U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Willard Thiessen
Het draait allemaal op vertrouwen. Als je op jezelf vertrouwt, zit je in de problemen. In plaats van op onszelf te vertrouwen mogen we altijd vertrouwen op God dat Hij de volgende stap zal nemen. Meestal weten we ook niet wat de volgende stap is.

Steve McVey
God wil ons op die plek brengen waar we alles in de handen van God laten, waar we zeggen: ‘God, het is goed wat U doet’.
Als ik nog even terug mag gaan naar die nacht op 6 Oktober 1990? Voordat die nacht voorbij was zei ik tegen de Heer: ‘Heer, van nu af aan bent U de Enige. Als er vanaf nu positieve dingen in mijn leven plaatsvinden, dan zal ik iedereen vertellen dat U dat bent. Maar Heer, van elk pijnlijk, moeilijk, negatief ding dat in mijn leven plaatsvindt vanaf nu, zal ik ook zeggen dat U dat bent.’ Weet je waarom? Omdat het niet langer mijn leven is. Ik zei: ‘Heer, ik geef U de eer en ik geef U de schuld’. Weet je, ergens denken we dat dat ongeestelijk is.

Willard Thiessen
Ja, dat is nou precies het punt. We hebben telkens de neiging de schuld bij onszelf te leggen. Wij zijn de schuldigen in het leven.

Steve McVey
Wie plaatste Johannes op het eiland Patmos? Dat was God. Wie bracht Daniël in die leeuwenkuil? Dat was God.

Willard Thiessen
Dat is een hele worsteling voor veel gelovigen.

Steve McVey
Maar weet je wat het gevolg is als we Gods autoriteit en gezag in ons leven erkennen. Dat betekent dat Zijn vrede daar binnenkomt. We kunnen dan rusten omdat wij dan wel niet weten wat God aan het doen is in ons leven, maar we weten wel dat Hij Soeverein is en achter alle zaken in ons leven staat, zelfs in onze pijn en moeite.

Ik wil niet beweren dat God ervoor zorgt dat mensen tegen ons zondigen. Wat ik wel zeg is dat God daarin aan het werk is en het gebruikt om tot Zijn doel te komen. Toen de broers van Jozef hem verkochten en hem in slavernij lieten gaan, toen was het niet God die hen daartoe bracht. Maar wat zei Jozef later toen zijn broers in Egypte bij hem kwamen?
Genesis 45: 5 Wees nu niet verdrietig en zie er niet zo ontsteld uit, omdat jullie mij hierheen verkocht hebben, want om jullie in het leven te behouden heeft God mij voor jullie uit gezonden.

Hij zei dus: ‘Jullie hadden dan wel slechte plannen, maar God draaide dat allemaal ten goede’. God werkt Zijn plan daar dwars doorheen.

Willard Thiessen
Dit zijn dus Goddelijke beginselen die je de hele Bijbel door terugvindt. Hoe leren we namelijk de manier waarop God met ons omgaat kennen? Dat is door de verhalen die we bezitten.

Toen Jozef in het begin die dromen al had, dat betekende op zich al dat hij in slavernij verkocht moest worden om die dromen uit te laten komen. Hoe had hij anders in het hof van Farao kunnen belanden? Hoe kon hij degene worden voor wie zij zich zouden neerbuigen tenzij hij verkocht moest worden.

Je ziet Gods hand al in het overleg tussen de broers. Ze zeiden:
Genesis 37: 19-21 Zij zeiden tot elkander: Zie, daar komt die aartsdromer aan. Nu dan, komt, laten wij hem doden en in één van de putten werpen, en laten wij dan zeggen: een wild dier heeft hem verslonden. Dan zullen wij zien, wat er van zijn dromen terechtkomt. Toen Ruben dit hoorde, wilde hij hem uit hun hand redden, en zei: Laten wij hem niet doodslaan.
Hier is een overleg tussen de broers, maar we zullen dat moeten loslaten. Laten we erkennen dat God groter is dan zo’n overleg.

Steve McVey
Zo is het. Weet je, toen ik op 6 Oktober 1990 me in mijn kantoor ellendig voelde zijn en tot God schreeuwde dat ik uit mijn bediening wilde stappen, kon ik niet overzien dat God dit in mijn leven liet gebeuren opdat ik nou juist met dat getuigenis in mijn eerste boek ‘Grace Walk’ en nu in dit volgende boek ‘Grace Walk Experience’ zo ontiegelijk veel mensen zou kunnen helpen. Dat had toch nooit mogelijk geweest als ik niet zo plat op mijn gezicht was terecht gekomen?

Willard Thiessen
Het hele feit dat jij voorganger was van een plaatselijke gemeente die geestelijk de berg denderde.

Steve McVey
Ja, inderdaad. Dan sta ik met mijn vragen tegenover God en roep uit: ‘God, wat doet U nou? Wat haalt U nou uit? God zegt simpel: ‘Ik doe wat Ik doe en Ik begrijp het. Jij niet.’
D.L. Moody heeft eens gezegd: ‘Als je Zijn hand nergens in kan terugvinden, vertrouw dan Zijn hart.’

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende