heb gehad.

Willard Thiessen
Ja, dus maak daar geen kapstok van om je optimisme boodschap aan op te hangen.

Steve McVey
Weet je wat veel mensen doen bij de geschiedenis van Job? Ze geven Job de schuld. Weet je waar de echte schuld ligt? Dit zal sommige mensen echt uit hun stoel blazen. Die houden simpelweg niet van de boodschap die ik breng.
Ik zal je wat vertellen: Geef Job niet de schuld. Geef God de schuld.

Toen Job God de schuld gaf van zijn omstandigheden vroeg God:
Job 38: 4 Waar was jij, toen Ik de aarde grondvestte? Vertel het, indien je inzicht hebt!
Telkens de repeterende vraag van God aan Job: ‘Waar was jij’. Wat God feitelijk tegen Job zei is: ‘Ik weet wat Ik doe. Jouw deel is gewoon mij te vertrouwen’.

Wat betoogt Job?
Job 23: 1-10 Maar Job antwoordde: Nu wordt mijn klacht toch tot opstandigheid, hoewel mijn hand mijn zuchten nog bedwingt. O, dat ik Hem wist te vinden, dat ik tot zijn woning mocht komen! Dan zou ik Hem mijn rechtszaak uiteenzetten en mijn mond met bewijzen vullen….. Zie, ga ik naar het oosten, Hij is er niet; en naar het westen, ik bespeur Hem niet; werkt Hij in het noorden, ik aanschouw Hem niet; keert Hij Zich naar het zuiden, ik zie Hem niet. Want Hij weet, hoe mijn wandel is; toetste Hij mij, ik kwam als goud te voorschijn.
In al zijn ellende wist Job dat God hem kende en de zware, bovenmate last, die boven zijn vermogen was om te dragen.

God kent je weg. Je hebt misschien zelf nog niet half door wat er zich in je leven afspeelt, maar stop ermee om satan daarvoor te bestraffen in Jezus naam en stop ermee om vanwege je ellende te twijfelen aan God, stop ermee om jezelf de schuld te geven maar zeg: ‘God, ik ben van U en U bent van mij. U bent Soeverein. U bent hierin en U gaat Uw weg.’
Wijzelf hebben niet alle antwoorden en dat hoeft ook niet. God wel. De sleutel tot de ware vrede van God is dat we erkennen dat God alles onder controle heeft en dat we ons aan Hem uitleveren.

Willard Thiessen
God heeft in elk facet van ons leven alles onder controle. Als we dat erkennen hebben we de sleutel tot het leven uit genade te pakken.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende