U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Steve McVey
Het uitgewisselde leven. Galaten 2: 20 bevat het hele idee en inzicht dat wij het leven van Christus ontvangen. Het neemt het oude leven, zoals wij waren, en wisselt dat in voor het opstandingleven van Christus. Wij zijn nu dus een ingewisseld leven en dat leven is Christus.

Willard Thiessen
Het is nou niet bepaald iets wat we altijd doorhebben. In ons godsdienstig leven zijn we er namelijk zo makkelijk weer helemaal van afgeleid. Ons godsdienstig leven drijft ons ertoe om God te willen dienen en om het telkens maar weer beter te blijven proberen.

Steve McVey
Het grote probleem is inderdaad dat we heel vaak helemaal niet doorhebben wat voor een geweldig leven we feitelijk bezitten.

Een tijdje terug was ik hevig op zoek naar mijn zonnebril. Het wil nogal eens zonnig zijn in Florida. Ik was er echt zeker van dat ik hem ergens op mijn bureau had laten liggen. Ik ging daar aan het zoeken en ik kon hem nergens vinden. Ik ging naar de woonkamer en zocht alles af tot in de prullenbak. Nergens was dat ding te vinden. Ik ging naar de gang, de plek waar ik mijn sleutels bewaar. Ook daar niks gevonden. Op naar de slaapkamer. Ik raakte hoe langer hoe meer gefrustreerd. ‘Waar is mijn zonnebril? Ik heb nu overal gezocht en ik kan hem nergens vinden!’ Ik dacht: ‘Ik kan hem toch niet op het toilet hebben achtergelaten?’

Ik ren naar het toilet en zoek daar alle hoekjes en gaatjes af. Ik kom weer recht overeind en kijk daarbij in de spiegel en daar zat die, bovenop mij hoofd waar ik hem dus al die tijd gehad had. Op een bepaald moment moet ik hem dus omhoog geschoven hebben en dat gelijk vergeten. Ik had echt overal gezocht om iets te vinden dat al die tijd in mijn bezit was, klaar voor gebruik.

Dit vind ik echt een heel goed voorbeeld van het leven dat ikzelf tientallen jaren geleid heb. Velen proberen datgene te zoeken wat ze allang bezitten. We zoeken naar een overwinning die al lang en breed in ons bezit is. Dat is namelijk het leven van Christus Jezus als ons leven. Daarom ben ik dit boek gaan schrijven. Ik wilde die acht waarheden helder en duidelijk neerschijven zodat meer mensen gaan begrijpen dat ze feitelijk op zoek zijn naar iets wat ze allang in de Persoon van Jezus bezitten.
Het enige wat wij moeten leren is hoe we die waarheid van de inwonende Christus ons eigen kunnen maken. Hoe we daarmee vertrouwd kunnen raken. Wat we bezitten wil God ons leren om daar ook vanuit te leven en ervan te genieten.

Willard Thiessen
Gisteren heb je bij het afsluiten van het programma ons beloofd om over een bepaald onderwerp te spreken. Waar we nu namelijk op aanbelanden in het onderwerp van moeiten en problemen, waar we in dit leven mee geconfronteerd worden.
De allermoeilijkste gebeurtenissen in je leven kunnen een deur worden waardoor God binnen komt om Zijn werk te doen. God wil via die weg iets van Zichzelf in ons uitwerken.

Steve McVey
Inderdaad, we hebben de vorige keer stilgestaan bij de belangrijke waarheid:
‘Je gedrag verbeteren zal je geen overwinning opleveren in je leven als christen’.
Dat is de allereerste waarheid die je moet weten, wil je werkelijk in de vrijheid staan.

Willard Thiessen
Dus, al het moeten en niet mogen levert geen enkele overwinning, ook niet als je een heel eind komt in het volbrengen van wat je moet en het nalaten van wat niet mag.

Steve McVey
Nee hoor, het uiteindelijk resultaat blijft nog altijd dat je je heel beroerd voelt. Doe alles wat je moet en laat alles achterwege wat niet mag en je leven blijft even rot als voorheen. Het verbeteren van je gedrag is absoluut niet de sleutel om van je leven als christen te genieten. Als je begrijpt wie je bent in Christus, dan heb je de sleutel te pakken. Nu gaan we naar die tweede waarheid:
‘Problemen in je leven kunnen wel eens het allerbeste zijn wat je kan overkomen’.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende