U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Steve McVey
2 Corinthe 1: 8-9a Wij willen jullie niet onkundig laten, broeders, van de verdrukking, die ons in Asia overkomen is: bovenmate en boven vermogen hebben wij een zware last te dragen gehad, zodat wij zelfs aan ons leven wanhoopten; ja, voor eigen besef achtten wij ons als ter dood verwezen,

Ik had een last.
Het was een zware last.
Die zware last was bovenmate.
Die bovenmate, zware last kwam boven mijn eigen vermogen.
Die bovenmate, zware last, die boven mijn eigen vermogen uitreikte, bracht me tot wanhoop over mijn leven.
De doodskus hing over mijn leven.

Waarom zou God dit nu toelaten? Daarvoor moeten we naar het vervolg:
2 Corinthe 1: 9b Opdat wij niet op onszelf vertrouwen zouden stellen, maar op God, die de doden opwekt.
Dit maakt de hele gedachte kompleet.
God laat het toe dat we veel meer aan lasten, moeiten, problemen te dragen krijgen dan we aankunnen, om ons op die plaats te brengen waar wij beseffen dat Hij het voor ons draagt. Op die plaats geven we al ons vertrouwen in de eigen mogelijkheden op en erkennen we onze rust in wat Hij doet. De plaats van genade.

Vandaar de waarheid waar we in deze uitzending telkens op terugkomen:
‘Problemen in je leven kunnen wel eens het allerbeste zijn wat je kan overkomen’.

Ik vertelde al eerder in deze show hoe ik op zes Oktober 1990 met mijn gezicht op mijn bureau lag te huilen en riep: ‘God, dat hele christelijk gedoe is zwaar overschat! Ik stop met mijn bediening als dit het allemaal is.’ Ik riep zelfs: ‘God, waarom laat U me niet gewoon sterven zodat ik naar de hemel kan?’
Dat was een goede ervaring. Ik kijk nu terug op die nacht en kan getuigen dat die inktzwarte nacht één van de bergtoppen in mijn wandel als gelovige was. Het bracht me aan het eind van al mijn eigen mogelijkheden.
Dit is het antwoord op het waarom van deze waarheid:
‘Problemen in je leven kunnen wel eens het allerbeste zijn wat je kan overkomen’.

In plaats van dat we naar God opzien om ons door en uit onze problemen te halen, mogen we ons afvragen wat God tot stand wil brengen in ons leven midden in al die problemen. Het antwoord kan best wel eens deze uitspraak van 2 Corinthe 1: 8-9 zijn.
2 Corinthe 1: 8-9 Wij willen jullie niet onkundig laten, broeders, van de verdrukking, die ons in Asia overkomen is: bovenmate en boven vermogen hebben wij een zware last te dragen gehad, zodat wij zelfs aan ons leven wanhoopten; ja, voor eigen besef achtten wij ons als ter dood verwezen, opdat wij niet op onszelf vertrouwen zouden stellen, maar op God, die de doden opwekt.

God werkt in ons om ons op die plaats te brengen waar we niet langer ons vertrouwen op onszelf zouden stellen maar op God, die de doden opwekt. Hier zie je dus hoe moeilijkheden onze beste vrienden kunnen worden.

Hoeveel kerken en gemeenschappen zijn er niet in de christenheid die je wijs willen maken dat als je in de ellende zit, je meeste kans wel te weinig geloof zult hebben. Ik heb daar toch zo’n gloeiende hekel aan. Dat is zonder meer de bediening van de dood voor gelovigen.
Echt, breek me de bek niet open. Predikers, mensen die zich dienstknechten van de gelovigen noemen, maar als je over moeiten, lasten, problemen, ziekten en doodsstrijd spreekt, dan krijg je hun reactie dat dit negatieve zaken zijn, waar wij ons als gelovigen niet mee bezig mogen houden, dat het niet thuishoort in een christenleven.

Zeg dat eens tegen de apostel Paulus!! Probeer dit eens uit bij de apostel Paulus!!!
Ik had een last.
Het was een zware last.
Die zware last was bovenmate.
Die bovenmate, zware last kwam boven mijn eigen vermogen.
Die bovenmate, zware last, die boven mijn eigen vermogen uitreikte, bracht me tot wanhoop over mijn leven.
De doodskus hing over mijn leven.

Jij weet net zo goed als ik en ook de kijkers dat als Paulus dit zo bij die zogenaamde prediker zou opnoemen, hij de vermaning zou krijgen om te stoppen met al dat negatieve geklets.
Paulus sprak absoluut niet negatief. Hij was gewoon eerlijk over wat hij op dat moment onderging. Hij bundelde al die ellende samen en erkende dat God achter de schermen aan het werk was om hem tot het eind van al zijn eigen mogelijkheden te brengen zodat hij niet langer op zichzelf zou vertrouwen maar op Hem die doden opwekt.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende